Halloweenplog

Intussen is er alweer en weekend voorbij, maar ik neem jullie graag nog even mee naar het vorige. Want dat was eentje van de lange soort, en zo heb ik ze graag. Wat die vier dagen precies inhielden, toon ik jullie in mijn geweldige halloweenplog.


Het weekend begon met stevige werkzaamheden in de tuin. Wij zijn helaas van de slechte tuiniersoort die de wildgroei veel te ver laat komen en dan noodgedwongen het zwaar geschut inzet om het groensel terug wat in te perken. Dat onze tuin er dan even bij ligt alsof er pas een motorcross plaatsvond kan ons allerminst schelen, dat we opeens onze serre terug kunnen bewonderen des te meer. Als er iemand nog een plekje zoekt om tomaten te kweken: kom maar af!


Het tuinierteam verdiende een gepaste beloning, vond ik. En omdat ik met plezier wilde delen in de vreugde (de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik overdag was gaan werken en geen spade of hark heb aangeraakt), bood ik mezelf spontaan aan als cateringfee van dienst. Snel even een ritje langs de meeneemchinees en 't spel was geregeld. Alleen jammer dat je zo veel overschot hebt van die dingen, vind je niet? :-)


Dat het op culinair vlak een stevige maand was, vermeldde ik al in mijn oktoberoverzicht. Dankzij het verlengde weekend en dit bordje van pompoen en gerookt spekschuim werd de eindspurt richting indigestie definitief ingezet, maar god, wat was dat lekker! Niets dat een paar loopsessies niet kunnen verhelpen, denk ik dan.


Of wandelen, want dat schijnt ook goed te zijn voor de spijsvertering. Dus trok ik richting Drieslinter voor een tocht langs de Grote Gete, die met een zalige herfstzon op mijn kop geweldig plezant was. Zeker een aanrader voor het betere uitwaaiwerk, die contreien rond het natuurgebied van Doysbroek.

Pompoen, oh ja, nog pompoen! Deze keer ging ik 'm zelf te lijf en maakte ik er een lekkere pasta met spekjes en rozemarijn mee. Simpel en heel lekker. Alleen weet ik nooit goed wat ik met het overschot aan pompoenblokjes moet doen: deze keer heb ik ze geblancheerd en ingevroren, maar geen idee in welke toestand ze ooit terug uit de vriezer zullen komen. Iemand toevallig pompoenbewaartips in de aanbieding?


De laatste dag van het lange weekend bracht ik door in Gent. Een uitstap waar ik al lang naar uitkeek, omdat ik dan eindelijk nog eens lang op de trein zou kunnen zitten om me uitgebreid te verdiepen in Us van David Nicholls (en om mijn Gentse gezelschap terug te zien, uiteraard!). Intussen heb ik het boek helemaal uit, en ik vond 'm geweldig. Ik heb geregeld zitten gniffelen tijdens het lezen, tot groot jolijt/ergernis van mijn medepassagiers. Echt: tragikomisch zoals het hoort.


Eindigen doe ik met dit pittoreske plaatje van Gent. Jammer dat het tegen de namiddag bewolkt werd, want de dag was zo mooi en zonnig gestart. Maar ach, aan de Gras- en Korenlei is het altijd een beetje zomer, niet?

Zo, vier dagen goedgevuld en welbesteed: kind content!

Hadden jullie ook een lang weekend? Wat hebben jullie zoal gedaan?

0 Comments