Overwinteren op Tenerife: niet alleen voor bejaarden ;-)

Voor het eerst in m'n leven ben ik tijdens de herfst/winter even in volle zomer beland. Hoe? Door een week naar Tenerife te gaan en aangenaam verrast te worden door dit Canarische eiland!

Ik associeerde Tenerife vooral met oude mensen en zielloos strandtoerisme, maar ontdekte al gauw dat er heel wat meer te beleven valt dan cocktails drinken in een all-inhotel. Mmmmmm, cocktails...

Denken dat de gemiddelde leeftijd op Tenerife minstens 100 jaar zou bedragen, bleek dus een gigantische misvatting van mijn kant. Zeker, je vindt er heel wat overwinterende krasse knarren, maar even goed gezinnen met kinderen en mensen van middelbare leeftijd. En jong volk zoals wij natuurlijk ;-) En als je een auto huurt en begint rond te toeren, kan je er echt mooie dingen ontdekken.

Santa Cruz

Omdat Tenerife niet te groot is (er zit een 70-tal kilometer tussen noord en zuid), kan je tijdens één daguitstap perfect van de ene naar de andere kant en terug. Wat je dus prima in de mogelijkheid stelt om vanuit een centrale uitvalsbasis alle hoeken van het eiland te verkennen. Wel serieus scherpe bochten soms, maar ze leveren je telkens een magnifiek panorama op.

Santiago del Teide

Anaga-gebergte

Ik onthou vooral het verschil tussen noord en zuid, dat voor zo'n compact eiland behoorlijk groot is. Een rotsachtig, dor zuiden versus een groen noorden vol ruwe kliffen: zoveel afwisseling had ik echt niet verwacht! Vooral het Anaga- en Tenogebergte en de vulkaan El Teide (met z'n 3718 meter meteen ook de hoogste berg van Spanje) vond ik erg indrukwekkend en - in het geval van die laatste ook letterlijk wegens de hoogtemeters - adembenemend.

El Teide

Playa Roque de las Bodegas

Wat ook nieuw was voor mij, was kerstversiering bij temperaturen boven de 20 graden. Op Tenerife zingen ze niet van o denneboom, maar maken ze er een plaatselijke variant met palmbomen van. Vind ik helemaal prima. Kunnen we dat bij ons ook invoeren?

La Laguna & Candelaria

Arico el Nuevo & Bahía del Duque

En als je dan tussen die kerstversiering ook nog even een boekje kan lezen op je terras, dan is de vakantie natuurlijk helemaal compleet. Omdat je op Tenerife geografisch gezien in West-Afrika zit, kan je er begin december een aangename 25 graden scoren. Niet te warm, niet te koud: zo hebben we het graag.

Meliá Jardines del Teide

Zoals je ziet: een perfecte bestemming om een tijdje van goed leven te doen. Zo een week vol zon en licht tijdens de donkere dagen, ik kan het alleen maar aanbevelen. Dat je er een viertal uur voor moet vliegen moet je er wel bijnemen, maar ze brengen je wel in een compleet andere wereld. Die door het vele Spaans, Engels, Duits en Nederlands dat je hoort toch heel vertrouwd aanvoelt.

Meliá Jardines del Teide

En zo begrijp ik opeens waarom mijn oma al jaren zegt dat ik eens naar Tenerife moet gaan. Die overwinterende bejaarden, die weten verdorie waar het goed is :-)

Meer foto's van deze reis vind je op Chez Julies Facebookpagina.

0 Comments