De eindejaarsvragen van 2016

Net als in 2015 wil ik jullie tijdens de laatste week van het jaar mijn highlights van de voorbije 12 maanden even tonen. Opnieuw baseer ik me op de vragen van Miss Fabuleus, die na een pauze terug actief is in blogland. Welkom terug! ;-)

Maar dus: 2016. Lees je mee hoe het me verging?


Wat was de gebeurtenis/trend van 2016?

De laatste tijd valt me alsmaar vaker op wat voor een donkere plek het internet soms kan zijn. Uiteraard is het er vaak ook heel tof en heb ik dankzij mijn blog en andere virtuele uitspattingen al verschillende fijne mensen mogen ontmoeten, maar soms heb ik het gevoel dat op sociale media toogfilosofieën, halve waarheden en 'ik heb de grootste'-toestanden steeds meer beginnen overheersen. Laat ik dus maar eens vaker digital detoxen en aan een echte toog gaan hangen. Briljante inzichten zal ik er misschien niet verwerven, maar lekkere drankjes hebben ze er alvast wel :-)

Wat zal me zeker bijblijven?


In 2016 ben ik vaak op reis kunnen gaan. Geen grootse wereldreizen, maar een verkwikkend tripje hier en daar dat onmiskenbaar pit heeft gegeven aan mijn jaar. De jaren ervoor was dat reizen wegens beperkingen in tijd en/of budget niet altijd mogelijk, maar 2016 bood op beide vlakken (zij het niet altijd simultaan) gelukkig meer ruimte. Dankjewel Catalonië, Glasgow, Berlijn, Londen en Tenerife om mij te willen ontvangen, 't was plezant!

Wat wil ik zo snel mogelijk vergeten?

Eindeloze sollicitatieprocedures. Begin 2016 was ik actief op zoek naar een andere job, en dat was best een bumpy ride. 'Ik heb een diploma en een mooie eerste ervaring op zak, komt helemaal goed!', je kent het wel. Blijkt dat je lang niet de enige bent met dat diploma waar je alle kanten mee uit kunt... Soit, niet altijd tof, wel heel leerrijk. Laat ik vooral dat stuk onthouden.

De ontdekking van het jaar?


De stad Tienen. We wonen hier nu drie jaar, maar het is eigenlijk pas afgelopen jaar dat ik volop nieuwe mensen ben beginnen ontmoeten. In de eerste plaats omdat ik zelf gewoon meer uit mijn kot gekomen ben, maar ook omdat er overal nieuwe initiatieven opduiken om stadsgenoten samen te brengen. Voor een nieuwkomer als ik is dat heel verfrissend, en het belooft vooral veel goeds voor 2017!

Beste tv-programma?

Ik kijk minder en minder rechtstreeks naar tv, en ook de digicorder mag af en toe even rusten. Netflix deed in 2015 z'n intrede ten huize Julie en vervulde zijn rol van trouwe huisgenoot in 2016 met zo mogelijk nog meer verve. De serie die voor mij ideaal is om even te ontspannen en geen ingewikkelde plotwendingen te moeten volgen is How I Met Your Mother. Ik weet dat ik er erg laat mee ben omdat de eerste afleveringen inmiddels meer dan 10 jaar oud zijn, maar de heerlijke dialogen doen mij toch geregeld gniffelen.

Beste boek?


Eindelijk ben ik er toe gekomen om Us Van David Nicholls te lezen, en ik heb er de tijd van mijn leven mee beleefd. Het overkomt me niet vaak, maar met dit boek heb ik geregeld zitten schaterlachen. Wel gênant als je op een volle trein zit, maar verder valt hier geen negatieve commentaar te formuleren :-)

Beste radioprogramma?

Helaas, ik luister nog amper naar de radio. 't Is te zeggen: radio speelt hier heel vaak op de achtergrond, maar echt aandachtig naar een programma luisteren is er precies niet meer bij. Misschien moet ik me maar eens op de wondere wereld van de podcasts storten. Iemand tips in de aanbieding?

Beste film?


The Revenant vond ik best oké. Ik ben niet zo'n grote fan van bombastische avonturenfilms, maar omdat deze visueel erg sterk is vond ik het meer dan de moeite om 'm op groot scherm te gaan zien. Voor mij persoonlijk dé reden om af en toe toch nog eens naar de cinema te gaan. Dat, en nacho's natuurlijk.

Mijn plannen voor 2017?

Zoeken naar rust en op tijd mijn grenzen proberen afbakenen. Ik trap namelijk geregeld in die val met dat vele hooi op die kleine vork, en da's niet zo tof. De laatste weken ben ik door het al te veel negeren van die fameuze grenzen op mijn bek gegaan, en dat zie ik in 2017 liever niet opnieuw gebeuren. Werkpunt nummer 1 voor mezelf.

Mijn wensen voor de Chez Julie-lezers?

Ik wens jullie de ruimte om jezelf te zijn en een steeds afdwingbaar recht op kwetsbaarheid en eerlijkheid. Dat alles afgekruid met massa's mooie momenten en af en toe een bordje vol lekker eten, uiteraard.

En nu op naar 2017. Gelukkig nieuwjaar iedereen!

0 Comments