Julies feestdagenverlanglijstje

Pakskeeeeeeuuuuuuhs! Wie december zegt, zegt automatisch ook 'kerstboom vol cadeautjes', en dat is geweldig fijn. Maar omdat het niet altijd eenvoudig is om een goed cadeau te vinden, zijn verlanglijstjes volgens mij toch nog altijd een schitterende uitvinding. Ze mogen de suspense dan misschien een beetje wegnemen, je bent wel quasi zeker dat je een leuk en/of nuttig cadeautje in je handjes gestopt krijgt. Schenker blij, ontvanger blij, iedereen blij.

Voor jullie nu denken dat die Julie wel een goeie is, zo met haar verlanglijstje op minder dan een dag voor kerstmis: geen paniek jongens, januarikinderen denken altijd al een stapje verder en beschouwen de feestdagen vooral als een mooie vorm van opwarming :-) Maar 't is wel waar, op tijd aan de dingen beginnen en voor de verandering eens iets voor de deadline proberen afwerken lijkt me best een mooi voornemen voor 2016. Misschien maak ik daar het komende jaar wel eens werk van. Misschien.

Maar dus, wat staat er dan allemaal op dat lijstje van mij?

NIEUWE LOOPSCHOENEN


Het is gebeurd, historisch moment: Julie is er eindelijk in geslaagd een paar loopschoenen te verslijten! Als recreatieve loper doe ik er misschien wat langer over dan de fervent sportende medemens, maar zelfs op een slakkengang bereik je uiteindelijk de 1000 kilometer die je schoenen zo ongeveer aankunnen. Daarom: tijd voor een nieuw paar. Iemand suggesties? Zaken waar ik op moet letten?

EEN FITBIT


Stel dat ik binnenkort met nieuwe loopschoenen rondhuppel, zou een Fitbit dan ook leuk zijn? Ik weet eigenlijk niet helemaal zeker of het wel iets voor mij is, maar ik hoor toch verschillende mensen zeer positief over deze stappenteller-die-zoveel-meer-kan. Hoewel ik meestal aan mijn knalrode hoofd kan voelen dat mijn hartslag te hoog is, kan het misschien wel interessant zijn om te weten hoe veel die hartslag dan wel precies bedraagt. Meten is weten, niet?

EEN CAMERASTATIEF
Jullie herinneren zich ongetwijfeld wel dat ik af en toe een accordeonfilmpje de wereld instuur (dat doet me er aan denken dat ik er dringend nog eens eentje moet maken), maar dat het beeld, als je goed kijkt, zelden helemaal waterpas is. Een statief zou daar aanzienlijk bij helpen, want constructies met stoelen, boeken en fototassen blijven tot nader order behoorlijk gammel en amateuristisch.

EEN SAXOFOONSTAANDER
Nu we ons toch in het muzikale segment bevinden: een saxofoonstaander lijkt me ook zeer handig. Niet omdat ik saxofoon plan te leren neen, maar omdat je op zo'n staander volgens mij ook wel andere types instrument kwijt kan. Iets met houten pijpen en een opblaasbare zak, om maar wat te zeggen.

EEN SPOTIFY-ABONNEMENTHoewel ik op heel veel vlakken en fris en modern meisje probeer te zijn, moet ik eerlijk toegeven dat ik op diverse domeinen gewoon een enorme oude taart ben. Zoals met muziekcollecties bijvoorbeeld. Ik ben  blijven steken in het rippen van cd's en de occasionele aankoop van wat spul op iTunes, maar ben inmiddels helemaal klaar om naar de wondere wereld der streaming over te stappen. Zeker nu ik slechts twee jaar na aankoop van onze tv tot de bevinding ben gekomen dat dat ding op tinternet kan. Wat zei ik ook alweer over tijdig aan de dingen beginnen? Anyway, een beetje Spotify'en op de trein, in de auto of in mijn zetel thuis, dat lijkt me wel wat.

VoilĂ , tot zover de tips van de hebzuchtige in mezelf. Dit voorstel is uiteraard geheel vrijblijvend en leidt allerminst tot enige aankoopverplichting, want met een homp brood, een fris pintje of een winterbarbecue ben ik eigenlijk ook al lang tevreden. Maar als ge u nu eens echt zou willen laten gaan, dan weet ge tenminste in welke richting ge moet zoeken. 't Is niks jong, ik bied die hulp met plezier aan.

En jullie? Wat zetten jullie zoal op het verlanglijstje?

3 Comments