Blogboost najaarschallenge // Kleine gelukjes: 10 dingen die mij blij maken


In mijn vorige blogpost gaf ik jullie een blik
achter de schermen in mijn blogkot, vandaag leidt de BlogBoost najaarschallenge richting Kleine Gelukjes. Daarbij staat één simpele vraag op het programma: welke dingen maken mij in deze vreemde periode blij? Of het antwoord even simpel is, lees je hieronder.

Ik heb mijn lijstje met kleine gelukjes heel intuïtief samengesteld: wat heb ik de voorbije dagen zoal gedaan, en welke zaken vond ik tof? Een eenvoudig en vooral heel eerlijk uitgangspunt, lijkt me.

1. Wakker worden zonder wekker

Uiteraard enkel voorbehouden voor weekends, maar heerlijk ontspannend. Soms sta ik hierdoor later op dan ik hoopte, maar dat is dan vooral een teken dat ik het nodig had. Als ik op tijd aan de dag wil beginnen of iets gedaan wil krijgen, zet ik wel gewoon mijn wekker hoor.

2. Verse koffie bij het ontbijt


Geen ochtend zonder koffie :-) In het weekend kan ik enorm genieten van een zelf opgegoten filterkoffie (mijn innerlijke bomma vindt dat gewéldig). Niets fancy of hipster aan: gewoon op ouderwetse wijze gemalen koffie in een filter doen en daar warm water over gieten. Op z'n best in combinatie met de weekendkrant.

3. Mooi najaarslicht

De herfst, met oktober op kop, staat bij fotografen bekend om z'n zachte, gouden licht. Op voorwaarde dat de zon schijnt natuurlijk. Omdat we de voorbije weken af en toe van zonnige dagen hebben kunnen genieten, heb ik mijn hartje ruimschoots opgehaald op dat vlak. Vaak van achter het raam in mijn thuiskantoortje, maar soms ook gewoon echt buiten (zie mij, een thuiswerker die buitenkomt, haha). Hopelijk komt de zon er in de winter ook af en toe door, want het gaat meer dan ooit nodig zijn om voldoende vitamine D te tanken.

4. Walk & talk

Toertje rond het Meer van Bütgenbach

'Wandelen is het nieuwe tooghangen': een motto dat ik de laatste maanden vaak heb gehoord en dat ik absoluut bijtreed. Een mooie route uitstippelen, wandelschoenen aantrekken, fijn gezelschap optrommelen en hopsakee, hoofdje helemaal leeg. Ik ga vaak met mijn mama op stap (en awel, samen La Belgique verkennen blijkt dus ferm plezant), maar andere kandidaat-wandelaars mogen zich uiteraard ook aanmelden!

Mocht je nog op zoek zijn naar wandelinspiratie, check dan zeker de blogpost met mijn 10 favoriete coronawandelingen.

5. Een blogpost die er in één guts uitvloeit

Bloggen gaat hier wat met ups en downs: soms heb ik massaal veel inspiratie en zin om te bloggen, daarna wekenlang niet. Is helemaal oké, ik ben daar ook duidelijk niet de enige in. Maar als ik me er dan eens aanzet en de woorden vlotjes uit mijn vingers vloeien, dan kan ik daar echt blij van worden.

6. Een Hello Fresh-recept met maar één pan

Mijn Hello Fresh-kompanen weten ongetwijfeld waarover ik het heb :-) Zelfs al denk je de simpelste gerechten gekozen te hebben, dan nog blijk je meestal een extra bakplaat of ovenschotel nodig te hebben, of 3 gram van de ingrediënten apart te moeten houden voor afwerking aan het einde. 't Is altijd wel lekker hoor, maar als het ook nog eens simpel is vind ik dat toch altijd een mooie bonus. Met rechtstreekse impact op mijn humeur :-)

7. Een accordeonmelodietje dat steeds beter klinkt


Jawel, ik volg sinds september diatonisch accordeon aan de muziekacademie. Vroeger deed ik altijd wel ergens een cursus of had ik een aantal vaste hobby's, maar de laatste jaren was dat er een beetje bij ingeschoten. En omdat ik dankzij het vele thuiswerken meer tijd heb (geen dagelijkse verplaatsing van 3 uur meer, hoera), leek het nieuwe schooljaar mij het ideale moment om een nieuwe hobby te starten. Nu, helemaal nieuw is mijn accordeonspel niet: vijf jaar geleden waagde ik via zelfstudie ook al eens een poging, maar zonder vast wekelijks moment bleek dat goede voornemen toch al snel in de vuilnisbak te belanden. Maar deze keer is 't voor echt hoor.

8. Filmklassiekers kijken op Netflix

Wat dat betreft heb ik een groot gat in mijn cultuur. Tijd zat om dat even op te vullen dus, liefst met een drankje en een chipske erbij. Als je filmtips hebt, mag je ze trouwens altijd delen in de comments (Schindler's List en Back To The Future heb ik intussen al gezien).

9. Een weekend in de Ardennen

Schitterend huis met slechts één minpunt: geen passende bierglazen voor het betere streekproduct :-)

Heel blij met de beslissing om last minute een weekend naar de Ardennen te trekken in november, en ook heel blij dat we een tof huisje konden vinden in Houffalize. Zonder restaurantbezoekjes of degustaties in lokale brouwerijen deze keer, maar dat maakt wel dat ik voor het eerst in mijn leven effectief gekookt heb in zo'n huisje. En oké, de dag nadien lasagne heb opgewarmd in de oven :-) Daar nog een streekbiertje en boswandeling erbij, en het was helemaal af. Simpel en o zo goed.

10. Door mijn Instagramfeed scrollen


Net zoals ik het nog altijd heerlijk vind om door oude fotoalbums te bladeren. Ik weet dat je niet te hard moet blijven hangen in het verleden, maar als ik door mijn foto's van de laatste maanden ga ben ik blij dat ik best wat mooie momenten heb vastgelegd. Dat waren bijna altijd kleine dingen, maar laat dat nu net de insteek van deze blogpost zijn ;-)

Nu, eerlijk is eerlijk, ook ik merk dat ik uitgebreide sociale contacten serieus begin te missen. Lijkt me ook heel normaal in deze vreemde periode, dus ik maak me verder niet te veel zorgen. Geduldig zijn, me flink aan de regels houden en blij zijn met wat wel kan, daar komt het altijd opnieuw op neer. Vandaar dat ik onlangs mijn digitale Let's Meet op poten heb gezet: het is niet omdat je elkaar niet in het echt kan zien, dat je niet even digitaal kan bijpraten. Mocht je ook zin hebben in een virtuele koffieklets, laat het dan zeker weten!

0 Comments