Paasplog

Joepie, ik heb de smaak van het ploggen helemaal te pakken! Omdat het licht vandaag zo mooi zat en omdat ik een rustige dag beleefde in en rond mijn stal, geef ik jullie een kleine inkijk in de spetterende activiteiten die vandaag allemaal op het programma stonden.

Vorig jaar maakte ik blijkbaar ook een paasplog, die vind je hier. Zo te zien bevat die een aantal gelijkaardige elementen als de versie van 2016. Het begin van een nieuwe traditie?

Kijk maar mee!


Ik begon de dag met wat lichaamsbeweging en een frisse neus. Heb ik jullie al gezegd dat ik onlangs een paar blitse loopschoenen aan mijn collectie toevoegde? Bij deze kan ik jullie bevestigen dat ik er volop gebruik van maak en er nog steeds zeer content van ben!


Maaaaarre, niets is leuker dan den après natuurlijk! Zo'n salonsporter ben ik dan weer wel. Want uitpuffen met de weekendkrant op schoot, ik vind dat heerlijk.


O, en krijgen jullie ook altijd zo'n gigantische hongerklop na het sporten? Wanneer die bij mij toeslaat is er geen houden meer aan en scheur ik de eerste de beste zak sandwichen open, die ik dan vrolijk volsmeer met smeuïg beleg. Wij Belgen zijn dan ook een sauzig volk, en ik ben een meisje van hier, dus voilà, met deze daad gedraag ik me helemaal zoals het hoort. De kip met mosterd uit de Delhaize is trouwens een aanrader, voor wie het zich zou afvragen.


Na mijn denkbeeldige middagdutje verrichtte ik nog wat schrijfwerk. Met de zon zo zijdelings op mijn kop ging dat eigenlijk prima.


Want ook hier ben ik een overduidelijk aprèsmeisje. Eerst inspanning, daarna voluit ontspanning, zoals tijdens deze zonnepauze in mijn veranda. Je kan je wenkbrauwen blijven fronsen om die gekke annex aan ons huis (doe ik ook nog steeds hoor), maar op prille, winderige en nog iets te frisse lentedagen is zo'n bokaal een waar godsgeschenk. Dat je er in de winter niets aan hebt en dat zelfs de meest uit de kluiten gewassen kaars er in de zomer helemaal wegsmelt, ga ik hier gemakshalve even negeren.


Volgende taak op het programma: de trolley vullen voor een klein lente-uitstapje. Ja moeder, het is dus een bestemming met vliegtuigen en metro's geworden en nee, ik wil me daar niet door laten afschrikken. Want je mag angst niet laten winnen, punt.


Uiteindelijk begon ik ook te begrijpen waarom ik gisteren in de winkel deze folder toegestopt kreeg en waarom mijn Instagramfeed al de hele dag foto's van eitjesrapende kindjes toont. Zalige Pasen iedereen, en ziet dat ge uzelf geen levercrisis eet!

0 Comments