Apero Global op Internationale Vrouwendag: dubbel feest!

Afgelopen dinsdag vierden we Internationale Vrouwendag. Een heuglijke dag met een grote impact, en al helemaal een feest wanneer je 'm in stijl mag meemaken. Dat is exact wat ik deed, want ik mocht op uitnodiging van Annelies als VIP naar Apero Global, een geweldig gezellig bierevent georganiseerd door Sofie's World.

Dus haalde ik m'n handtas uit de kast en vertrok ik vol enthousiasme richting Brussel.


Het hele idee achter Apero Global is echt zeer fijn: zet een aantal bierliefhebbende vrouwen samen in het pop-up café van Visit Flanders, breng ze via Google Hangouts in verbinding met andere vrouwelijke bierfans over de hele wereld, en steven af op een fantastisch feest. Want ook vrouwen weten waarom.

Helemaal geweldig was de combinatie bier + heerlijke gerechten. Bij elk bier dat we degusteerden konden we genieten van een succulente creatie van Marjanne Moonen van restaurant Amu, en ja, dat was om duimen en vingers van af te likken. Als er ergens een food heaven bestaat, dan heb ik 'm denk ik gevonden!


Want wat dacht je van een Deliria met zwaardvis, koriander, citroengras, limoendressing en avocado? Of Liefmans Goudenbrand met cannelloni van bressaola, gevuld met een chutney van vijgen en gorgonzola dressing? O, en die Cornet met gerookt spek, gemarineerde pompoen met vanille en beukzwam: echt, geen verdere commentaar nodig :-)Ja, het was zeer fijn op Apero Global. Want waar bier en culinaire creaties op zichzelf al een heerlijke combinatie vormen, maakten de babbels met zoveel interessante dames (hallo Gwendolyn!) het feest helemaal compleet.


Daarom ook mijn welgemeende dank aan de mannen die deze avond ondersteunden: jullie hebben dat schitterend gedaan! En ook wel excuses dat ons volume in de loop der avond wat omhoog ging, dat was nu eenmaal sterker dan onszelf ;-)Het mag dus wel duidelijk zijn: ik had het enorm naar mijn zin op Apero Global, zo tussen al die dynamische dames met een gezamenlijke passie voor lekkere bieren. En dat alles op Internationale Vrouwendag: dat is gewoon dubbel feest!

Wanneer je op weg naar huis dan ook nog eens vergezeld wordt door een roze olifant, dan weet je dat de avond meer dan geslaagd was ;-)


Dankjewel Sofie's World, Visit Flanders en Brewers of Europe voor deze smakelijke Apero Global. Ik kijk al uit naar volgend jaar!

0 Comments