Julies Aha-Moment: Hello Fresh - deel 2

Afgelopen week probeerde ik nog eens een box van HelloFresh uit. Zoals verwacht was het opnieuw vers, uitgebalanceerd en verantwoord, en maakte ik opnieuw kennis met de behoorlijk 'actieve' marketing en communicatie die achter het concept zit. Ik blijf dus bij m'n eerdere bevindingen.


Misschien vinden sommige mensen het best gezellig, maar ik blijf me maar afvragen wie die Maartje, die me steeds mails stuurt en recepten tipt, in godsnaam kan zijn. Allicht ben ik wat te nuchter en te cynisch, maar als je toch een groot bedrijf bent kan het volgens mij ook geen kwaad om je zo te gedragen. 'Groetjes van Maartje' of 'Hoogachtend, de directeur': dat kan mij eerlijk gezegd worst (pun intended) wezen :-)


Maar dat neemt niet weg dat HelloFresh een prima middel blijft om af en toe te detoxen. Na vettige pret in Barcelona en Glasgow kon mijn lijf wel wat gezond spul verdragen, en dat is exact wat HelloFresh aanbiedt. Zie die prei eens lachen jong!Toch had ik het gevoel dat het HelloFresh-team mijn verzoek om groenten iets te letterlijk opnam, want onder een indrukwekkende berg van koolrabi, prei en chilipeper werd het wel erg moeilijk om mijn stukje vis nog te identificeren. Maar aan het einde van de rit is het uiteindelijk toch gelukt, oef.Verder kan ik niets aanmerken op de selectie: allemaal smaakvolle ingrediƫnten die je vervolgens tot een behoorlijk te pruimen gerecht omtovert, zoals deze kippenbouten met bloemkool, paprika en couscous.Toch blijf je er best wat voorbereidings- en snijwerk aan hebben, maar ook dat liet ik deze keer niet aan mijn hart komen. Want weet je, wanneer het zout in de aubergine trekt kan je eigenlijk perfect een aperitiefje nuttigen. Psssst, niet zeggen dat ik het gezegd heb he ;-)

Maar, waren er deze keer dan ook dingen anders? Toch wel ja!Ik vond de gerechten bijvoorbeeld pittiger en smaakvoller dan vorige keer. Deze pasta alla norma was zelfs lichtjes pikant, wie had dat gedacht?

Verder bestelde ik deze keer een box voor slechts 1 persoon (de wederhelft wenste me veel succes en belegde vervolgens een verse boterham :-)), wat beduidend meer overschotten opleverde. Logisch dat je geen kwart van een bloemkool, een halve aubergine of een halve paprika kan meegeven, maar het betekent wel dat je bereid moet zijn om na afloop creatief om te springen met je overschotten. Want anders zou het echt wel zonde zijn van de ingrediƫnten.

Conclusie: HelloFresh blijft een gezond alternatief voor wie geen inspiratie heeft om te koken, maar ik kies toch liever zelf wat ik eet en hoeveel tijd ik aan mijn maaltijd wil besteden. Wel ben ik benieuwd naar de ontbijtbox, want op dat vlak zit ik toch om wat inspiratie verlegen. Maar als ik al op de moeite zie om dagelijks verse groenten te staan snijden, ga ik - ochtendheldin die ik ben - 's ochtends dan wel wentelteefjes en pannenkoeken willen staan maken? Twijfel, o twijfel!

0 Comments