Mijn 12 foto's van 2023


Hee kijk, 't is lijstjestijd!

Ik besef heel goed dat een klassiek foto-overzicht stilaan heeft afgedaan, maar omdat ik nog niet veel zin heb om me aan video te wagen, blijf ik me lekker op het stilstaande beeld focussen. Rustig kijken zonder vijf keer hetzelfde op repeat te zien: ik vind dat nog steeds een goed concept.

Net als vorig jaar nam ik me in 2023 voor om elke maand minstens één nacht buitenshuis te logeren. Zonder druk of verplichting, enkel als het paste.

Benieuwd naar welke logeerplekken 2023 me leidde? Hier gaan we!

JANUARI
De Ardennen


Het jaar starten in de Ardennen: altijd goed. Zeker als er lekker veel sneeuw ligt om in rond te wandelen, al waren er dat weekend veel mensen met hetzelfde plan. Toch: geeft me altijd een stevige winterboost.

FEBRUARI
Oostenrijkse Alpen


In februari stond er een midweek ski op het menu in Serfaus. De Ardennen mogen nog zo charmant zijn als ze willen, aan het echte werk kunnen ze niet tippen. We genoten van zonnige (maar koude!) dagen en verse sneeuw, en waren blij dat we onze kunsten sinds 2020 nog niet verleerd waren. Zeer in mijn nopjes ook met de ontdekking van de lokale 'heißer Eierlikör' :-)

MAART
Keulen


Keulen is het type bestemming dat niet ver rijden is, maar toch duidelijk 'het buitenland'. Ideaal dus voor een weekendje weg. Stonden op het programma: flaneren langs de Rijn, stadswandelen en een bezoek aan het EL-DE Haus. Nu nog eens terugkeren bij mooi weer.

APRIL
Madrid


Ik trakteerde mezelf op een tripje richting Madrid zonder dat aan de grote klok te hangen, en genoot daar enorm van. Drie dagen lang speelde ik fotografisch 'zeg dat je in Madrid bent zonder te zeggen dat je in Madrid bent', met dit mooie detail uit het Palacio de Cristal als resultaat. Voor herhaling vatbaar in 2024? 't Zal wel zijn!

MEI
Glasgow


Nog eens op bezoek bij mijn goede vriendin die naar Schotland migreerde, wat telkens een heel tof weerzien is. Er waren urenlange koffiekletsen, gefrituurd eten, mooie gebouwen EN VEEL ZON. Heb ik nog weken van nagenoten.

JUNI
Wei van Werchter


Geen overnachting buitenshuis in juni, maar wel het buitenland naar België gehaald door naar Bruce Springsteen op TW Classic te gaan. Soms bombastisch en wat drammerig, maar live vooral heel straf. Blij dat ik erbij was!

JULI
Londen


De Madrid-move van citytrips onder de radar deed ik juli vlotjes over in Londen. Je kan Piccadilly Circus makkelijk overdreven toeristisch vinden, maar voor mij is het de plaats waar ik als 12-jarige voor het eerst van een echte citytrip proefde. 't Heeft duidelijk een zaadje geplant.

AUGUSTUS
Home sweet home


In augustus sliep ik telkens in mijn eigen bedje, maar niet zonder wat kleur toe te voegen aan de keuken. Nog steeds heel blij met deze leuke keukenhandschoenen van het Estse PallikeCreation (kijk, toch wat internationale vibes deze maand), die al menig ovenschotel opgediend hebben.

SEPTEMBER
De zee


De zee, altijd een goed idee. Het was warm (want hittegolf), we hadden tijd (want verlof) en er was een boot (dankjewel papa). Van Nieuwpoort naar Blankenberge en terug, met lunch bij De Oesterput en 's avonds de zon letterlijk zien zakken in de zee: mooie dag.

OKTOBER
Den Haag


Na een moeder-kindjesweekend in Dusseldorf vorig jaar, kozen we deze keer voor het hoge noorden. We kregen in Den Haag en Delft een mooie cocktail van zon, regen en véél wind, maar vonden het daar vooral heel plezant. Ook in 2024 trekken we er samen op uit, tips zijn steeds welkom.

NOVEMBER
Brussel


Een etentje met een oud-collega + geen zin om de trein naar huis te halen = nachtje op hotel in Brussel. Na een spiegeleitje en koffie als ontbijt, stond ik weer fris en fruitig op kantoor. Alsof ik op congres was, maar dan dichtbij huis.

DECEMBER
De Luxemburgse Ardennen


Het jaar beginnen én eindigen in de Ardennen: best een mooi patroon. Net voor de kerstdrukte was er dit uitwaaimoment aan het kasteel van Bourscheid in Luxemburg. Kasteelruïnes en felle regenbuien klinken misschien niet vrolijk, maar ze zorgden wel voor een heerlijk weekend. Dat, en aperitief(hap)kes natuurlijk :-)

Duuuuuuuuuussssss... een totaal van 10 logeerpartijtjes op 12 maanden: prima resultaat vind ik dat. Een geforceerd streefdoel wil ik er zeker niet van maken, maar ook dit jaar deden die mini escapes echt wel deugd. Ik neem deze intentie dus met plezier verder mee naar 2024.

Check je graag mijn vorige jaaroverzichten? Dat kan hier:

0 Comments