Mijn 9 favoriete Instagramfoto's van het voorbije jaar

Feest, @chezmademoisellejulie zit 1 jaar op Instagram! Ik was een beetje een laatbloeier op dat vlak, maar eens ik de wondere wereld van de prentjesdelerij ontdekte was er geen houden meer aan. 't Is te zeggen: spam, dat vind ik niet zo leuk, maar af en toe een foto delen met de wereld, daar hou ik me met plezier mee bezig!

Benieuwd naar de oogst van het afgelopen jaar? Na lang wikken en wegen maakte ik onderstaande selectie met mijn 9 favoriete Instagramfoto's van het voorbije jaar. Kijk maar mee wat 2015-2016 bracht! (Ja, ik tel nog altijd in academiejaren. Een soort van laattijdige en onuitwisbare beroepsmisvorming. Ik kan daar niet aan doen.)

instagram.com/chezmademoisellejulie

1. Juni 2015: zomerstart aan de Costa Brava


2015 was een hete zomer, maar ik herinner me dat ie wat aarzelend op gang kwam. Maar toen ik in juni op een terras in Platja d'Aro naar losgeslagen honden zat te kijken met de zon op mijn kop, wist ik dat we vertrokken waren en dat het goed zou zijn.

2. Juni/juli 2015: bakken en braden


Wat ik echter niet wist, was dat zich eind juni en begin juli onmiddellijk een hittegolf zou voltrekken. Soit, mijn gebeden om zomerzon waren verhoord, dus veel recht tot klagen had ik niet. Maar die keer dat ik met frigobox in de hand ging werken, begon het me toch te dagen dat zomer 2015 wel eens bakken en braden kon worden :-)

3. November 2015: de mooiste herfst ooit


De herfst associeer ik vooral met modder en korter wordende dagen, maar o wat was dat anders in 2015. Tot diep in december bleef het aangenaam zacht, waardoor ik ergens rond Allerheiligen op mijn sloffen door de tuin laveerde. Dat het gras al wat vochtig was, nam ik er dan maar bij.

4. November 2015: but first, let me take a selfie


Dat is dus wat ik doe als ik vijf minuten op overschot heb en pas naar de kapper ben geweest (vooral dat laatste eigenlijk). De coiffure even vastleggen op foto, zodat ik in tijden van wildgroei kan terugblikken op hoe het ooit was. En weet dat ik een nieuwe afspraak bij de kapper moet maken.

5. Januari 2016: wat doet die palmboom in mijn tuin?


Een erg strenge winter kregen we dit jaar niet te verduren, behalve die ene dag in januari toen de sneeuwsluizen plaatselijk meer dan stevig opengingen. Ik stond erbij en keer ernaar, en was vooral blij dat ik die dag nergens moest zijn.

6. Februari 2016: schrijven op verplaatsing


De herfst en winter waren periodes waarin ik veel zat te schrijven. Omdat afwisseling van locatie mij het idee gaf productiever te zijn, schoof ik soms mijn stoeltje bij in de Leuvense Centrale Bib. Heerlijke plek tijdens de lesvrije week, wanneer er geen student te bespeuren is.

7. Februari 2016: Staubstoverij


En toen kwam de dag dat we een Staubpot aan ons arsenaal mochten toevoegen en ons op de betere stoverij konden focussen. Allez ja, ik ben de frietjes gaan halen :-)

8. Maart 2016: lente op komst!


Ook al was de winter niet bijster streng, hij duurde precies toch wat te lang naar mijn zin. Net daarom smaakte die koffie me, daar op mijn bank in de eerste zonnestralen, extra hard. Leve de lente!

9. April 2016: tuiniertrofee├źn


Dit moet zowat het eerste product uit mijn tuin zijn dat een plek in huis heeft weten te bemachtigen. De ware toedracht is dat ik iets te heftig aan het snoeien was, en daardoor deze tulp zo zielig onthoofdde. Tot ik me realiseerde dat mensen zo'n dingen ook wel binnenshuis in een vaas placeren. De perfecte attributen had ik niet, maar een waterkaraf deed het werk ook prima, vond ik.

Pfieuw, een zeer moeilijke selectie was dat! En uiteraard ben ik nog maar gelanceerd, want ook het komende seizoen ga ik lustig verder met plaatjes schieten. Benieuwd wat ik zoal op de wereld loslaat? Volg @chezmademoisellejulie dan op Instagram! Ik zal niet spammen, beloofd.

0 Comments