The randomness of being

Soms kom ik op andere blogs een tag tegen, wat best samen te vatten valt als een ludiek vragenlijstje over de dingen des levens. En omdat het verheerlijken van banaliteit toevallig een van mijn grote interesses is, heb ik me uiteraard vol enthousiasme op onderstaande lijst vol random dingen gestort. Zie het als een soort heimwee naar de vriendenboekjes van weleer. Want o jongens, dat waren nog eens tijden!

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.
"...als wederdienst nam hij een plant voor me mee of maakte een stoofpotje en zette dat in de koelkast." (Uit: De Gewichtlozen van Valeria Luiselli)


2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?
Niets! Mijn armpjes zijn te kort om het einde van mijn veranda te bereiken.


3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
De frigo leegroven. Knor.

4. Wat hoor je op het moment?
StuBru.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?
Dat was rond half zeven, op weg van het werk naar huis. 't Is paasvakantie en lekker rustig op de weg, perfect om mijn bolide nog eens van stal te halen en alle zondagsrijders van de baan te maaien.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?
Waarschijnlijk wel, maar naar goede gewoonte onthou ik daar niets van. Lekker leeg in de kop, houden zo.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?
Deze namiddag. Gedeelde blijdschap voor een nieuwe doctor in de rangen. Well done!

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Euh... telt een thermometer ook mee? Best nog een aardig temperatuurtje hier, op dit uur van de dag.


9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?
Bwahjaat, waarom niet? Zolang ze er streekbieren hebben is dat allemaal prima. Liefst wel tijdelijk, zodat ik na een paar maanden kan zeggen 'dat het thuis toch zo slecht nog niet is'.

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?
Door mijn oma.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?
Dat is al een paar maanden geleden. In Tienen city, tegenover de suikerfabriek, wanneer het bietenseizoen met bijhorende odeurs op volle gang was. Perfecte gelegenheid om het zo lang mogelijk onder water blijven te oefenen. En ja, toch aangenaam verrast door mijn eigen longinhoud :-)

12. Luister je op het moment naar muziek?
Jep, StuBru dus.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?
Lichte houtkleur.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
Hmm, moeilijke keuze. Ofwel de keukenmuur wegslaan, ofwel het terras uitbreiden. Nu het toch lente is: doe maar dat tweede!

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Telt mijn middagmaal in de kantien op 't werk ook mee? Anders zal het de inhoud van mijn winkelmandje in de Carrefour wezen. Ge ziet het, wij leiden hier een ascetisch leven.

16. Ooit op een motor gereden?
Neen, ook al zou ik niet lang moeten zoeken naar een exemplaar. 't Is dat meegaan in de bochten he jongens, lijkt me zo tegennatuurlijk.

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
San Diego.


18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?
Ik herinner me dat ik ooit, in het zesde leerjaar, een tekenwedstrijd heb gewonnen. En dat terwijl ik in de ontwikkeling van mijn tekentalenten nooit verder geraakt ben dan het creëren van stokventjes. Zegt vooral veel over de concurrentie :-)

19. Hoe heette je eerste huisdier?
Tina, een moddervette labrador. Schitterend beest. Hier overigens in haar nog magere jaren. De mijne ook.


20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
Ik denk dat dat Gravity was. Dju zeg, al een hele tijd geleden dus!

21. Zing je onder de douche?
Neen. Soms moet ge de zaken niet erger maken dan ze al zijn.

22. Wat doe je als je je verveelt?
Vervelen, qué?

23. Wat wilde je vroeger worden?
Eerst ijsboer, dan tandarts. Dat eerste omdat ik als kind grote fan was van de lilakleurige crèmekar van Ijs Roger, dat tweede omdat ik een van die weinige kinderen was die graag naar de tandarts gingen. Het feit dat ge daar na afloop altijd een flashy tandenborstel kreeg, speelt allicht mee. Tjah, uiteindelijk slechts een licht afwijkende keuze gemaakt.

24. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?
Vijf. En een klantenkaartje :-)


25. Welke auto rijd je?
Een Opel Astra. Ja, ik heb mij ooit laten gaan op het autosalon. En ja, die velgen waren inbegrepen.

26. Wat is je favoriete tijd van de dag?
De vooravond, een moment dat tal van perspectieven biedt: ofwel beslis je dat het een baaldag was en kruip je weg onder een dekentje, ofwel oordeel je dat het beste nog moet komen en bestel je in afwachting daarvan alvast een aperitiefje :-)


27. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?
Van het ziekenhuis waar ik geboren ben: 43,5 km. Van het dorp waar ik opgroeide: 64,8 km. Kijk eens aan, ik ben gewoon al geëmigreerd! Vraag 9 komt bij deze te vervallen.

28. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?
Haha, overbodige vraag. Hoewel, eigenlijk ben ik geen nacht-, maar een avondmens, zoals vraag 26 enigszins suggereerde.

29. Wat voor baantjes heb je gehad?
Klasseerwerk bij een bank, administratie op de rekendienst van de gemeente Ternat en promomeisje bij Radio 2. Van mijn vakantiejob bij de gemeente herinner ik me vooral het iets te zware bier dat ter gelegenheid van 11 juli zo rond 12 uur 's middags werd voorgesteld en waarvan we allemaal mochten proeven. Mijn weke 18-jarige lijfje verkende in de loop van de daarop volgende namiddag een geheel nieuwe wereld. Lekker biertje, dat wel.

30. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?
Euh... neen. Toch bedankt :-)

0 Comments