Oe is 't? // Mei

Hee, het jaar is bijna halfweg en de zomer komt eraan! Waar is dat ergens gebeurd? Dat de maanden steeds sneller lijken te gaan, hoort daar onvermijdelijk bij. En weet je? Ik vind dat eigenlijk wel plezant.

Kijken jullie mee wat mei bracht?

instagram.com/chezmademoisellejulie

GEZIEN: De Zinneke Parade


Dit interculturele volksfeest trekt elke twee jaar door de straten van Brussel, maar tot grote scha en schande was ik nog nooit gaan kijken. Dat maakte ik dit jaar goed, met een aangenaam zonnetje in mijn nek en fijn gezelschap aan mijn zijde. Een beetje kuieren, wat parade kijken, nog een stuk Jazz Marathon meepikken,... een heerlijke dag die zonder twijfel het etiket 'moet ik beslist eens vaker doen' opgeplakt kreeg.

GEHOORD: Claxons


Als het sociaal weefsel van het land op losse schroeven staat, is syndicaal protest nooit veraf. Dat mobiliteit op zo'n dagen een pittige uitdaging is, hoef ik allicht niemand uit te leggen. Het is op die momenten dat je de genialiteit van de voetgangerszone in Brussel ten volle beleeft, vind ik. Ja, ze krijgt vaak kritiek en nee, ze zal nooit een designprijs winnen, maar als in vrijwel elke omringende straat een hoop auto's staat te claxonneren ben ik heel blij dat ik over dit stukje betonnen boulevard kan wandelen.

GEPROEFD: Een Rebel Local van Brouwerij 't Verzet


De opening van deze eigenzinnige brouwerij heb ik moeten missen, maar dat maakte ik ruimschoots goed door in de Brewdog (schitterend biercafé naast Brussel-Centraal) hun Rebel Local te proeven. Een stevig blondje dat naar meer smaakt, njammie!

Geroken: Kruiden in de keuken van Paradise City


Begin mei mocht ik naar de persvoorstelling van het Paradise City Festival in Perk (hier lees je er alles over), en ik keerde helemaal in de ban van fancy eco stuff terug naar huis. Wist je dat je je eten kon kruiden met zaken die je in je tuin vindt? Gooi dat peper- en zoutvat maar aan de kant!

GEVOELD: Zon


Begin mei had ik twee weken vakantie, net op het moment dat de zon meerdere dagen na elkaar van jetje begon te geven, waardoor ik mij schaamteloos kon neervlijen in mijn tuinstoel. Perfecte timing, zeker nu aan het eind van de maand blijkt dat de zon zelf even met vakantie is. Maar ach, ze komt wel weer terug.

Voor juni verwacht ik etentjes, verjaardagsfeestjes en misschien zelfs een jogging. Oh en, de eerste barbecue van het seizoen, die moet ik - waarschijnlijk als enige burger van het land - nog meemaken. Iemand? ;-)

0 Comments