5 dingen waar ik blij van word

Het zit 'm vaak in de eenvoudige dingen. Een waarheid als een koe die ik alleen maar kan beamen. Want een minimum aan moeite levert vaak een maximum aan resultaat op. Oké, nu klink ik eigenlijk gewoon lui, terwijl ik het liever over 'efficiënt' heb :-)

Maar toch, hier mijn lijstje met 5 dingen waar ik blij van word:


1. Drank en eten, oftewel de bourgondische geneugten des levens: een gigantische open deur natuurlijk, maar wel helemaal waar. Merk op dat ik hier niet zozeer op kwantiteit doel, maar wel op kwaliteit. Zeker als je die kwaliteit op zeer eenvoudige wijze kan bereiken, liefst zonder je moe te maken :-) Zoals deze pasta met zeevruchten bijvoorbeeld.


2. Naar de carwash gaan: eveneens een variant op het 'minimum aan moeite, maximum aan resultaat'-gegeven. Eventjes door een wasstraat rijden, nog wat stofzuigen, en klaar! Wel jammer als het kort nadien begint te regenen, want dan kan je evengoed opnieuw beginnen. Maar dan heb je na afloop wel weer een reden om blij te worden natuurlijk.


3. Versgewassen lakens: zeker als ze in de buitenlucht hebben kunnen drogen. Die geur... heerlijk!


4. Snoozen: een onbedoeld gevolg van punt 3, maar bovenal een gewoonte die ik niet afgeleerd krijg. Alle slaapgoeroes en -experts raden snoozen en masse af, dat weet ik, maar toch... dat kleine moment van gelukzaligheid wanneer je nog half slapend beslist om de start van de dag met 10 minuten uit te stellen. Of 20. Of 30... De waan van de dag? Die loopt heus niet weg hoor.


5. Nieuwe kunstjes leren: een mens is nooit te oud om iets onder de knie (proberen) te krijgen, en de voldoening als het een beetje begint te lukken is zeer groot. Een beetje te vergelijken met dat gevoel wanneer je voor het eerst zonder steunwieltjes leert fietsen. Maar dan zonder schrammen op de knieën.

Kleine dingen zijn het, jazeker, maar wel tijdloze blijvers! Van welke dingen worden jullie zoal blij?

1 Comments