Mijn 10 foto's van 2015

December is lijstjestijd, jaaaaaa! Bij Sabrina en Nummer 44 zag ik hun 10 foto's van 2015 passeren, en het leek me wel wat om er ook even mijn persoonlijke fotojaaroverzicht tegenaan te gooien.

Na een strenge selectie koos ik voor deze 10 foto's van 2015:

1. TRAM 28


In januari werd ik 30, een gebeurtenis die ik graag in stijl wilde vieren (en oké, ik geef niet zo graag feesten ter ere van mezelf, dat ook). Stijlvol werd het zeker, daar in het geweldig leuke Lissabon. En het feit dat ik - ondanks grondig zoeken - enkel een tram 28 vond, stemde me bijzonder hoopvol voor de toekomst.

2. AMELIE POULAIN IN DA HOUSE


Een van mijn zeldzame selfies, gemaakt toen ik net van de kapper kwam. Ik had er zelf nooit bij stilgestaan, maar opeens werd ik door verschillende mensen vergeleken met Amélie Poulain. Een tendens die zich tot op heden is blijven verderzetten, zij het enkel na een kappersbezoek. Wat ik perfect kan begrijpen.

3. INTEGREREN VOOR BEGINNERS


Ik doe m'n uiterste best om het Tiense lokale leven wat in de vingers te krijgen en beschouw de Carrefour daarbij als ultieme oefenterrein. De dag dat ik leerde dat Tienenaren graag haring, rolmops en pistolaaikes eten staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. Ik ben er op z'n minst een wijzer mens door geworden.

4. THUISWERKPRET


Af en toe doe ik eens lyrisch over de geneugten van thuiswerken, omdat het een regeling is waar vele voordelen aan verbonden zijn, zoals het schaamteloos aanwenden van voetverwarmkussens met koevlekmotief. Intussen ben ik het concept 'thuiswerk' wat kritischer gaan benaderen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat van voorbijgaande aard is.

5. COINTREAUPOLITAN ON THE ROCKS


Die keer dat ik eens helemaal wild deed en de sportieve toer opging. Julie-style weliswaar, want ik hou de dingen nu eenmaal graag in evenwicht. Geen inspanning zonder ontspanning, toch?

6. FIRE IN THE HOLE


Het begin van de lente vierde ik tussen de bloesems in Sint-Truiden. Omdat het nog wat koud was werden er een aantal vuurpotten tegenaan gegooid, maar het was er hoor, die eerste voorbode van wat een warme zomer worden zou.

7. TIENEN BY NIGHT


Het was mooi weer en ik had zin in een avondwandeling. Voilà. Een schoon stadhuis trouwens, ik ben zéér benieuwd naar de binnenkant ervan.

8. PLATJA D'ARO


Afgelopen jaar ben ik jammer genoeg zeer weinig op reis geweest, maar dit uitstapje - mét trouwceremonie - naar de Costa Brava zal me altijd bijblijven. Kort, krachtig en vooral zeer schoon. Het officiële begin van de zomer!

9. CONNECTERRA


Wegens weinig gelegenheid tot internationale uitspattingen verlegde ik mijn focus in 2015 naar pret in eigen land, waar ik verrassend mooie dingen ontdekte. Zoals deze oude mijnterril in Maasmechelen. Tof he?

10. BACKYARD ENTERTAINMENT


De herfst werd gekenmerkt door milde temperaturen, mooie kleuren en koffiepauzes in den hof. Neen, ik heb die rozenblaadjes niet expres uitgestrooid, die lagen daar al.

Zo, dat was 2015! Bovenstaande foto's doen me besluiten dat ik blijkbaar graag mijn eigen voeten fotografeer, ook al hebben ze mijns inziens geen uitzonderlijke esthetische meerwaarde. Weet je wat? Laat ik in 2016 de lens af en toe eens omhoog richten, want daar vallen ongetwijfeld ook mooie dingen te zien. En die voeten... die lopen niet weg he :-)

Hoe zag jullie jaar er fotogewijs uit? Plaats gerust een link in de comments als je ook een foto-overzicht online gooit, dan kom ik met plezier kijken!

5 Comments