Oe is 't? // Juli + Augustus


Als je de weersvoorspellingen mag geloven zit de zomer er finaal op. Jammer, want ik ben een grote fan van nazomerse septemberdagen. Maar ach, een tv-dekentje uit de kast halen en terugblikken op mijn zomerfoto's: daar kan ik ook best mee leven :-)

Bij wijze van eresaluut aan de zomer blik ik samen met jullie nog één keer terug op juli en augustus. En dan gaan we flink van september doen, beloofd.

Goedgevuld was ie wel, die zomer van 2017. Ook al hebben we het land de afgelopen twee maanden niet verlaten (en ons daarmee waarschijnlijk tot uitzondering van dienst gekroond, hoera!), toch hebben we ons geen minuut verveeld. Skeelertochtjes, een avond Suikerrock, een uitstap naar Brugge en een fijne staycation met veel bourgondische uitspattingen: neen, op dat front valt er geen sikkepit te klagen.

En toch was het een seizoen met een zwart randje om. Begin augustus namen we afscheid van mijn oma, en dat hakte er toch harder in dan ik verwacht had. Ook op het werk liep het de afgelopen weken niet van een leien dakje wegens veel miscommunicatie, niet op elkaar afgestemde verwachtingen en kwade mails. Intussen zijn die plooien terug wat glad gestreken, maar het is toch allemaal een tijd blijven plakken.

Dus nee, de zomer is niet automatisch dat seizoen waarin alles zomaar leuk is. En daar kan je maar beter eerlijk over zijn. Terwijl heel de wereld vakantie leek te vieren, had ik vooral zin om me onder een deken te verbergen en twee maanden te slapen. Te veel opgestapelde stress en frustratie zorgt blijkbaar voor geknetter in mijn hersenpan, waardoor ik na een tijd maar wat glazig voor me zit uit te kijken en geen benul meer heb van mijn omgeving. En geen zin heb om ook maar een kat te zien.

Daarom gooi ik het roer vanaf nu om en richt ik me op de dingen waar ik echt plezier uit haal. En probeer ik vooral om niet te veel te willen doen. Dat impliceert een aantal keuzes (meer sporten en minder muziek, bijvoorbeeld) omdat ik heel veel dingen maar half aan het doen was. En dat is niet echt fair voor de mensen waarmee je die dingen doet. 'Hou het simpel' is bij deze meer dan ooit mijn motto.

En omdat begin september altijd iets weg heeft van een nieuwe start, lijkt deze periode me het ideale moment om wat mindfuller door het leven te gaan. Want omgaan met stressoren, daar heb ik blijkbaar nog veel over te leren. Hoe dat allemaal gaat uitdraaien? Geen idee, ik ben even benieuwd als jullie. Maar vlot 10 kilometer lopen tegen eind december, dat lijkt me alvast een mooi doel om mind en body beter op elkaar af te stemmen. Jullie nog tips in de aanbieding?

Oh, en ik word een dezer dagen ook meter van een vers neefje. Dat gaat nog vonken geven, hou jullie maar vast! :-)

0 Comments