8 dingen voor na de lockdown: hier kijk ik naar uit


Dat we nog tot minstens 3 mei in lockdown blijven, is intussen duidelijk. Wat erna komt weten we nog niet, behalve dat we niet meteen voor 100 procent zullen terugkeren naar ons precoronaleven. In afwachting van verder nieuws begin ik alvast te dromen en kleine plannen te maken. Want een beetje perspectief, daar hou ik wel van.

Dit zijn de 8 dingen waar ik naar uitkijk voor na de lockdown:

1. VRIENDEN EN FAMILIE TERUGZIEN

Zoals bijna iedereen, neem ik aan. Ik mag dan wel goed zijn in gezellig in mijn kot blijven, na een tijdje begin je het echte contact toch te missen. Lekker gaan eten, een goeie babbel op café of een simpele barbecue: daar kijk ik echt naar uit. Ik weet dat ik altijd iemand kan opbellen of kan e-peritieven (ik ben waarschijnlijk de enige die dat nog niet heeft gedaan), maar ik wacht liever op het echte werk. Tijdens de week ben ik al zo vaak aan het videobellen (ik hoor het Teams-belletje net niet in mijn slaap) dat ik het buiten de kantooruren liever stil hou. En een echt aperitief drink op mijn terras in het fijne gezelschap van mijn lief :-)

2. LET'S MEET - THE SUMMER EDITION


Eind vorig jaar lanceerde ik Let's meet, mijn wilde plan om wat vaker af te spreken met fijne mensen. Aanvankelijk was dat met een klein hartje (wat als niemand met mij wil afspreken?), maar al gauw bleek ik de tijd van mijn leven te hebben. Een hele winter lang heb ik gebruncht, geluncht en gedineerd dat het een lieve lust was, totdat mijn broeken begonnen spannen en corona van zich liet horen. Uiteraard jammer dat ik mijn dates heb moeten stopzetten, maar het doet me alvast dromen van een zomereditie. Ik ben namelijk niet alleen goed in eten, ook terrasjes doen gaat me aardig af :-) Misschien wil ik ook wel eens een Instameet organiseren, als de omstandigheden het toelaten. Zou dat wat zijn?

3. CITYTRIPPENIk dwaal graag in mijn eentje door een grote stad. Eerder deed ik dat al in Londen en Parijs, en stilaan begon het te kriebelen om ook eens naar Amsterdam te trekken. Ergens tijdens een mooi lenteweekend helemaal loos gaan tussen de tulpen, ik zag het al helemaal zitten. Ook een tripje naar Glasgow zat eraan te komen, op bezoek bij een heel goede vriendin, maar zal voor later zijn. Maar geen nood, ik ben een geduldig mens dat ook blij kan zijn in haar eigen tuin.

4. STAYCATION


We hadden nog geen reisplannen voor de zomer, en zo te zien moeten we er ook niet meteen beginnen maken. In tegenstelling tot vele anderen die niet zonder een jaarlijkse zomerreis kunnen (wat ik best begrijp hoor, want reizen is leuk), kan ik gerust vrede nemen met een staycation en wat uitstapjes in eigen land. Ik heb nog heel wat plaats op mijn kaart van Belgique, c'est chique, de kans dat er deze zomer wat bolletjes bijkomen is dus bijzonder groot. Zolang we obscure plaatsen kiezen waar geen hond naartoe wil zal het wel meevallen qua drukte zeker? :-)

5. BOEKEN LEZEN OP DE TREIN

Eentje dat ik zelf niet had zien komen, eerlijk gezegd. Maar na een aantal weken in lockdown merk ik dat ik mijn vaste leesmoment mis. Hier en daar lees ik wel eens een hoofdstuk in mijn boek, maar even helemaal weg zijn van de wereld met een muziekje in mijn oren, dat mis ik soms wel. Niet dat ik dit terug vijf dagen per week wil gaan doen, halftijds lijkt me prima :-)

6. THUISWERKENKlinkt misschien gek na meer dan een maand isolement, maar zoals verwacht gaat dat thuiswerken me goed af. Fulltime is wat van het goede te veel, maar een tweetal dagen per week vind ik wel een mooi doel (dan heb ik nog genoeg tijd om boeken te lezen op de trein, zie punt 5). Ik ben productiever, minder afgeleid en verlies minder tijd met pendelen. Nu nog juist mijn baas overtuigen.

7. BABBELS MET DE COLLEGA'S

Nog een reden waarom heel de tijd thuiswerken niet de ideale oplossing is: je verliest contact met de collega's. We hebben elke dag wel een vast overlegmoment waarin iedereen toelicht waar hij of zij mee bezig is, maar het informele aspect blijft toch wat onderbelicht. Dus ja, een koffiemachine en goed werkende wandelgangen zijn belangrijk, de helft van de tijd dan toch :-)

8. NAAR DE KAPPER GAAN

Ook hier zal ik wel niet de enige zijn. Ik heb gelukkig geen last van een uitgroei of een extreem kort kapsel dat als een dode rat op mijn hoofd begint te plakken, maar mijn halflange lokken zouden wel zeer blij zijn met een opfrisbeurt. Omdat zelf beginnen knippen me echt kapselmatige zelfmoord lijkt, beperk ik me tot het betere staart- en vlechtwerk wanneer mijn nektapijt me begint te irriteren. Gaat voorlopig prima zo, maar te lang moet dat nu ook niet meer duren.

Voorlopig gaat alles dus nog goed, met hier en daar wat gedroom en zin in wat misschien komen gaat. Het blijft een gekke periode met heel veel onduidelijkheden, dus go with the flow en al. En blijf in uw kot, dat uiteraard ook.

Waar kijken jullie naar uit voor na de lockdown?

0 Comments