Mijn 12 foto's van 2021

instagram.com/chezmademoisellejulie

Was 2021 een slechte kopie van 2020? Op sommige vlakken misschien wel. Leven met beperkingen, weinig plannen kunnen maken en wachten op een rijk der vrijheid dat een beetje wel en dan toch weer niet kwam: het laat een mens niet onberoerd. Toch had ik het gevoel dat 2021 voor mij 'lichter' was dan 2020, omdat het een variant was op een thema dat ik al kende. En hoe meer je iets doet, hoe beter je er in wordt, hoera en helaas.

Binnen die beperkingen heb ik opnieuw heel wat beelden gesprokkeld die ik graag met jullie deel. Hier komen ze, mijn 12 foto's van 2021!

JANUARI


Yes, sneeuw! Begin vorig jaar waren de Ardennen bedekt met een laagje sneeuw, een fenomeen dat half het land en mezelf tot een uitstapje daarheen verleidde. Blij als een kind in een snoepwinkel werd ik ervan, zeker omdat die uitstap op dag 1 van mijn zelfgekozen winterstop viel (ik had m'n vorige job opgezegd en wilde graag wat pauze voor ik iets nieuws startte). Maandagen in januari waren nog nooit zo leuk ;-)

FEBRUARI


Ook in februari huppelde ik nog vrolijk door mijn rijk der vrije tijd, wat me meermaals richting Ardennen leidde. Het contrast met de januarifoto kan niet groter zijn: op een dikke maand tijd maakte de sneeuw plaats voor een zalige lentezon. Dat die Ourthe op de achtergrond vijf maanden later nogal hard uit haar oevers zou treden, kon helaas niemand op dat moment vermoeden...

MAART


Sociale contacten onderhouden bleef ook in 2021 een uitdaging, om het zeer eufemistisch uit te drukken. Elke babbel en uitstap deed dan ook geweldig veel deugd, zoals mijn 'live' kennismaking met Séverine in het park van Tervuren, die me leerde dat je met twee vouwstoeltjes gewoon je eigen terras kan fabriceren. Tip van de dag!

APRIL


En toen doemde deze kanjer op vanachter een behoorlijk vuile ruit :-) Mijn winterstop zat er dankzij een interimjob al sinds begin maart op, maar in april was het dan terug 'voor echt'. Zeer blij dat ik de sprong heb durven wagen en dat ik - hout vasthouden - goed ben geland bij de studiedienst van de VRT. Beste beslissing van 2021.

MEI


Een nieuwe job betekende natuurlijk ook opnieuw een pak minder vrije tijd. Ik liet mijn Ardennen- en andere uitstapjes even voor wat ze waren en verdiepte me in een hoop nieuwe vakliteratuur. Met als gevolg dat ik weinig foto's maakte in mei, buiten deze selfie na een kappersbezoek. Kappers, ik ben ze na twee lockdowns nog meer gaan appreciëren, echt.

JUNI


In juni ging de horeca weer volledig open, hoera! Ik vierde die heuglijke gebeurtenis op een terras in Leuven in het fijne gezelschap van Carolien en besefte toen pas hoe hard ik een drankje en een etentje had gemist. Met die fameuze knaldrang viel het bij mij al bij al mee, maar af en toe eens op stap kunnen vind ik blijkbaar toch een basisbehoefte :-)

JULI


De zomer = het seizoen van de avondwandelingen. Dit jaar heb ik er veel gedaan, soms tussen de buien door, soms met een mooie zonsondergang als beloning. Altijd opnieuw een heerlijk einde van de dag.

AUGUSTUS


Heel de zomer lang heb ik het land niet verlaten (dat kwam pas in september), al was mijn duinenwandeling in augustus letterlijk een grensgeval, daar bij het meest westelijke punt van het land. Het was toen bijzonder druk aan zee wegens een heel weekend zonder regen, maar in de duinen van De Westhoek was daar amper iets van te merken. Heerlijke tocht!

SEPTEMBER


Wanneer iedereen terug aan het werk en naar school gaat, hebben wij vaak de neiging om op reis te vertrekken. Dat was dit jaar niet anders, met een mooie combinatie van Turijn en het Comomeer op het programma. Wat wandelen, wijntjes drinken en bootje varen: meer moest dat echt niet zijn.

OKTOBER


In oktober waren er best nog wat zonnige dagen, die ik uiteraard op mooie plekken wilde doorbrengen. Natuurreservaat De Maten in Genk stak er op dat vlak bovenuit, hoewel zon en blauwe lucht natuurlijk ook veel doen :-)

NOVEMBER


Voorwaar nog eens naar het buitenland! Ik boekte tijdens een lang weekend in november een solotripje naar Amsterdam, iets wat al van mijn avonturen in Londen en Parijs geleden was. Een paar dagen in mijn eentje ronddwalen: ik kan daar echt van genieten, al besef ik dat dat raar klinkt. Misschien schrijf ik er nog wel eens een blogpost over.

DECEMBER


Veel van m'n uitstapjes vinden plaats in het centrum of het oosten van het land (niet geheel onlogisch als je ten oosten van het centrum woont :-) ), maar af en toe mag het ook eens the far west zijn. Omdat ik de muren van mijn thuisbureautje beu begon te worden, ging ik in december een paar dagen op workation aan zee. De laatste dag sloot ik af met een wandeling in Oostende, want je kan toch niet naar huis gaan zonder de zee bij daglicht te zien? Misschien blog ik ook wel een keer over mijn workation-ervaringen, je ziet het wel komen.

2021 mag dan wel een gekke kopie van 2020 zijn, ik kijk tevreden terug. Goede beslissingen gemaakt, mooie plekken gezien en af en toe ook eens een mens ontmoet. Het is allemaal beperkter en trager dan vroeger, maar ik kan daar best van genieten. Doe nog maar een rondje in 2022!

Check je graag mijn vorige jaaroverzichten? Klikken maar!

0 Comments