Oe is 't? // Januari


Photochallenges, ik blijf dat geweldig leuk vinden. Elke dag een foto nemen binnen een opgelegd thema doet me creatiever omspringen met de waan van de dag en laat me oog hebben voor kleine details. Daar zitten zelden grootse gebeurtenissen tussen, maar als ik aan het einde van de maand terugblik ben ik meestel heel tevreden met mijn verzameling beelden. Mijn maand ziet er op slag mooier uit dan ik ze me zelf herinnerde ;-)

In een donkere maand als januari is het altijd wat zoeken naar goede invalshoeken, maar de thema's van de #fmspad (= Fat Mum Slim Photo A Day) challenge boden naar goede gewoonte weer een ideale kapstok.


Mijn favorieten van afgelopen maand? Die ontdek je hieronder!

DAY 7 // AM


Eind 2022 kocht ik een Museumpas, en man, bleek dat een geweldige beslissing! Voor 59 euro kan je 12 maanden lang naar een hele reeks musea, waardoor de drempel om ergens binnen te springen een pak lager wordt. Laatste wapenfeit in dat rijtje: het Afrikamuseum in Tervuren, aan het einde van de kerstvakantie. Vrij klassiek qua opstelling, maar een prachtig gebouw. Waar helaas een pak bloed aan kleeft. Een museum dat je zonder meer aan het denken zet.

DAY 11 // SUN


Het was goed zoeken naar wat zon in deze sombere januarimaand, maar op dag 11 had ik geluk. Ook handig dat ik vanop kantoor een mooi zicht heb en in westelijke richting kijk. Zeer blij dat ik dit kiekje kon fiksen op het dak van het VRT-gebouw.

DAY 18 // NICE
DAY 19 // THE VIEW FROM HERE


Nog een foto waar ik heel blij mee ben is deze op de Grote Markt in Tienen, bij zonsopgang. Een moment waarop ik zelden door Tienen city wandel, maar die ochtend ging ik mijn auto na z'n onderhoud ophalen in de garage. Ik doe dat liefst voor ik aan mijn thuiswerkdag begin: ik pik wat beweging mee en moet me niet haasten om 's avonds voor sluitingstijd in de garage te geraken. Die kerstboom naast de kerk was extra mooi meegenomen :-)

DAY 21 // WATER


En toen kwam er een winterprikje na twee herfstige januariweken. Onze tuin lag onder een dun laagje sneeuw, wat in combinatie met de gesluierde zon heel mooi licht opleverde. Een perfecte dag ook om nieuwe skibotten te gaan kopen vond ik, maar dat geheel terzijde.

DAY 22 // SKYLINE


Winterprik, dag 2. Minder zonnig, maar wel droog genoeg om nog eens te gaan wandelen met de mama. Ik deed de mooie Schavaaiwandeling in Bierbeek ooit al eens in de zomer, maar ook in de winter kon de afwisseling tussen bos en glooiende weides me erg bekoren. Nadien opwarmen aan een verwenkoffie, en de zondag was meer dan geslaagd.

DAY 24 // SOMETHING I LOVE


Thuiswerken, heerlijk. Ik zie me daar nog staan, in maart 2020, bij mijn toenmalige chef. Aan het onderhandelen over 1 thuiswerkdag per week. "Er komt nu even een speciale situatie, maar we zien wel als we binnen een paar weken terug naar kantoor mogen." Oh wat kunnen tijden veranderen ;-)

DAY 28 // I AM...


...quite happy when surrounded by snow. Toch als die in de Ardennen of in de bergen ligt, op mijn eigen oprit hoeft dat niet per se :-) Heel tof om een weekend in de Ardeense sneeuw rond te wandelen, al waren er veel mensen met hetzelfde plan. Toch: simpel en goed, blij met de keuze om naar daar af te zakken!

Mijn vorige blogpost-met-photochallenge dateert van vorige zomer, zie ik. Best een groot contrast met deze januaribeelden, wat duidelijk aantoont dat je in elk seizoen mooie beelden kan sprokkelen. Op naar de lente dus!

0 Comments