Porte de Namur

Na mijn tripje naar Tilburg en Eindhoven had ik de smaak zo te pakken dat ik me nog snel op een volgende daguitstap trakteerde. Als ge de ketting met uw bureau even wat losser laat, moet ge er gelijk van profiteren, niet?

Omdat mijn leven zich doorgaans op of langs de E40 afspeelt (met tussenstops in zonnige oorden als Middelkerke, Liedekerke, Ternat, Groot-Bijgaarden, Boutersem, Tienen en Waremme), droeg een bestemming in een richting loodrecht op den autoroute mijn voorkeur weg. Het noorden hadden we al gehad, dus... op naar het zuiden. Herinner u bovendien dat ik ooit het plan opvatte om de tien provinciehoofdsteden fotogewijs af te werken. Bij deze, na Gent en Luik, nummer 3: Namen!


Het toeval wil dat ik er exact een jaar geleden ook even neerstreek. Ik wist dat ik er vorige zomer gepasseerd was, maar niet dat het ook op 21 juli was. Ja, die belgitude zit er precies toch diep in :-)


In elk geval, ik herinnerde me dat het vorig jaar mooi was in Namen en dat ik er nog wel eens wilde terugkeren om de straatstenen aan een iets grondiger inspectie toe te werpen. En zo geschiedde: deze keer wandelde ik helemaal te voet de citadel op en ben ik niet opnieuw luiweg de hoogste parking opgereden voor het obligate panoramashot, om vervolgens bier te gaan proeven in Maredsous. Wat overigens ook een aanrader is :-)


Zoals jullie kunnen zien was die beslissing meer dan de moeite waard! Nu kan ik me meteen ook iets concreets voorstellen bij de melding 'ten zuiden van Samber en Maas' wanneer ik nog eens naar een weerbericht kijk, waarvoor hoera. Reizen om te leren? 't Zal wel zijn!Met deze mooie dagtrip naar de poort van de Ardennen in mijn achterhoofd kan ik met een gerust hart terug keren naar mijn bureau. De ketens terug wat strakker en de thermos koffie opnieuw tot aan de rand gevuld. 't Deed deugd, zo een beetje luchten, ik kan er weer tegen voor een tijd!

0 Comments