Oe is 't? // Augustus (maand van de #fmspad photochallenge)

instagram.com/chezmademoisellejulie

Zoals ik in m'n juli-overzicht al aanhaalde, zou ik in augustus vrolijk verdergaan met de #fmspad (= Fat Mum Slim Photo A Day) challenge: elke dag een foto posten binnen een opgelegd thema, en dat grotendeels vanuit mijn thuiswerkcocon. Want ook al is het een gekke zomer, ik laat 'm niet graag onopgemerkt voorbijgaan.

De thema's waren, net als in juli, behoorlijk abstract. Dat heeft als grote voordeel dat ik ze meestal heel ruim kon interpreteren, maar als nadeel dat ik soms maar wat vaag gewauwel bij een detail uit mijn huis de wereld instuurde. Ach ja, het leven zoals het is zeker? :-)

Benieuwd naar mijn 7 favorieten uit augustus? Let's go!

DAY 3 // KINDNESS

Een maskerselfie om de maand mee te starten. Slechts een beetje gek om binnenshuis met een mondmasker te poseren, maar voor de foto alles natuurlijk. Temeer omdat ik graag mijn mooi modelleke van Eva Mouton voor Plan International wilde showen. En wilde zeggen dat zitten vitten op iedereen die de coronaregels niet volgt meestal weinig uithaalt en vooral veel energie kost. Hou ik me dus niet mee bezig.

DAY 7 // ART OR CRAFT

Ik vind versbereide sushi behoorlijk vakmanschap, omdat ik zelf nooit het geduld of de handigheid zou hebben om zo'n rol ineen te flansen. De dag waarop deze sushiconsumptie plaatsvond was aan het begin van de hittegolf, toen het al serieus warm was maar nog een beetje meeviel. Alleen jammer dat mijn auto twee dagen ervoor buiten strijd was geraakt en dat de herstelling wegens jaarlijks verlof nog tien dagen op zich zou laten wachten. Bye bye airco, hello warme bus van Tienen naar Leuven. Veel zitplaats, dat wel ;-)

DAY 11 // (HEAT)WAVE

Tja, de hitte is een thema dat mijn twee eerste weken van augustus duidelijk overheerste (en niet alleen de mijne, neem ik aan?). Voor het eerst in de thuiswerkperiode miste ik mijn geaircode kantoor in Brussel (waar ik door de kapotte auto niet heen kon, of het moest met een bloedhete trein zijn), dus werd het behelpen met een ouderwetse ventilator en werken met zo weinig mogelijk kleren aan. Voor jullie fantasie helemaal op hol slaat, ik zat nog steeds video call proof op mijn stoeltje hoor ;-)

DAY 16 // I VALUE...

En toen werd het gelukkig wat minder warm. Gek eigenlijk hoe je na een paar extreme dagen blij bent dat het 'maar 29 graden wordt'. Voor mij was dat in elk geval reden genoeg om eropuit te trekken voor een wandeling in de buurt, mét uitzicht op de Tiense skyline (voor de geïnteresseerden: ik deed de Orbeccawandeling). Prima zondagmiddagactiviteit!

DAY 22 // THIS EVOKES A MEMORY

En toen was er nog eens Hello Fresh. We hadden een aantal weken vrij weinig gekookt, maar vonden het stilaan tijd om het keukengerief opnieuw boven te halen. En ja hoor, in een mum van tijd kwamen alle Hello Fresh-herinneringen terug: drie potten tegelijk op het vuur, vergeten dat je de helft van een ingrediënt moet bewaren tot het einde en zoeken in de kast naar de bouillonblokjes die je bent vergeten kopen. Maar het heeft toch gesmaakt, deze pittig gekruide vis met couscous. Op naar de volgende box!

DAY 26 // SHADOW

Technisch gesproken gaat het hier om bewolking in plaats van schaduw, maar daar trek ik me lekker niets van aan. Omdat mijn verlof begonnen was, werd mijn drang om naar buiten te gaan met de dag groter. Normaal gesproken ben ik blij om eerst een paar dagen thuis te zijn voor ik eropuit trek, maar dit jaar voelde dat door het vele thuiswerken duidelijk anders aan. Daarom kwam deze wandeling door Natuurgebied De Teut in Zonhoven geen minuut te vroeg. Het mocht dan wel wat fris en bewolkt zijn, het ronddwalen door de purperen heide deed enorm veel deugd.

DAY 27 // BEAUTY

Nu, de purperen heide mag nog zo mooi zijn als ze wil, mijn drang naar een klein buitenlands avontuur bleek toch niet te stuiten. Een beetje vreemd voor een Belgiëfan als ik, maar ook hier verwijs ik naar het vele thuiswerken. Weerkaart, coronakaart en Google Maps werden naast elkaar gelegd en leidden ons vlotjes richting het zonnige La Rochelle, een van de laatste groene zones in Frankrijk waar het een mooie 23 à 24 graden was. Uiteraard zijn we in een aantal toeristenvallen getrapt (spoiler alert: we hebben met een bootje rond het legendarische Fort Boyard gevaren), maar zelfs dat vond ik niet erg. Ik heb kunnen uitwaaien en kan er weer helemaal tegenaan! Meer details volgen nog wel in een aparte blogpost.

Et voilà, de gekke zomer van 2020 zit erop. Augustus viel me beduidend zwaarder dan juli door de verstrengde coronamaatregelen en het vreemde weer (hittegolf gevolgd door vroege herfst), maar naar goede gewoonte vestig ik al mijn nazomerse hoop op september. De rolluiken gaan terug open, de broeken worden langer en de truien mogen uit de kast: prima, ik ben er klaar voor!

0 Comments