Belgique, c'est chique // Ochtendpret in het Hallerbos


Hou je van een stevige boswandeling in combinatie met wat bloemenpracht? Ga dan een keer naar het Hallerbos, zoals wij afgelopen weekend deden. Dit bos ten zuidoosten van Halle is het hele jaar door een prachtige plek. Maar wanneer de boshyacinten er in april in volle bloei staan, is het er extra mooi. Want een magisch paars tapijt, wie is daar nu niet voor te vinden?

Daarom wilden we het Hallerbos graag een keer aan een grondige inspectie onderwerpen. Liefst 's ochtends, omdat het licht dan een mooie gouden gloed geeft. Ik moet bekennen dat een ochtendlijke activiteit - zeker op zondag - enige inspanning vraagt van een notoir avondmens als ik. Maar omdat ik ook wel eens wilde ondervinden hoe het voelt om voor de middag al een activiteit achter de rug te hebben, hapte ik toe ;-)

We kozen voor een wandellus van 4 à 5 kilometer aan een gezapig tempo. Dat gaf volgend resultaat:





Via een handige wandelkaart kan je je wandeling zo lang maken als je zelf wil. Onze keuze voor een relatief korte route was heel bewust en werd deels ingegeven door het gegeven 'zondagochtend' en deels door de korte poten van de begeleidende hond, maar ook en vooral door de openingsuren van volkscafé In De Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen, ook wel 'het café met de langste naam en de kortste openingsuren' genoemd wegens enkel open op zondagvoormiddag.


Als je op stap bent in het Pajottenland, is dit café meer dan een tussenstop waard. De selectie geuze, kriek en lambiek is er zo enorm dat het je spontaan begint te duizelen wanneer je er binnen stapt. Zet je dus rustig neer aan een van de houten tafeltjes, bestel je favoriete bier en geniet van de onvervalste dorpssfeer. Zorg wel dat je op tijd bent, zodat je de zondagse kerkgangers (het café ligt naast de kerk van Eizeringen) voor bent in je zoektocht naar een vrije tafel.

Of ik nu blij ben met mijn keuze voor een ochtendlijke activiteit? Toch wel ja. Toegegeven, het kostte me wat moeite wegens een behoorlijk korte nacht en nog wat nood aan hydratatie (damn you, zaterdagavond), maar de gouden gloed maakte vrijwel alles goed. En de geuze na afloop... die deed me helemaal heropleven ;-)

Zin om zelf ook eens naar het Pajottenland af te zakken? Doe het dan snel, want de komende twee weken staan de hyacinten in het Hallerbos prachtig in bloei. Daarna is het opnieuw wachten tot volgend jaar. Meer informatie vind je op www.hallerbos.be.

0 Comments