Getest // smartphoto.be (in 't groot en al!)


Het grote voordeel aan een blog is dat je door een uitgebreid archief kan bladeren om fijne momenten te herbeleven. Uiteraard is het geen toeval dat ik dat in coronatijden vaker doe dan vroeger, omdat het me keer op keer doet beseffen hoeveel mooie dingen (groot of klein, maakt niet uit) ik al heb kunnen beleven. Dat klinkt heel melig, maar het helpt me enorm om door de beperkingen van alledag heen te kijken.

Bij de beelden van onze skivakantie in Tignes, begin 2019, moet ik altijd extra hard glimlachen. Want man, wat hadden we het daar toen getroffen. Heerlijk weer, zalig skigebied, hotel pal op de piste,... Echt een reisje om in te kaderen, en dat is exact wat je via smartphoto.be kan laten doen. Met deze flauwe woordspeling wil ik vooral aangeven dat ik het zeker in coronatijden extra belangrijk vind om het huis zo gezellig mogelijk aan te kleden: je brengt er meer uren dan ooit door, dus kan je dat maar beter met een mooi uitzicht doen, niet?

Alsof ze mijn gedachten konden lezen, vroegen de mensen van smartphoto.be me of ik nog eens een van hun producten wilden testen. Omdat ik de vorige keren (Fotoboek! Placemats!) erg tevreden was over het resultaat, besloot ik deze keer voor het stevigere werk te gaan. Een fotoprint op forex, in het grootste formaat dat er beschikbaar is (120 cm x 80 cm, voor de geïnteresseerden). Ik ging aan de slag met de smartphoto-software, zwierde de bestelling in mijn winkelmandje en kreeg de print enkele dagen later al netjes overhandigd aan mijn voordeur (zot snel voor zo'n grote afdruk, sterk werk daar).

En voilà, ziehier het resultaat: 


Ik koos voor een landschapsfoto waar ik altijd opnieuw bij begin te kwijlen, en ik kan je verzekeren dat het effect na afdruk minstens even groot is. Die verse sneeuw en die helderblauwe lucht: ik kan daar naar blijven kijken. Zeker omdat de kwaliteit van de print erg goed is, tot in de kleinste details. Ik moet toegeven dat ik hier een beetje bang voor was omdat ik de foto 'gewoon maar' met mijn telefoon nam, maar daar merk je amper iets van.

Fotoprints aan de muur leken me trouwens lang niets voor bij ons in huis, omdat ik die meestal associeer met communiefoto's of licht geforceerde familieportretten en omdat ik niet meteen een portret van mijn vriend en mezelf in een bloemenweide ambieer. Maar kijk, intussen weet ik dat een mooi landschap aan de muur wél werkt. Een baaldag of 's ochtends wat motivatie nodig om de zoveelste thuiswerkdag te starten? Even wegdromen bij de fotoprint en ik kan er weer helemaal tegenaan!


Dankzij die ene print heb ik trouwens zin gekregen om het hele huis vol te hangen met wanddecoratie. Dat is allicht te wijten aan de tijd van het jaar (donker en herfst) en aan mijn gemoedstoestand (nood aan mooie (voor)uitzichten), maar ik geloof echt dat een gezellig aangeklede ruimte wonderen kan doen. Vooral het kale bureau waar ik het grootste deel van de dag doorbreng, kan wel wat opsmuk gebruiken. Of het een landschap, een megagrote selfie of een inspirational quote wordt (ik vind 'ik wil naar huis' wel iets hebben, haha) weet ik nog niet, maar het lijkt me een ideaal projectje voor tijdens een lang weekend of de kerstperiode.

Intussen blijf ik natuurlijk dromen van 'normale' tijden. Komende winter staat er geen skitrip op het programma en zal ik al blij zijn met een homp sneeuw in de Ardennen, maar met een beetje geluk tref je me op een mooie dag in de toekomst nog wel eens zo aan:


Ik ga er vooral m'n kop niet te hard over breken nu, ik trek thuis wel een streekbiertje open terwijl ik nog wat naar mijn forexprint van smartphoto.be kijk ;-)

Dit artikel kwam tot stand via een samenwerking met smartphoto.be en bevat een product dat ik gratis kreeg. Maar het oordeel is zoals steeds helemaal van mij ;-)

0 Comments