Oe is 't? // Februari (maand van de #fmspad photochallenge)

instagram.com/chezmademoisellejulie

Het was alweer van vorige zomer geleden dat ik nog eens meedeed aan een photochallenge, omdat het in tijden van thuiswerk en monotone dagen niet altijd evident is om originele foto's te maken. Totdat ik bedacht dat saai ook mooi kan zijn. Dus koos ik met februari een donkere wintermaand om mijn slag te slaan :-) Hoewel, donker... in februari merk je dat de dagen écht beginnen lengen, en op weerkundig vlak verveelde deze maand evenmin: druilerig begonnen, overgeschakeld naar een winters intermezzo om met vroege lente te eingen. Bij nader inzien was dit gewoon een gigantisch spannende maand ;-)

Ik ging opnieuw voor de #fmspad (= Fat Mum Slim Photo A Day) challenge, die in februari helemaal in het teken stond van 'love and good things'. Een behoorlijke uitdaging dus, maar het is me gelukt om elke dag een foto te posten, hoera!


Mijn favorieten van februari? Die ontdek je hieronder!

DAY 5 // MY HAPPY PLACE


Als je veel tijd binnen doorbrengt kan je het maar beter gezellig maken, niet? Dit leeshoekje in de living is ideaal om een streep zon mee te pikken (als ze schijnt natuurlijk) op dagen dat het nog te koud is om buiten te zitten. Perfecte februariplek dus!

DAY 9 // FAVE FOOD


Een van m'n favoriete comfort foods (bestaat dat woord eigenlijk in het meervoud?): een goeie croque monsieur, vooral als ik 'm niet zelf moet maken :-) Een dot ketchup en mayonaise erbij, slaatje ernaast, spiegeleitje erover, mmmmmmm....

DAY 12 // KINDNESS


Het Atomium heeft op het eerst zicht misschien niet veel met vriendelijkheid te maken, maar deze foto symboliseert dat ik niet alleen tegen anderen, maar ook tegen mezelf vriendelijk probeer te zijn. En dus af en toe een momentje voorzie om er alleen op uit te trekken (meer over mijn manieren om tijd alleen door te brengen lees je trouwens hier), zoals naar het Design Museum in Brussel op een zonnige winterdag. Omdat het kon.

DAY 15 // PINK


En toen kwamen de Valentijnsthema's... oh boy :-) In een huis waar amper roze spullen te vinden zijn, buiten mijn loopschoenen die al maanden ongebruikt aan de kant staan, was het even zoeken naar inspiratie. Totdat ik besefte dat ik ook gewoon iets roze kon máken. Leve Cointreaupolitans!

DAY 18 // A VIEW I LOVE


Het einde van de koudegolf vierde ik aan de Tumulus van Betz in Landen. De Zevenbronnenwandeling had een verkwikkend effect, ondanks de snijdende wind die dag. Blauwe lucht én winterzon: ik blijf dat een geweldige combinatie vinden.

DAY 21 // THIS MADE ME SMILE


En toen was opeens lente! Een beetje aan de vroege kant wel, maar het deed verdorie deugd. De zon en de blauwe lucht van de week voordien waren er nog steeds, aangevuld met 15 graden extra en een kabbelende Ourthe op de achtergrond. Blij als een kind in een speelgoedwinkel :-)

DAY 22 // A GOOD THING


Het 'echte' terrasseizoen is natuurlijk nog niet begonnen en technisch voorlopig ook niet mogelijk (hopelijk duurt dat niet lang meer...), maar dit eerste buitenmomentje in de tuin vond ik ook al prima. Die dag stonden er jammer genoeg meer wolken dan verwacht, maar toch was het nog steeds aangenaam zacht. Heerlijk.

Intussen is het al midden maart en 'vieren' we 1 jaar corona. Een heel erg dubbel gevoel, maar ik slaag er de laatste tijd steeds beter in om plezier te vinden in kleine dingen. Nog meer dan andere jaren kijk ik uit naar het zomeruur, iets wat me doorgaans koud laat. Maar als buitenactiviteiten de enige vorm van sociaal contact vormen (ik laat de video calls even buiten beschouwing), lijken langere avonden, liefst met zachte lentetemperaturen, me wel aanlokkelijk. Laat die afterwork walks maar komen!

0 Comments