Getest // smartphoto.be (+ giveaway!)Ik hou ervan om kleine momenten te capteren. Wereldreizen en spectaculaire gebeurtenissen spannen natuurlijk de kroon in je herinneringen, maar als je er goed over nadenkt zijn het net de kleine, gewone dingen die de grootste impact hebben op je leefwereld.

Het liefst van leg ik die kleine momenten vast op foto. Best vaak eigenlijk, aan mijn fotocollecties te zien. Maar toch blijven de meeste van mijn beelden steken in een aantal mappen op mijn computer, en krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen.

Enter smartphoto.be. Net toen ik zat te denken hoe ik eindelijk eens orde in mijn beeldenbrij zou scheppen, vroegen zij me of ik een van hun fotoboeken wilde testen. Van perfecte timing gesproken!


Uit het uitgebreide aanbod fotoboeken koos ik de optie 'jaarboek' om mijn kleine pareltjes in te bundelen. Nog voor ik goed en wel van start ging, was ik stiekem al benieuwd naar dat tastbare overzicht van 2016. Qua formaat en afwerking leek een liggend large model met linnen kaft (nieuw in het aanbod) me wel wat: stijlvol en elegant, zonder zo'n typisch postkaartje op de cover. Het nadeel van zo'n kaft is natuurlijk wel dat je langs de buitenkant niet kan zien welk fotoboek je precies in handen hebt, iets wat je mogelijk parten kan spelen als je een hele bibliotheek wenst aan te leggen.


Hoe zit het dan met de samenstelling van zo'n album? Wel, de website van smartphoto.be werkt erg vlot en loodst je heel intuïtief door de verschillende stappen: binnen een paar klikken ben je aan het sleutelen aan je album, zonder dat je er speciale software voor hoeft te downloaden. Verder raadt smartphoto.be je aan om je foto's op voorhand klaar te zetten in een aparte map, maar voor mij werkte het beter on the go. Een bepaald beeld uitkiezen, schuiven, schrappen, iets anders selecteren,... ik vond het best een heilzame taak, die een mooi resultaat opleverde.


De pagina-indeling en bladspiegel kan je helemaal zelf kiezen, maar als je hier geen zin in hebt kan je ook een template van smartphoto.be gebruiken. Ik ging voor die laatste optie omdat die perfect bij mijn noden aansloot: ruime variatie in de bladschikking, voldoende afwisseling tussen grote en kleine foto's, en vooral de mogelijkheid om je foto's per seizoen te ordenen. Kijk maar welke mooie lentefoto ik koos!


Wat vind ik tot slot van het resultaat? Heel mooi, bijna alsof ik in een magazine of catalogus blader. Het is dan ook geen toeval dat het fotoboek al een tijd ligt te pronken op de salontafel, want zowel de binnen- als buitenkant ogen heel aantrekkelijk. Misschien overweeg ik volgende keer wel het luxepapier voor nog dat tikje extra, maar de standaardkwaliteit mag er zeker ook wezen.


Een heel fijn concept dus, die jaarboeken van smartphoto.be! Nog maar een paar maanden geduld, en dan kan ik aan het album van 2017 beginnen :-)

Giveaway

Wil je ook graag aan de slag met een fotoboek van smartphoto.be? Doe dan mee aan Chez Julies grote giveaway en maak kans op een waardebon van 30 euro + gratis verzending van je bestelling.

Wat moet je daarvoor doen?
  • Kies je favoriete foto van 2017
  • Kill your darlings: slechts één foto per deelnemer :-)
  • Deel 'm op Instagram met de hashtag #smartphotochezjulie of plaats je foto als comment in onderstaand Facebookbericht

Een foto inzenden kan tot en met zaterdag 23 september om 23u59. Daarna kiest de jury de mooiste foto. De uitslag lees je op 24 september op Chez Julies Facebook- en Instagrampagina.

Veel succes!

Deze blogpost bevat een product dat ik gratis kreeg. Maar het oordeel? Helemaal van mij hoor ;-)


Aanvulling 24 september: Inmiddels is de winnaar bekend, waarvoor hoera! In dit bericht lees je er alles over:

0 Comments