10 redenen voor unsuccessful adulting

Ken je het gevoel dat mensen van jou verwachten dat je, eens je een zekere leeftijd bereikt, je zaakjes perfect op orde hebt? En dat je de wereld daar echt van tracht te overtuigen, maar dat je ondertussen wel een uitpuilende wasmand, aangekoekte kookpot of doos vol rommel probeert weg te moffelen?

Geen paniek, je bent niet de enige die aan unsuccesful adulting doet. Ondergetekende kan er - ondanks haar drang naar rust en orde - ook wat van. En weet je wat? Ik vind dat dik oké.

Ziehier tien redenen waarom ik me soms als een mislukte volwassene gedraag (en er nog trots op ben ook):

1. Jaloers op kinderspeelgoed


Brooddozen met felle prints of rugzakken met dierenmotief: ik vind het oprecht jammer dat het voor volwassenen niet echt gepast is om met dergelijke dingen rondlopen. Het zou de gemiddelde treinrit of lunchpauze er toch een pak vrolijker op maken? Echt, steek mij in een winkel als The Grasshopper en ik ga helemaal wild.

2. Geen gordijnen in de living

Ooit hingen er hoor, maar die vonden we niet zo mooi. Toen we de muren verfden (toch wel een gigantisch volwassen daad, moet gezegd) hebben we de lelijke gordijnen dan maar verwijderd met het plan er snel nieuwe te hangen. Ach, komt wel.

3. Reiskriebels


Nog altijd voel ik kriebels in mijn buik wanneer ik op reis mag, want niets kan tegen dat schoolreisgevoel op. Alleen ben ik blij dat ik nu niet meer in een muffe touringcar moet zitten maar gewoon zelf kan rijden of eigenhandig trein of vliegtuig kan nemen. En geen kleffe boterhammen meer moet meenemen :-)

4. In het bezit van een peignoir met schapenmotief

En die ook effectief dragen, weliswaar enkel binnen huiselijke kring. Daarmee weten jullie meteen ook waarom mijn weekendkrant soms tot zondagavond uit de brievenbus blijft steken. Met die peignoir kom ik niet buiten. Niet :-)

5. Grote mensen

Mensen die minstens tien jaar ouder zijn dan ik noem ik consequent 'grote mensen', terwijl ik mezelf nog steeds als lid van de kindertafel beschouw. Naar 't schijnt komt er intussen al een hele generatie achter mij, maar ik sta mijn plaats niet zomaar af. Wel leuk dat ze je als niet meer zo kinderlijk kind al eens een glaasje wijn serveren, veel beter dan die gele limonade die je jaren hebt moeten zuipen.

6. Beperkte kennis van de belastingbrief

Meteen ook de reden waarom ik Tax-on-web een geweldige uitvinding vind. Geen gesukkel meer met papieren brieven, en blij zijn dat de belangrijkste cijfers al ingevuld zijn. Maar me elk jaar wel opnieuw afvragen onder welke categorie dat pensioensparen ook alweer valt.

7. Fietsen zonder handen

Soms, als ik met de fiets rij, laat ik een tijdlang mijn stuur los en roep ik vol van trots tegen mezelf en een omstaander die het wil horen: 'kijk, zonder handen!'

8. Zonnebloemzaaikits kopen in de Hema


Elk jaar opnieuw kom ik de verleiding om zo'n kit met zonnebloemzaadjes te kopen in de Hema, goed wetend dat die dingen het geen drie weken uithouden op mijn vensterbank. Dit jaar heb ik eraan kunnen weerstaan, maar het was moeilijk. Ik heb mijn planten trouwens ook jarenlang met een kindergieter bevochtigd, totdat ik besefte dat je een grotemensenexemplaar minder snel moet bijvullen.

9. Huishoudelijke klusjes negeren

Kapotten lampen, muren die geplamuurd moeten worden, onkruid dat begint te woekeren,... Nope, niks gezien.

10. Dolblij worden van postkaarten


Elke zomer opnieuw ben ik blij wanneer ik kaartjes ontvang van mensen die ergens in een zonnig land vertoeven. Omdat zo'n kaart me voor de volle vijf minuten naar datzelfde zonnige land katapulteert, denk ik. Bij deze, vakantiegangers, jullie weten wat gedaan ;-)

Geweldig is het, zo eventjes dat grotemensenbestaan kunnen negeren. Niet dat ik constant kind zou willen zijn, want daarvoor is mijn vrijheid en zelfstandigheid me te veel waard. Maar af en toe 'foert' zeggen en voor een kinderlijk hang-, klaag- of zaagmoment gaan: heerlijk vind ik dat.

De inspiratie voor deze post vond ik op Team Confetti, de geweldig leuke blog van Olga, een grafisch vormgeefster uit Groningen. Ga zeker eens een kijkje nemen!

En jullie? Ook zo'n kampioenen in unsuccesful adulting?

****************************************************************************************************

Dienstmededeling: chezjulie.be weigerde een aantal dagen dienst, maar dankzij de tips van IT-maestro Tom heb ik de boel opnieuw gelanceerd gekregen. Het zou natuurlijk kunnen dat je hier en daar nog een dode link of andere vreemde dingen tegenkomt. Als dat het geval is, mag je me altijd een mailtje sturen om het te melden. Bedankt!

****************************************************************************************************

0 Comments