Mijn 12 foto's van 2022

instagram.com/chezmademoisellejulie

Jaar na jaar kijk ik wat bedenkelijker naar eindejaarslijstjes: een mooi gecureerd overzicht vol hoogtepunten en inspirerende momenten, dat lekker arbitrair eindigt op 31 december. Om vervolgens opnieuw te beginnen.

En toch hebben die lijstjes charme. En toch wilde ik er ook dit jaar één maken :-)

Aan grootse bucket lists doe ik zelden mee, op een kleine uitzondering na: ik wilde in 2022 minstens één nacht per maand buitenshuis logeren. Ik heb dat plan nooit ergens gecommuniceerd, waardoor het totaal niet dwingend aanvoelde. Misschien net daarom dat het verbazend goed gelukt is?

Benieuwd naar welke logeerplekken 2022 me leidde? Komt ie!

JANUARI
De Ardennen


Vorige winter was er eentje met nog flink wat telewerk (we mochten 1 dag per week naar kantoor), wat kansen bood om af en toe van locatie te veranderen. Zo verbleven we in januari een midweek in de Ardennen voor een mooie mix van werk en lokale geneugten. Met sneeuw in de Hoge Venen, hoera!

FEBRUARI
De Ardennen


Jawel, ook februari leverde een dosis Ardennen op. De sneeuw was intussen gesmolten, maar de panorama's waren nog steeds heerlijk mooi. Hoog tijd om nog eens terug te keren naar de Ardennen, want na die piek begin 2022 is het er niet meer van gekomen. Misschien een ideetje voor begin 2023?

MAART
Valencia


De Ardennen mogen zo charmant zijn als ze willen, aan Spaanse lentezon kan toch behoorlijk weinig tippen. Een coronavoucher van Brussels Airlines die weldra zou vervallen deed ons koers zetten richting zuiden, en dat deed geweldig deugd. Wandelen, eten en Agua de Valencia drinken, mmmmmmmmmm...

APRIL
De zee


Mijn haat-liefdeverhouding met de zee blijft bestaan, want lelijke gebouwen en veel wind, maar ook garnaalkroketten :-) Die dag at ik ze in twee shiften: het bordje op de foto als bescheiden lunch bij Brasserie Nieuwpoort en 's avonds nog eentje als voorgerecht bij Bistro Mathilda. Gevolgd door een zeetong met verse frietjes, yum. Als je aan zee bent moet je het goed doen, toch?

MEI
Malmö


Technisch gesproken ook een verblijf aan zee, maar net wat anders dan onze Noordzeekust. Ik was er op congres, leerde veel bij over de mediasector en verkende 's avonds met de radiocollega's Malmö by night. Editie 2023 zou in Praag doorgaan, vind ik een interessante gedachte ;-)

JUNI
De Famenne


Naar 't schijnt mag je niet zomaar Ardennen zeggen tegen de Famenne omdat het net wat noordelijker ligt, iets wat ik me vaag herinner uit de aardrijkskundeles vroeger. Maakt op zich niet heel veel uit, want het is er minstens even mooi en ideaal voor een dagtripje. Dat kroont juni 2022 tot de eerste maand waarin de overnachting buitenshuis er niet van kwam, maar met zo'n zicht vergeet je dat toch meteen?

JULI
Glasgow


Met een verse reispas in de hand (thank you Brexit) trok ik naar Glasgow, op bezoek bij een heel goede vriendin die er al een hele tijd woont maar die ik nog niet had kunnen opzoeken in haar nieuwe thuisland (thank you corona). In juli maakte ik dat allemaal goed, en dat was héél plezant. Altijd een beetje thuiskomen, Glasgow, nadat ik er zelf ooit op Erasmus was.

AUGUSTUS
De zee


Nog eens 't zeetje, deze keer met minder wind en meer zon dan in april. Toch net wat aangenamer! Datzelfde weekend ging ik met mijn mama naar het Dranouter Festival, wat een beetje stoffig maar wel heel leuk was. Ik hou alvast de affiche van 2023 in de gaten.

SEPTEMBER
Stockholm


Nu ik erover denk: mijn bestemmingen van 2022 bevatten een aantal sterkhouders, zijnde de Ardennen, de zee en Zweden. En Duitsland, maar daar kom ik zo dadelijk toe.

Nog eens Zweden dus! Want na Malmö in mei, kwam Stockholm in september. Alleen al voor de mooie alliteratie zou je naar deze plaatsen trekken, maar toch berusten die keuzes vooral op toeval. Buiten onze portemonnee danig plunderen, zorgde Stockholm voor mooie lanen, een frisse bries en heerlijke vis. Enorm verkwikkend na een zomer vol hittegolven.

OKTOBER
Dusseldorf


En toen kwam er een rondje Duitsland in de herfst. In oktober trokken mijn broer en ik met de mama een weekend naar Dusseldorf, wat ons zeer goed bevallen is. De intentie voor een volgend tripje in 2023 is er alvast, nu nog even kijken wanneer en waarheen.

NOVEMBER
Berlijn


Duitsland, deel 2. De heel andere kant van het land dan Dusseldorf, dus echt wel een wereld van verschil. Net als in Dusseldorf zat het weer in Berlijn goed mee (zalig herfstzonnetje, yes), wat flink wat wandelkilometers opleverde. Het is vaak nogal volgepakt, zo'n citytrip, maar tegelijk net wat je nodig hebt om eens even helemaal te ontsnappen. En fijne mensen weer te zien. Kort en krachtig, ik raad het aan!

DECEMBER
Tienen


Winter. Je zou bijna vergeten dat dit seizoen bestaat (want buiten die sneeuw in januari heb ik niet veel winterse taferelen gezien in 2022), tot er zich een klein koudefront aandient. Wollen truien en mutsen uit de kast, en wandelen maar! Ook in december vond er geen overnachting buitenshuis plaats, ik vond de plaatselijke velden feeëriek genoeg :-)

Duuuuuusssss... een totaal van 10 logeerpartijtjes op 12 maanden: prima resultaat vind ik dat. Ik wil er zeker geen geforceerd streefdoel van maken, maar zo'n mini escape kan echt wel deugd doen. Een mooie intentie om mee te nemen naar 2023 dus!

Check je graag mijn vorige jaaroverzichten? Dat kan hier:

0 Comments