Mijn 12 foto's van 2019

instagram.com/chezmademoisellejulie

Tussen twee kerststronken en een handvol kroketten door neem ik graag de tijd om jullie naar goede gewoonte te tonen hoe mijn afgelopen jaar eruit zag. 12 maanden samenvatten in 12 beelden blijft een pittige oefening (want kill your darlings en zo), maar aan het eind hou je wel de essentie over. En die was ook in 2019 zeer mooi, kijk maar mee!

JANUARI


Mijn januarifoto is letterlijk op de eerste dag van het jaar genomen. En ook wel een paar jaar daarvoor (we denken 1986, maar zijn de tel gaandeweg wat kwijt geraakt). Met de neven en nichten wat dollen voor de camera, we worden er beter in met de jaren ;-)

FEBRUARI


Een plaatje dat in al z'n eenvoud zo heerlijk perfect is. Blauwe lucht + zon + verse sneeuw = hemels. En dat een week lang. Het goede buitenleven, ik kan daar van blijven genieten! Meer sneeuwfoto's vind je trouwens hier.


Een klein beetje onverantwoord babysitten in maart, zonder blijvende schade evenwel. Want wat doe je anders als het buiten bakken regent? Ketnet Junior to the rescue!


In april begon ik met afterworkwalken: één keer per week op verkenning in een Brusselse wijk voor ik de trein terug naar huis nam. Deed ongelooflijk veel deugd en bracht me vooral op erg boeiende plekken. Deze klassieker mocht natuurlijk niet ontbreken ;-)


Een paar dagen verlof brachten me naar tal van hotspots in eigen land. Dankzij een combinatie van gemakzucht, gierigheid en ecologisch bewustzijn heb ik al een aantal jaar niet meer gevlogen, en eerlijk, echt missen doe ik het niet. Zeker omdat ik in België al heel wat boeiende plaatsen ontdekt heb, die makkelijk als daguitstap te realiseren vallen en vooral beter te combineren zijn met mijn werkschema en budget. Gooi daar nog wat palmbomen bij en je weet dat dit kind méér dan tevreden is.


In juni deed ik mee aan de #phonetograafchallenge van Vicky Bogaert, wat me heel wat verfrissende beelden opleverde. Mijn favoriet is deze 'En route' die ik tijdens de avondspits aan Brussel-Centraal nam. Een boeiende mix van werelden en bestemmingen waar ik naar kan blijven kijken. Mijn andere foto's uit de challenge vind je hier.


En toen brak het hittegolfseizoen aan. Tussen al het puffen en zweten door trok ik er 's avonds soms even op uit om een 'frisse' neus te halen, wat me geregeld een gouden uitzicht bracht. Op zo'n dagen ben ik blij dat ik dicht bij de velden woon, van zo'n korte wandeling kikker ik telkens helemaal op.


Ook in augustus was het flink heet, waardoor een obligaat moment van pootjebaden aan zee gewoon niet kón ontbreken. Ik heb een haat-liefdeverhouding met de zee, maar één keer per jaar zo'n dag vol zonnecrème, kusttrams en garnaalkroketten vind ik echt geweldig. Om me er vervolgens een jaar lang niet meer te laten zien ;-)


In september was het tijd voor vakantie, wat ons dit jaar richting de exotische Eifel bracht. Ik had in alle eerlijkheid een iets ruwer landschap verwacht, maar dat neemt niet weg dat ik het er prima naar mijn zin had. Schnitzel en plat bier à volonté, what more do you need? Hier het volledige verslag.


Ook in oktober deed ik nog flink van afterworlkwalking, wat me dit mooie beeld aan Brussel-Schuman opleverde. Oktober was trouwens opnieuw een maand met een photochallenge (deze keer #Fall4Science van Nevena Hristozova), waarover je hier meer leest.


In november trok ik met een aantal collega-bloggers naar het Instagrampretpark Smile Safari aan Tour & Taxis, wat, eens de gêne overwonnen, een resem hilarische momenten opleverde. Altijd fijn om zo'n dingen met gelijkgestemde zielen te kunnen doen, smaakt absoluut naar meer. Nogmaals dank aan Evi en Nina voor de puike organisatie!


Begin december vond ik het stilaan tijd om me voor te bereiden op het winterseizoen. Dus trokken mijn ski-outfit en ik richting Ardennen om de plaatselijke infrastructuur aan een snelle controle te onderwerpen. Zag er allemaal prima uit, alleen jammer dat er geen sneeuw lag :-) Laat ik dus maar naar de Alpen trekken, meer kans op succes daar.

Als ik terugkijk zie ik best een mooi 2019, dat zich met de occasionele ups en downs gezapig heeft voltrokken. Aan voorspellingen voor het komende jaar doe ik niet mee, ik ben dus even benieuwd als jullie wat 2020 zal brengen. Nog een paar dagen, en dan beginnen we eraan. Go go, en merry everything en zo!

Check je graag mijn vorige jaaroverzichten? Klikken maar!

0 Comments