Oe is 't? // April (maand van de #lonelygirlschallenge)

instagram.com/chezmademoisellejulie

Af en toe neem ik deel aan een photochallenge op Instagram: een maand lang elke dag een foto posten binnen een bepaald thema (mijn vorige escapade, in oktober, vind je hier). Altijd tof, omdat zo'n challenges een inkijk geven in je dagelijks leven en je motiveren om de zaken op een andere manier te bekijken. Maar wat als je zoiets tijdens de lockdown wil doen? Enter the #lonelygirlschallenge!


Ik besef dat de naam van de challenge verwarring veroorzaakt, maar ik kan jullie geruststellen: met die eenzaamheid valt het hier prima mee. Met twee gezellig onder één dak (en toch genoeg aparte ruimtes om even weg te vluchten indien nodig ;-)): helemaal top! De #lonelygirlschallenge verwijst dus gewoon naar de Instagramaccount die de challenge organiseerde.

Bij vorige challenges nam ik geregeld foto's op het openbaar vervoer of tijdens een uitstap, wat deze keer natuurlijk niet mogelijk was. Een hele maand foto's in en rond mijn kot maken? Ik vond het een pittige uitdaging en vooral een extra stimulans om ook tijdens de lockdown op zoek te gaan naar het mooie. Hieronder toon ik je mijn favoriete beelden.

DAY 1 || FLOWERMeteen gestart met de obligate thuiswerkfoto. We beschikken over een apart bureautje waar ik ongestoord kan werken, iets waar ik tijdens de lockdown zielsgelukkig mee ben. Ik heb er inderhaast nog een paar kunstbloemen bijgehaald om de boel wat op te fleuren (intussen heb ik ze afgestoft, wees gerust) en maak stiekem plannen om de volledige ruimte eens op te frissen. Enfin, dat zal vooral afhangen van hoe lang de lockdown nog duurt.

DAY 6 || VIEW OUT OF THE WINDOWAls ik niet naar mijn scherm kijk en mijn hoofd een beetje draai, krijg ik dit lieflijke beeld te zien. We wonen in een rustige, doodlopende straat, waar het even kalm is als anders (denk ik, want op normale dagen ben ik er nooit overdag). Wel zie ik flink wat fietsers en wandelaars passeren op weg naar de Tiense velden, want die kunnen wel door aan het einde van de straat. En gelijk hebben ze. Leve suburbia!

DAY 13 || EYES"Wat kan ik nu in godsnaam over mijn ogen zeggen, ik zie er amper mee!" Wel, dat dus :-) In plaats van mijn contactlenzen in te doen voor een selfie, ben ik deze keer voor "puur natuur" gegaan. Afgaande op de reacties mag ik me gerust eens in het openbaar vertonen met die bril, maar ik ben er nog altijd niet van overtuigd, ook al vind ik 'm best mooi. Dampt een bril niet keihard aan in combinatie met een mondmasker?

DAY 14 || LOW ANGLEEen van de zeldzame foto's buiten mijn kot, in de Strijdersstraat in Tienen, bekend om haar art deco. In het begin van de lockdown ben ik 's avonds een aantal keer gaan wandelen, maar ik werd dat al snel beu. Ik moet het dus van mijn looptoertjes hebben om de coronakilo's in bedwang te houden, wat voorlopig precies wel lukt. Hoera, nog ne kilometer!

DAY 25 || SPRINGTIMEHet resultaat van een kleine wandeling in de tuin. Tot mijn grote schaamte wist ik niet welke plant ik voor de lens had, maar dankzij Hetti leerde ik dat het om een seringenboom gaat. Zie, die lockdown is duidelijk érgens goed voor: tegen dat ik terug uit mijn kot mag weet ik perfect welke planten we in de tuin hebben staan.

DAY 27 || WATERHet mooie lenteweer van de voorbije weken maakt het thuisblijven echt een pak draaglijker, vind ik. Ik heb dit seizoen al meer op ons terras gezeten dan heel vorige zomer samen, en het ziet er naar uit dat er nog heel wat terrasmomentjes zullen volgen (#staycation en al). 's Avonds met een bordje eten genieten van de ondergaande zon, ik kan daar wel aan wennen.

Conclusie: opnieuw zeer blij dat ik elke dag flink een foto heb genomen, maar deze keer vond ik het toch moeilijker om inspiratie te blijven vinden. Zeker tegen het einde van de challenge werd ik het een beetje beu, maar dat is misschien omdat het de laatste dagen slechter weer was. In elk geval, iedere dag opnieuw met open blik naar mijn kot kijken zorgde voor de nodige mentale verfrissing, wat in deze tijden natuurlijk meer dan welkom is. Laat ik dat dus maar blijven doen, want ik denk dat ik hier nog wel even zit.

Wil je alle foto's zien die ik tijdens de challenge maakte? Op naar mijn Instagram!

0 Comments