Oe is 't? // Juni

Daar gaat juni! De maand die normaal gezien de zomer echt inluidt, maar die dit jaar besloot om die eer aan juli over te laten (ja toch he, beste juli?). Dat betekent uiteraard niet dat ik een hele maand heb stilgezeten. Wat juni zoal op m'n bord bracht, lees je in onderstaand overzicht.

instagram.com/chezmademoisellejulie

GEZIEN: Art Deco


Begin juni trokken we op Art Deco-wandeling in Tienen. We gingen er gemakshalve van uit dat er weinig mooie panden te vinden zijn in Sugartown en dat de wandeling niet langer dan een toertje rond de blok in beslag zou nemen, maar... tweemaal mis! Hoe dat kwam, lees je in mijn uitgebreide relaas van de Tiense architectuur.

GEHOORD: babygehuil


Neen, ik ben niet zwanger en neen, ik mishandel geen kleine kindjes in mijn vrije tijd. Maar wat ik soms wel doe is babysitten op mijn neefje. En dat dat kind af en toe eens omver valt wanneer hij de wereld verkent, dat is toch niet meer dan normaal? Er zijn geen gewonden gevallen, er werden geen trauma's opgelopen en er manifesteerden zich geen lekkende pampers: ik denk dat we van een succes kunnen spreken.

GEPROEFD: een Moinette bij Bar Stan


Bar Stan is een toffe buurtbar in Leuven, die naar Leuvense normen heel on-Leuvens aandoet (kunt ge nog volgen?). Dat bedoel ik zeker niet negatief ten opzichte van andere Leuvense panden, maar een plek waar ze een mooie selectie bieren, een aantal goede dagschotels en rustige werkplekken hebben: ik kan dat alleen maar toejuichen. Bestel zeker een Moinette als je er bent, een aanradertje.

GEROKEN: landbouwlucht (aka mest)


Ook al ben ik het intussen helemaal gewoon om in een landelijke omgeving te werken, soms raak ik toch nog lichtjes beneveld wanneer een mestkar mijn pad kruist. Gelukkig is er niets wat je niet kan verhelpen door je adem in te houden en de binnencirculatie even aan te zetten. O, en vliegen, die hebben ze daar ook massaal. Weet iemand toevallig hoe je vliegenexcrementen van je computerscherm moet vegen? Maar verder geen klachten over mijn nieuwe stek hoor, ik heb het er prima naar mijn zin.

GEVOELD: vakantievibes


Jeej, het groot verlof is begonnen! Aan al wie de komende twee maanden z'n voeten ergens in een zwembad mag steken en eindelijk die dikke stapel romans te lijf kan gaan: geniet ervan! Ikzelf ploeg door tot na de zomer, terwijl ik stiekem plannen maak om er in het najaar even op uit te trekken. Niet te lang, niet te ver, naar ergens waar de zon nog wat wil schijnen. Zou dat lukken? Je mag je tips alvast mijn richting uitstrooien.

Eind vorige maand bekende ik dat het barbecueseizoen hier nog niet van start was gegaan. Om klimatologische redenen is dat er de afgelopen weken evenmin van gekomen, maar ik vestig al mijn hoop op juli. En als het toch niet zou lukken is er nog altijd de gigantische picknick genaamd 'TW Classic' waar ik mijn hart kan gaan ophalen met een bakje platte friet. En vespatochten, en etentjes, en wie weet wat nog allemaal. Juli, gij gaat plezant worden, ik weet dat nu al!

0 Comments