Oe is 't? // Februari

Dag februari, tot ziens! Je was dit jaar een dag langer dan normaal, wat uiteraard nóg meer boeiende verhalen voor mijn maandoverzicht oplevert. Daar gaan we!

instagram.com/chezmademoisellejulie

GEZIEN: The Revenant


Winterweer en donkeren dagen lenen zich perfect tot cinematografische activiteiten, en dat is dan ook wat we zo af en toe doen. Niets heerlijker dan op een weekdag naar de laatavondfilm gaan in een quasi lege zaal. Gewoon, omdat het kan.

Laatst zagen we The Revenant, de film die Leonardo DiCaprio eindelijk z'n langverwachte Oscar voor beste acteur opleverde. En terecht, want zonnig en comfortabel zag het er daar precies niet uit op de set. Dat maakt van The Revenant een perfecte film op groot scherm te gaan kijken, want alles is zeer indrukwekkend in beeld gebracht. Jammer genoeg biedt ie je, wegens soms lange stiltes en indringende blikken van de hoofdacteur, weinig ruimte om intussen een zak krakende chips naar binnen te werken. Maar als je daarmee kan leven is The Revenant zeker een aanrader. Volgende keer laat ik mijn chips thuis, beloofd.

GEHOORD: Schotse accenten


Begin februari trok ik naar Glasgow, en dat was een blij weerzien. Vooral het feit dat de haggis, Tennent's en chips&cheese nog steeds hetzelfde smaakten, stemde mij, samen met de vaststelling dat ik nog steeds noties heb van het Glasweegse dialect (vooral na consumptie van bovenvermelde haggis, Tennent's en chips&cheese), dan ook zeer tevreden.

GEPROEFD: HelloFresh


Evenwichtig, verantwoord en gezond, én ik leef nog steeds. Ik denk dat we van een succes kunnen spreken. De uitgebreide bespreking van mijn experiment lees je hier.

GEROKEN: stoofvlees


HelloFresh mag dan nog zo doordacht zijn als het wil, niets kan op tegen een verse pot stoofvlees! Het ontwikkelen van ons stoofvleesrecept was zelfs zo leuk dat we ons twee weekends na elkaar hebben laten gaan. Eén keer om te testen en één keer voor publiek, mooie deal toch? Voorts was ik ook zeer blij met de vaststelling dat frietjes uit de frituur zich nog eventjes warm laten houden wanneer je ze bij een temperatuur van ongeveer 80 graden in een voorverwarmde ovenschaal keilt. Een friteuse? Da's zoooo 2015!

GEVOELD: nieuwe loopschoenen


Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zitten nog eens geweldig comfortabel ook! Licht, elegant, en toch voldoende steun: ideaal. Zoals ik vermoedde is mijn snelheid niet opeens miraculeus verdubbeld, maar vlotter gaat het allemaal wel. Of is dat dankzij de bijna-lentezon die voorzichtig komt piepen?

Zoals jullie zien heb ik naar goede gewoonte afgelopen maand stevig de bourgondiër uitgehangen, maar heb ik mijn lijf ook af en toe in beweging gezet. En zo blijven de zaken gezellig in evenwicht. Yin en yang, da's eigenlijk zo slecht nog niet.

Wat maart zal brengen? Alvast een lekker biertje op vrouwendag, een old skool quiz en misschien ook wat stadsvernieuwing. Laat het maar op rolletjes lopen, want zo heb ik het graag.

En jullie? Waar kijken jullie zoal naar uit in maart?

0 Comments