Londen hotspots

Dat Londen een fijne stad is om in je eentje te verkennen, konden jullie vorige week al lezen. Maar welke activiteiten doe je dan allemaal in zo'n metropool? En hoe kies je de beste hotspots uit het gigantische aanbod?

Kom, Mademoiselle Julie wijst jullie de weg!

TO DO

Verken East LondonWat ooit een grijze industriebuurt was, is de laatste jaren uitgegroeid tot hét hipstermekka bij uitstek. Vooral in de wijk Shoreditch en rond Old Spitalfields Market struikel je over de Ray-Bans, fixies en tote bags. En daarbovenop vind je er nog eens indrukwekkende street art en massa's leuke cafés en restaurant. Laat die innerlijke hipster dus even los en zak af naar het oosten. Alleen al vanuit etnografisch standpunt reuze interessant.

Bewonder het Serpentine Pavilion in Hyde Park


Als je wat tegengewicht kan gebruiken voor het blitse geweld van het oosten, is de rust van Hyde Park aan de andere kant van de stad een ware verademing. Even neerploffen in een strandstoel en wachten totdat iemand z'n ding doet in de Speakers' Corner is sowieso interessant, maar tijdens de zomermaanden komt daar nog eens het indrukwekkende Serpentine Pavilion bovenop. Elke zomer krijgt het grasveld voor de Serpentine Gallery een unieke constructie, en ik kan u zeggen dat die van 2016 dik de moeite waard was.

Kuier door Notting HillMaar kies voor Golborne Road in plaats van Portobello Market. Bij dat laatste wemelt het van de toeristen, terwijl je langs Golborne Road het echte Londen ontdekt ('het echte Londen', een cliché dat ik toch minstens één keer wilde gebruiken :-)). Als je op zoek gaat naar een boekenwinkel uitgebaat door Hugh Grant ben je eraan voor de moeite, maar als je van kleurrijke gevels houdt is Notting Hill een zeer aangename wijk.

Waag je aan live comedy


In Londen wemelt het van de comedy clubs. Blader even door een eventkalender (Time Out is een hele goeie), bekijk het aanbod en pik er een show uit die je geestig lijkt. Ik ging voor Rachel Parris tijdens het Kings Place Festival en werd een uur lang meegezogen in een zeer herkenbare trip over maatschappelijk veronderstelde levenskeuzes en hoe daar tegen te revolteren. Geniaal en herkenbaar!

Bezoek een museum op een regenachtige dag


Ik bezocht in het Victoria & Albert Museum You say you want a revolution?, de onlangs geopende tentoonstelling over de tegencultuur uit de jaren zestig. Als subculturen je ding zijn, dan zal je het hier geweldig naar je zin hebben: een massa origineel materiaal (John Lennons bril, Woodstockkostuums, handgeschreven kladjes van Beatlesteksten,...) en indrukwekkende videowalls, terwijl je via je hoofdtelefoon steeds begeleid wordt door de perfecte soundtrack. Aaaaaaaah, sixties heaven!

Ga naar een musical


Omdat ik na mijn jaren zestigavonturen in het museum maar niet genoeg kreeg van de rock 'n roll, kocht ik ook nog een ticket voor Sunny Afternoon: The Kinks Musical. 'Kan niet stuk,' dacht ik, vermits die mannen een heel arsenaal straffe nummers op hun palmares hebben staan. Mijn redenering klopte, maar ik blijf het toch raar vinden dat musicalacteurs midden in een zin opeens beginnen zingen en tegelijk gekke pirouettes rond de micro ten berde brengen. Vreemd genre, die musical :-)

Pik wat classic London mee


Veel toeristische trekpleisters heb ik niet bezocht, maar een ommetje langs de lichtreclame aan Piccadilly Circus kon toch niet ontbreken, vond ik. En zo geschiedde. Taxi's, rode bussen en een meute toeristen: het was er allemaal!

Strek tot slot nog even de beentjes langs de Thames


Geen bezoek aan Londen zonder de Thames. Ik was er bijna niet geraakt, maar op de terugweg naar het station had ik nog even tijd om met mijn trolley in mijn kielzog te flaneren en bootjes te kijken. Voor wie nog op zoek is naar een geschikte plaats voor huwelijksfoto's: ik weet er eentje zijn ;-)

FOOD

Dat ik van al dat wandelen ongelooflijk veel honger kreeg, hoef ik jullie ongetwijfeld niet uit te leggen. Dat ik met veel plezier en kwijl op de kin een keuze maakte uit heel wat niet te versmaden etablissementen, al evenmin.

Ziehier waar ik zoal belandde om mijn innerlijke mens te versterken:


Majestueus pand langs het Victoria Park, met een groot terras en lekkere worstenbroodjes. Burps.

Netil360Netil360 is een coworkplek en rooftopbar ineen, met een van de mooiste uitzichten over de City. Zeggen jullie even dag tegen mijn nieuwe hipstervrienden?

The Common E2Een gezellige ontbijtbar met lekkere breakfast croissants (Ei! Spek!) en een interessante schare aan magazines. Habitus jong, dat ik daar zelf nog niet op gekomen ben.

Bluebelles


Ideale pitstop tijdens een wandeling in Notting Hill. Ik kan u de ciabatta met halloumi en rucola warm aanbevelen!

The Hive Wellbeing


Een etablissement dat zichzelf als ontbijt-, lunch- én wijnbar omschrijft. En dan nog eens de meest perfecte spiegeleieren ooit maakt. Wat heb je meer nodig, eigenlijk?

Tokyo Diner


Deze diner serveert enkel - jawel - Japans eten. Snel, lekker en niet te duur. Ideale pre-musical food.

Pfieuw, als ik alle foto's zo bekijk verschiet ik zelf een beetje van wat er allemaal op mijn menu stond. Gelukkig heb ik veel gewandeld en mijn stappenteller erg tevreden gesteld, dat compenseert :-)

Tot zover mijn escapades in Londen! Intussen ben ik weer back on track en kijk ik alvast uit naar een volgende trip. Liefst iets met winterzon. Mmmmmmmm, waar zou ik heen gaan?

Meer foto's van mijn Londense belevenissen vind je op Chez Julies Facebookpagina.

0 Comments