The randomness of being: 2015 versus 2020


In april 2015 vulde ik The randomness of being in, een blogtag waarvan ik helaas niet meer weet waar ik 'm vandaan haalde (laat me gerust iets weten als de tag een belletje doet rinkelen bij jou). Het is erg duidelijk dat ik toen veel tijd had om in mijn veranda te zitten mijmeren over het leven, want wist ik veel hoe de wereld er vijf jaar later zou uitzien: het gemiddeld nieuwsbericht is vandaag een pak minder luchtig dan toen, en o ja, die veranda is er ook niet meer. Laat ik mijn antwoorden van toen even afstoffen en er 'The randomness of being - editie 2020' van maken.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.
"U kunt zich niet voorstellen welke veranderingen dat met zich meebrengt." (Uit: Voor wie de klok slaat van Jo Claes)


2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?
Niets. Een positief teken dat de muren nog niet op mijn afkomen.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
Een koffie drinken en een paasei eten.

4. Wat hoor je op het moment?
Het getik van mijn toetsenbord, en verder niets. Vaak zet ik de radio of muziek op wanneer ik schrijf, maar vandaag had ik daar even geen zin in. 

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?
Dat was rond half zeven, op weg van het werk naar huis. 't Is paasvakantie en lekker rustig op de weg, perfect om mijn bolide nog eens van stal te halen en alle zondagsrijders van de baan te maaien.
Gek hoe zo'n banale zin vijf jaar later een heel andere bijklank krijgt. Met de auto naar het werk? Dat is al een eeuwigheid geleden... Ik ben gisterenvoormiddag voor het laatst buiten geweest, toen ik een toertje ben gaan lopen in de buurt.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?
Waarschijnlijk wel, want de laatste tijd droom ik precies heviger dan anders. Maar ik kan me niet meer herinneren waarover het ging.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?
Echt schaterlachen totdat je niet meer kan: tijdens de skivakantie in februari, toen ik in Oberlech van de rodelbaan sukkelde. Bij elke bocht vloog ik den decor in, met sneeuw tot in mijn kraag als gevolg. Het was geen zicht, maar zo heerlijk plezant.

Foto: Jurgen Vannoppen

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het hier sinds februari alleen maar tristesse is. Ik denk dat ik zelfs meer dan vroeger zit te glimlachen om kleine dingen die mijn dag maken. Wil ik heel graag blijven doen!

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Niets. Ik zit in ons bureautje, dat nog altijd even kaal is als toen we in ons huis kwamen wonen. Geen tijd om die dingen in te richten, weetjewel? Maar als de lockdown nu echt nog een hele tijd gaat duren, kunnen we er natuurlijk altijd een DIY-projectje van maken. Dan heb ik meteen een update klaar voor wanneer ik deze blogtag nog een keer invul ;-)

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?
Bwahjaat, waarom niet? Zolang ze er streekbieren hebben is dat allemaal prima. Liefst wel tijdelijk, zodat ik na een paar maanden kan zeggen 'dat het thuis toch zo slecht nog niet is'.
Haha, nog altijd akkoord. En nee, thuis is het zo slecht nog niet, al is het wel een beetje van moeten dezer dagen :-)

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?
Door mijn oma.
En dan merk je dat de tijd niet stilstaat, slik. Mijn oma is bijna drie jaar geleden overleden, haar bellen zit er dus niet meer in. Gisteren heb ik wel met mijn mama gebeld om haar een fijne Pasen te wensen, helemaal zoals mijn oma het zou willen. Zie, best mooi toch?

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?
Dat kan ik me echt niet meer herinneren. Ik heb ooit wel periodes gehad waarin ik regelmatig baantjes ging trekken, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik enkel op drukke momenten kon gaan en liever een baan voor mezelf had :-)

12. Luister je op het moment naar muziek?
Nee, eventjes niet. Ik ben de laatste tijd wel grote fan geworden van de numerradio's op Spotify: je zet een nummer naar keuze op en vraagt Spotify om je een lijst met gelijkaardige nummers voor te schotelen. Heel leuk als je in een bepaalde stemming wil blijven, bijvoorbeeld tijdens het lopen. Aanradertje!

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?
Lichte houtkleur.
Nog altijd dezelfde kleur, vloeren uitbreken staat tot nader order niet op het prioriteitenlijstje.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
Hmm, moeilijke keuze. Ofwel de keukenmuur wegslaan, ofwel het terras uitbreiden. Nu het toch lente is: doe maar dat tweede!
Maar kijk eens aan, nummer twee is intussen een feit! Dan nu maar de keukenmuur wegslaan?

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Ook dat kan ik me dus moeilijk herinneren... Het zullen waarschijnlijk boodschappen in de supermarkt geweest zijn. Positieve bijkomstigheid van de lockdown: 't is goed voor mijn portemonnee. Ik besef trouwens heel goed dat ik een luxepositie zit: ik kan blijven werken, terwijl het er voor heel wat mensen minder rooskleurig uitziet. Ben ik elke dag opnieuw dankbaar om.

16. Ooit op een motor gereden?
Neen, ook al zou ik niet lang moeten zoeken naar een exemplaar. 't Is dat meegaan in de bochten he jongens, lijkt me zo tegennatuurlijk.
Nog steeds van 't zelfde gedacht. Al heb ik intussen wel al op een stilstaande motor gezeten om eens te oefenen. De vroem-geluiden heb ik er dan maar zelf bijgemaakt, haha.

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
San Diego.

Nog steeds. Verre reizen zitten er het komende jaar alvast niet in, maar ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug op die mooie roadtrip in de USA.

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?
Ik herinner me dat ik ooit, in het zesde leerjaar, een tekenwedstrijd heb gewonnen. En dat terwijl ik in de ontwikkeling van mijn tekentalenten nooit verder geraakt ben dan het creëren van stokventjes. Zegt vooral veel over de concurrentie :-)
Intussen zijn er geen trofeeën bijgekomen. Zie ik ook niet meteen verandering in komen, met mijn quasi-onbestaande drang naar competitie. Ja, ik ben een van die weinige mensen die niet deelnemen om te winnen. Ik focus me liever op den après :-)

19. Hoe heette je eerste huisdier?
Tina, een moddervette labrador. Schitterend beest. Hier overigens in haar nog magere jaren. De mijne ook.

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
Once upon a time in Hollywood van Quentin Tarantino. Ik ben geen geweldige fan van zijn typische bloedbaden, maar vond dit wel een van zijn 'zachtere' films.

21. Zing je onder de douche?
Neen. Soms moet ge de zaken niet erger maken dan ze al zijn.
22. Wat doe je als je je verveelt?
Vervelen, qué?
Zelfs in lockdown heb ik nog geen moment van verveling gehad. Nu, als kind kon ik blijkbaar uren alleen spelen op mijn kamer, amusement bij isolement zal dus wel in mijn genen zitten.

23. Wat wilde je vroeger worden?
Eerst ijsboer, dan tandarts. Dat eerste omdat ik als kind grote fan was van de lilakleurige crèmekar van Ijs Roger, dat tweede omdat ik een van die weinige kinderen was die graag naar de tandarts gingen. Het feit dat ge daar na afloop altijd een flashy tandenborstel kreeg, speelt allicht mee. Tjah, uiteindelijk slechts een licht afwijkende keuze gemaakt.
How ja, steeds verder aan het afdrijven van die eerste twee keuzes. Gelukkig maar!

24. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?
Vijf. En een klantenkaartje :-)

Vier. En nog steeds hetzelfde klantenkaartje.

25. Welke auto rijd je?
Een Opel Astra. Ja, ik heb mij ooit laten gaan op het autosalon. En ja, die velgen waren inbegrepen.
Nog altijd diezelfde Astra, intussen wel met afgebladderde velgen.

26. Wat is je favoriete tijd van de dag?
De vooravond, een moment dat tal van perspectieven biedt: ofwel beslis je dat het een baaldag was en kruip je weg onder een dekentje, ofwel oordeel je dat het beste nog moet komen en bestel je in afwachting daarvan alvast een aperitiefje :-)

O ja, keihard. Meer dan ooit.

27. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?
Van het ziekenhuis waar ik geboren ben: 43,5 km. Van het dorp waar ik opgroeide: 64,8 km. Kijk eens aan, ik ben gewoon al geëmigreerd! Vraag 9 komt bij deze te vervallen.
De voorbije vijf jaar heb ik geen voet verzet. En dat hoeft ook niet: 't is hier tof in Tienen!

28. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?
Haha, overbodige vraag. Hoewel, eigenlijk ben ik geen nacht-, maar een avondmens, zoals vraag 26 enigszins suggereerde.
Ook nog steeds helemaal waar. Stiekem ook blij dat ik dankzij de lockdown later mag gaan slapen en langer in mijn bed kan liggen.

29. Wat voor baantjes heb je gehad?
Klasseerwerk bij een bank, administratie op de rekendienst van de gemeente Ternat en promomeisje bij Radio 2. 
Daarna ben ik de academische wereld ingerold, om vervolgens verder te stuiteren richting marktonderzoek en internetstudies. What's next, een eigen koffiebar?

30. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?
Euh... neen. Toch bedankt :-)
En nu al helemaal niet. Of het moet een overzicht zijn van hoeveel tegels er in mijn living liggen of het aantal kilometers dat onze grasmaaier per dag aflegt. Maar 't is niet omdat het niet spannend is, dat het niet aangenaam kan zijn. Zonnige groetjes vanuit mijn kot!

Zin om je eigen lockdown op te fleuren met deze blogtag? Neem 'm dan zeker over, en laat maar weten waar we je antwoorden kunnen komen lezen.

0 Comments