Mijn 12 foto's van 2016

Eind december: tijd voor een jaaroverzicht!

Vorig jaar deed ik het ook al, mijn favoriete foto's posten. Omdat ik ook in 2016 menig geheugenkaart heb volgeschoten, doe ik deze oefening met plezier over. Het gaat trouwens alleen maar crescendo, want dit jaar krijgen jullie geen 10, maar 12 foto's aangeboden.

Voor elke maand één, komt dat zien!

instagram.com/chezmademoisellejulie

Januari


Ik herinner me weinig noemenswaardige feiten van afgelopen winter, omdat het temperatuurgewijs niet bepaald een uitgesproken exemplaar was. Op dat ene moment midden januari na: opeens lag er een dik pak sneeuw in de tuin, dat een paar uur later alweer half was weggesmolten. Een knap staaltje lokale weerkunde van bovenaf, vond ik dat. Die gekke palmboom in onze tuin heeft trouwens best wat tijd nodig gehad om te recupereren, maar intussen staat ie weer mooi recht.

Februari


Februari is de typische 'ik wil terug zon'-maand, en dat was afgelopen jaar niet anders. Toen de eerste zonnestralen zo vriendelijk waren om zich te nestelen in onze veranda, maakte ik dan ook een klein vreugdedansje. Die veranda vliegt er de komende maanden trouwens uit, omdat het daar - dit fotomoment buiten beschouwing gelaten - eigenlijk altijd veel te koud of veel te warm is. Vaarwel veranda, welkom terras: benieuwd wat dat gaat geven!

Maart


In maart maakte ik dankzij Sofie's World kennis met een aantal sympathieke bierminnende dames op Apero Global, wat resulteerde in een geweldig plezante avond en het voornemen van mijn kant om me verder te verdiepen in de wondere wereld van het betere bier. Ik ben aardig op weg, maar 2017 biedt ongetwijfeld nog heel wat kansen om dat plan verder uit te werken.

April


April is de maand waarin ik het Hallerbos herontdekte, een plek waar ik als kind ooit wel eens was geweest, maar sindsdien geen voet meer had gezet. Tapijten vol boshyacinten, rondcrossende honden en nadien een geuze en een boke met paté: de perfecte zondag.

Mei


Dankzij de boeiende en behoorlijk psychedelische expo van Peter Kogler in Brussel werd het gat in mijn cultuur weer wat verder gedicht, met het volle besef dat er nog heel wat werk aan de winkel is om van mij een ware kunstbobo te maken. Voor zover dat moet, natuurlijk. Maar tentoonstellingen vol eigenzinnige patronen: daar ben ik altijd voor te vinden!

Juni


Vlak voor de zomer beleefde ik de eerste dagen op mijn nieuwe werkplek, en dat vroeg best wat aanpassingsvermogen. Na jarenlang hoofdzakelijk met de trein naar Brussel te pendelen, mocht ik opeens mijn wagen van stal halen om naar de boerenbuiten in Sint-Joris-Winge te rijden. Dat ik het inmiddels heb opgegeven om naar de carwash te gaan kan je allicht wel raden :-)

Juli


Best wat festivals gedaan deze zomer, waarvan deze TW Classic me zeker bijblijft. Een heuse volkspicknick waar het over de koppen lopen was, waardoor ik me telkens opnieuw afvraag wat ik op zo'n plaatsen doe. Gelukkig leverde Bruce Springsteen een paar uur later met z'n strakke set een zeer overtuigend antwoord, dat nog dagenlang in mijn hoofd is blijven nazinderen.

Augustus


Het einde van de zomer betekende opeens zweten en puffen. Op zich ben ik niet zo'n geweldige fan van hittegolven (doe mij maar een kleine 25 graden en zon, meer moet dat niet zijn), maar op een bepaalde manier maken ze de zomer toch compleet. Deze zondag eind augustus herinner ik me als de dag waarop de doedelzakken volop gonsden en de geuze rijkelijk vloeide. Komt wel aan, zo met de zon op je kop :-)

September


In september stonden een aantal dagen Londen op het programma, waarin een wereld vol hotspots zich voor me opende. Brunchen met tikkeneikes en flat whites, diners met sushi en rooftopbars met een goddelijk uitzicht: die hipsters weten verdorie waar het goed is.

Oktober


Eind oktober kregen we een aantal zalige zonnige dagen cadeau, die ik net als half Vlaanderen wandelend in een bos doorbracht. Kop leegmaken, marcheren en nadien veel te veel pompoen met spek eten: geniale combinatie.

November


Af en toe moet je eens in Gent passeren, vind ik. Bij deze: in november was 't prijs! Altijd goed, Gent, altijd goed.

December


Om de laatste maand van het jaar krachtig te starten stapten we op het vliegtuig richting Tenerife, dat ons in een slordige vier uur tijd naar een andere wereld katapulteerde. Nadat we de zonnebadende toeristen begroet hadden stapten we in onze huurwagen en ontdekten we de ruwe schoonheid van dit veelvuldig door bomma's gefrequenteerde eiland. Aanradertje.

Nu ik het zo bekijk lijkt 2016 het jaar waarin ik het platteland herontdekte, wat me een aantal lieflijke plaatjes opleverde. Uiteraard bevatte afgelopen jaar tussen de rechte stukken door ook een aantal stevige bochten, maar dat hoort er nu eenmaal bij zeker? Op tijd gas terugnemen en goed sturen, volgens mij is dat de sleutel tot succes. Laat ik me daar in 2017 maar verder in proberen bekwamen!

Wil je graag volgen wat ik zoal uitsteek op fotografisch vlak? Ga dan zeker eens kijken op Chez Julies Instagram.

0 Comments