Oe is 't? // Oktober (maand van de #Fall4Science photochallenge!)

instagram.com/chezmademoisellejulie

Nadat ik me in juni zo geamuseerd had met de #phonetograafchallenge van smartphonefotografe Vicky Bogaert, wilde ik me graag in een nieuwe challenge storten. En kijk, net op dat moment lanceerde de geweldige wetenschapscommunicator Nevena Hristozova de #Fall4Science photochallenge, waarmee ze wetenschappers wilde aanmoedigen om ook eens iets niet-wetenschappelijks met de wereld te delen: "Let's do this October about the human things we scientists care about."

Pipetten of erlenmeyers kwamen er van mijn kant niet bij kijken, maar een dagelijkse dosis kleine gelukjes des te meer. Zet je schrap voor deze speciale editie van Oe is 't?
Hi all, the #BookishSeptember2019 challenge of @_the.bookie.monster_ which I enjoyed SO much, is coming to an end soon. ⁠ ⁠ So I figured, I'll try do one of my own. Since I'm a scientist, I figured, let's do this October about the human things we scientists care about. This is not to say that you can't post sciencey stuff in any of those days - on the contrary, but I'd love to see what else you all care about, find interesting, exciting and worthy of your 30sec to post a pic on here.⁠ ⁠ Everyone who is not a scientist is also most welcome to join us (you'd be surprised how much science we all do on a daily basis without noticing it), but I'd love to see more science-buffs engaged. Hence the hashtag, I choose to use for this challenge is #Fall4Science.⁠ ⁠ #autumn #fall #octoberchallenge #autumninstagram #fallstagram #octoberinstagramchallenge #seasonchange #instagramautumn #science #scientist #dailylife #sciencey #instagramchallenge #gettoknowascientist #knowascientist #scientistscare #stem #steam
Een bericht gedeeld door Nevena Hristozova (@thescienceblogger) op

Ook deze keer had ik geen strak afgelijnd plan en liet ik de dagelijkse ontdekkingen spontaan op me afkomen. Uiteraard met het thema al van 's ochtends in mijn hoofd, dat wel. Met als gevolg dat dag 1 me meteen een schoontje opleverde.

DAY 1 | FAVOURITE FALL DRINK

Een nieuwe maand, een nieuwe challenge! Omdat ik in juni massa's plezier beleefde aan de #phonetograafchallenge, kon dit niet zonder gevolg konden blijven. Deze maand doe ik mee met #Fall4Science van de geweldige @thescienceblogger: "let's do this October about the human things we scientists care about." Verwacht geen pipetten of erlenmeyers van mijn kant, maar wel een dagelijkse dosis kleine gelukjes. Here we go! . Day 1 | FAVOURITE FALL DRINK . Een lekker glas wijn. En bij uitbreiding alles wat bij ovenschotels en stoofpotjes past. Want na een druilerige werkdag thuiskomen en dit aantreffen = hemels . #autumn #fall #octoberchallenge #autumninstagram #fallstagram #octoberinstagramchallenge #seasonchange #instagramautumn #dailylife #instagramchallenge #photochallenge #spaghetti #spaghettibolo #wine #redwine #dinner
Een bericht gedeeld door Julie Badisco (@chezmademoisellejulie) op

Oké, de spaghetti neemt een prominentere plaats in dan de wijn, maar het punt is vooral dat ik zot ben van herfstige gezelligheid. Als het buiten donker en druilerig is, maak je het binnen toch gewoon extra aangenaam? Nu goed, meestal hou ik dat motto zelf maar een kleine maand vol om nadien te smeken om lente, maar het feit dat mijn wederhelft geweldige spaghettisaus maakt en zo galant is om een fles wijn op tafel te zetten bij mijn thuiskomst, dat is gewoon zalig in elk seizoen.

DAY 6 | SATURDAY IN THE PARK


Technisch gesproken hebben we hier niet met een klassiek park te maken, maar met een veel boeiender variant: de Lommelse Sahara! Een indrukwekkend stukje landschap, want een unieke combinatie van water, zand en groen. Je moet er wel een eindje voor rijden (Noord-Limburg is voor veel mensen nogal ver), maar voor een vrijgezellendag had ik dat er met plezier voor over. De escape room en wellness die tevens op het programma stonden, vond ik trouwens ook geweldig plezant. De bruid gelukkig ook :-)

DAY 13 | AUTUMN TRAVEL


Oktober liet zich bij momenten van z'n zonnigste kant zien, dagen waarop ik echt kan genieten van de herfst. Dus toen er zon en 20 graden werden voorspeld, sjeezde ik vlotjes richting oostkantons voor een wandeling langs het meer van Robertville. Zon, blauwe lucht en herfstblaadjes,... aaaaaaaaah!

DAY 15 | BUSY BEE


Net als bij de vorige challenge in juni, had ik ook deze keer geen vakantie. Absoluut niet erg, maar het logische gevolg is dat het openbaar vervoer en mijn eigen living quasi onvermijdelijk de hoofdrollen spelen in deze reeks. Hier zie je een vredige ochtendspits in Brussel-Centraal, kort voor de informaticasystemen uitvielen en de avondspits nogal in de soep draaide. Beetje vervelend, maar ik zag er vooral een prima gelegenheid in om even langs de Balls & Glory te lopen ;-)

DAY 22 | THOUGHTS


Een mooi plaatje dat ik tijdens een afterworkwandeling maakte, een paar dagen voor de wintertijd inging. Meteen ook de reden waarom ik het wandelen even voor bekeken hou, want in het donker rondstappen vind ik het toch minder charmant dan in een schaduwrijk bos ergens in augustus. Als alternatief heb ik mijn loopschoenen terug uit de kast gehaald en maal ik als een verlichte kerstboom toertjes in mijn wijk. Niet de allerleukste activiteit ooit, maar ik voel dat ik er deugd van heb!

DAY 23 | SELFIE


Geen challenge zonder de obligate selfie. Het zal nooit mijn favoriete genre worden (niet toevallig dat je vooral landschappen en eten ziet passeren ;-) ), maar af en toe krijg ik er wel een aanvaardbaar beeld uitgeperst. Deze nam ik trouwens die ene avond dat we een zetelloze living hadden: de oude was net naar de garage verhuisd om plaats te maken voor de nieuwe, die de dag nadien geleverd zou worden. Wat mij een lege hoek en de ultieme foto-opportuniteit opleverde. En ook wel een beetje "miljaar, ik moet hier nog ne selfie maken vandaag" :-)

Conclusie: 't was weer plezant! Het mooie in het banale spotten is echt mijn ding en geeft me telkens het gevoel dat mijn dagelijkse parcours extreem interessant is, haha. En net dat is de oefening: blijven volhouden totdat je het zelf gelooft, want het zit allemaal tussen de twee oren. Laat de volgende challenge maar komen!

Wil je alle foto's zien die ik tijdens de challenge maakte? Op naar mijn Instagram!

0 Comments