Surfin' USA

Donkere herfstavonden: soms vraagt dat om wat nostalgie naar zomerse tijden. Exact wat me onlangs te beurt viel, toen ik door mijn fotocollectie bladerde en op een selectie van een aantal zomers terug stootte. Rondtoeren in de States, in een veel te grote Dodge Charger op eindeloze wegen, hoe tof was dat jong?
Omdat er onder jullie misschien nog wel wat herfstige nostalgische zieltjes zitten, laat ik jullie graag even meegenieten van een aantal pareltjes uit die reis. 't Is niks jong, graag gedaan!


Beginnen deden we voor een kleine week in New York, de stad die nooit slaapt en die zeer veel wandelende inwoners met koffiebeker huisvest. Ongelooflijk hoe klein je je opeens voelt tussen al die wolkenkrabbers.


En precies daarom was ik zo'n fan van ons logement in Queens, op een paar metrohaltes van Manhattan. Zeg nu zelf, voor zo'n zicht wil je het eiland toch wel even verlaten? Zin om postkaartplaatjes te schieten? Rep u naar de dokken van Long Island City!


Een paar dagen later doken we, na een klein powernapje op het vliegtuig, terug op. Aan de Westkust begot! Tip voor Las Vegas: laat u eens goed gaat en boek een chique hotel, want die dingen zijn helemaal niet zo duur omdat men ervan uitgaat dat je je vakantiecentjes toch wel zal vergokken. De uitgang van je hotel vinden is trouwens al een attractie op zich :-)


En als je dan toch in Las Vegas bent, maak dan meteen even een ommetje langs de Grand Canyon. Wat zei ik ook alweer over kleine nietige mensen tussen grootse elementen?


Verder onthou ik vooral dat roadtrippen enige gewenning vraagt. Enfin, dat deed het toch bij mij. Het rondrijden is een attractie op zich, en niet enkel een manier om je van punt A naar B te verplaatsen. Op de E40 ja, daar doe je dat, maar heb je op de parking in Sterrebeek ooit al zo'n mooi uitzicht gezien?


Respecteer ook altijd de bordjes. Honden aan de leiband in Bodie en...


... niet in de ravijn stappen in het Yosemite National Park aub. 


Wil iemand me terug naar het strand van Santa Monica rollen asjeblief? Met de Beach Boys op de achtergrond? Dank!


Oh, en vis, heerlijke vis, de beste vis ooit! Gegeten bij Rock 'n Fish in Laguna Beach, die helaas niet meer blijkt te bestaan op die locatie. Maar geen nood, op Manhattan Beach en in Downtown LA kan je nog twee vestigingen vinden.


Tramrijden in San Francisco: voor de ene een gigantische tourist trap, voor de andere de attractie van je leven. Wat je er ook van vindt, waag je er toch maar even aan. Wel geen zonnecrème beginnen smeren wanneer je op de tram staat te wachten, want je krijgt niet veel tijd om aan boord te springen. En je met vettige handjes proberen vasthouden terwijl de tram een helling oprijdt... nou ja :-)

Man, wat een schone vakantie was dat zeg! Doet me geweldig veel goesting krijgen om er nog eens voor lange tijd op uit te trekken. Wat ik ooit nog wel eens zal doen, wanneer tijd en budget zich op een enigszins schappelijk peil willen bevinden. In afwachting daarvan kan ik al beginnen dromen en plannen, en er alvast een korter tripje in Europa tegenaan gooien, toch?

4 Comments