City of Light

Zomer en lang weekend: ra ra, wat zou Julie op zo'n dagen uitvreten?


Juist ja, versterking van de innerlijke mens in een idyllisch kader. En omdat het niet altijd de zee of de Ardennen moet zijn, kozen we een minder gefrequenteerde richting op ons kompas: het noorden!


Het toeval wil dat ze in het noorden prima trappist maken, daar bij de broeders van La Trappe. De naam laat vermoeden dat een dergelijk oord diep in de Luxemburgse bossen verscholen ligt, maar niets is minder waar: even buiten Tilburg, daar gebeurt het. Bij deze weten jullie wat gedaan, de volgende keer dat jullie naar de Efteling gaan.


En wat nog leuker is: Berkel-Enschot (want daar is de abdij van La Trappe gevestigd) ligt helemaal niet zo ver van Eindhoven, City of Light! Denk Philips, denk gloeilamp, denk Eindhoven. Hip en trendy en een industrieel verleden en al. Ja, het beweegt daar.


En ze hebben er zelfs hipsterbokalen. Want een ice-tea smaakt altijd beter uit een recipiënt waar eerst confituur in heeft gezeten, of zoiets. Vreemde jongens, die hipsters.


Maar wat Eindhoven helemaal leuk maakt, is dat ze daar de laatste jaren flink aan de slag zijn gegaan met hun industriële erfgoed. Met een hele wijk (Strijp-S, voor de geïnteresseerden) vol fancy bars en restaurants in oude fabrieksgebouwen. De yuppie in mezelf werd alvast helemaal wild.


Zoals deze Wynwood, waar wij ons duchtig te goed hebben gedaan aan het concept '9 euro per gang'. Nu goed, de volledigheid gebiedt mij te melden dat slechts één gang bestellen geen optie is, maar als ik nog vollediger ben geef ik gewoon toe dat die optie ook nooit bij ons is opgekomen. Of wat hadden jullie gedacht? :-)


En zo rolden we vijf heerlijke gangen later terug naar buiten, om Strijp-S nog even bij valavond te aanschouwen. Een impressie:

Slechts één conclusie: ze zijn daar goed bezig bij onze noorderburen!

Zin om dit parcours ook eens af te leggen? Zeker doen! Na een ritje door de Kempen (je kan zelfs een tussenstop aan het Zilvermeer in Mol inlassen als je dagtripenthousiasme grenzeloos is) geraak je vlot in Tilburg en Eindhoven. Parkeer aan de abdij van La Trappe, installeer je op het terras en geniet. En probeer daarna in rechte lijn nog tot in Eindhoven te geraken. En terug :-)

De coördinaten:

Eindhovenseweg 3
Berkel-Enschot
Postbus 394
5000 AJ Tilburg

Torenallee 40-08
5617 BD Eindhoven

0 Comments