Oe is 't? // Oktober

Hebt ge het gemerkt? Vallende bladeren, gepofte kastanjes en uitgeholde pompoenen? Jawel, de herfst geeft vrolijk van jetje en maakte van oktober een waar zintuiglijk festijn.

instagram.com/chezmademoisellejulie

Vooruitziend als ik ben heb ik al die fijne momenten vakkundig gedocumenteerd, zodat ik jullie nu een zo mogelijk nog vakkundiger overzicht kan brengen.

Klaar om te ontdekken wat oktober in de aanbieding had?

1. Bombay Sapphire


Ik mocht op uitnodiging van Ogilvy PR een Grand Journey maken met de Bombay Sapphire Express en ontdekte een wondere wereld vol botanicals en geraffineerde smaken. Een heel fijne en lekkere trip in de nagelnieuwe Antwerpse Mercado. Smaakt absoluut naar meer!

2. Happy Socks


In diezelfde week zette ik, met dank aan Pravda Pressroom, ook even koers naar Gent om de samenwerking tussen het Gentse designcollectief Toykyo en het vrolijkste sokkenmerk op aarde, Happy Socks, te vieren. Een aaibaar paar sokken in je bezit krijgen en intussen de sfeer opsnuiven in de retestrakke Shelter Store in Gent: het heeft me ongetwijfeld een massa hipsterpunten opgeleverd. En met het risico in herhaling te vallen: smaakt eveneens naar meer!

3. Feest in Tienen


Op 10 oktober vieren ze feest in Tienen, met reuzen, klank- en lichtspellen en bakken sfeer. Voor mij het ideale moment om verder in te burgeren en locals te leren kennen, voor de oudere Tienenaren een verrukkelijke trip down memory lane. Iedereen content!

4. Bachelorette retteketet


Afgelopen maand mocht ik ook naar een vrijgezellenfeestje met een escape room, cocktails & burgers en Star Wars op het menu. Niks te roze boa's, eetbaar ondergoed of andere clichés in het genre, maar gewoon een ongedwongen namiddag met een bende coole chicks. Dat trouwfeest wordt een knaller, dat weet ik nu al.

5. Pompoen en spek (x2)


Ik ben niet altijd de grootste held als het op seizoensgebonden eten aankomt (een werkpuntje, ik weet het), maar voor pompoenen maak ik met plezier een uitzondering. Afgelopen weekend heb ik het gepresteerd om op twee dagen tijd twee keer een combinatie van pompoen en spek achter de kiezen te steken, en ik schaam me bijna om te zeggen dat het naar meer smaakte :-) Bovenstaand soepje stond op het menu in restaurant De Refugie in Tienen en bracht me even in gastronomische hogere sferen. Pompoenvelouté met schuim van spek: hoe geniaal is dat?

Bij het zien van al die volle borden en glazen kan je niet anders dan vrezen voor mijn cholesterol en BMI. Zo'n vaart loop het gelukkig nog niet, maar ik merk wel dat zich hier en daar een groeiend vetkwabje of algemeen verzadigd gevoel aandient. Meteen ook de reden waarom ik sinds een aantal dagen mijn loopschoenen terug wat vaker aanbind en minder tijd heb om aan blogposts te sleutelen.

Maar geen nood, ik loop (ha, hebt ge 'm?) niet weg hoor. Misschien schotel ik jullie binnenkort wel een artikel voor met 10 tips om een strak lijf te krijgen of de ideale playlist voor een intervaltraining, je weet maar nooit. Of eentje over mijn 10 favoriete restaurants, dat kan ook :-)

0 Comments