Oe is 't? // September


Als je mensen vraag welke hun favoriete maand van het jaar is, krijg je vaak lente- of zomermaanden te horen, want zon en lange dagen. Maar nu ik er zo over denk: volgens mij kies ik september.

Niet dat mijn septembers extreem spectaculair zijn hoor, maar ik hou van de normaliteit die terugkeert na de zomervakantie, vaak in combinatie met mooie nazomerdagen. Het feit dat ik meestal verlof neem in september, helpt natuurlijk ook een heel eind.

Dus loods ik je met plezier door mijn favoriete foto's van afgelopen maand. Ik postte (bijna) elke dag een foto op Instagram en volgde daarbij deze thema's.

DAY 3 // IT'S ME


Die fotochallenges bevatten bijna altijd iets met een selfie. Niet mijn favoriete genre, maar dit exemplaar kan ermee door.

DAY 4 // SOMETHING BEAUTIFUL


Mijn fiets, met dat schattige zadeltasje. Veel meer dan een zonnebril of een bos sleutels krijg je er niet in, maar het maakt het geheel zo mooi af. Ik schreef onlangs trouwens deze blogpost over mijn Achielle.

DAY 6 // FROM DOWN LOW


De zee, altijd een goed idee! Het was warm (want hittegolf), we hadden tijd (want verlof) en er was een boot (dankjewel papa). Van Nieuwpoort naar Blankenberge en terug, met lunch bij De Oesterput en 's avonds de zon letterlijk zien zakken in de zee: mooie dag.

DAY 18 // A PLACE


Leuven. Een plek die ik vooral na mijn studentenjaren leerde kennen (geen klassiek geval van 'blijven plakken' dus) en die ik steeds meer ben gaan appreciëren. 't Is er soms een tikje afgeborsteld, maar ik ben op een leeftijd gekomen dat ik dat geweldig vind ;-) Altijd tof om hier te komen!

DAY 20 // THIS SEASON


Ik vind het najaar het ideale seizoen voor culturele ontdekkingen: alles is wat kleinschaliger en geborgener na een zomer vol festivals en terrasjes, wat me meestal goed bevalt. De Happiness Expo in Brussel paste mooi in dat rijtje: niet heel groot, maar ideaal om je even onder te dompelen in een ander universum.

DAY 24 // TRIANGLE


Einde van het verlof en we waren nog niet naar de Ardennen geweest of wat?! Werd op de valreep gefikst middels een wandeling in natuurreservaat Heid des Gattes langs de Amblève, met mooie rotspartijen, een beetje bos en hier en daar een panorma. Altijd aangenaam als er wat afwisseling te rapen valt.

DAY 27 // FAR AWAY


Een dubbele ver weg, want ergens linksachter op de foto zat ik ooit op kot, pal boven café Le Coq in Brussel. Een tijd waar ik met veel plezier op terugkijk, maar die helaas ook al ver achter me ligt. De straten reden vol auto's en het Beursgebouw was een afgesloten burcht, maar ergens hield ik wel van dat rommelige (ja, je mag me oud noemen nu). Metrostation Beurs stinkt, als enige constante, wel nog altijd naar pipi.

Was het een goede september? Het zal wel zijn! Er was zon, zee, een hittegolf en een staycation met veel eten. Over die staycation schrijf ik misschien nog wel een aparte blogpost, want sommige collega's maken zich zorgen dat ik geen exotische oorden heb opgezocht tijdens mijn verlof. Hoog tijd om hen gerust te stellen ;-)

0 Comments