Mijn 5 favoriete uitwaaiplekken

Ik hou van plekken waar het rustig en stil is. Omdat ze het perfecte tegengas vormen voor avonden vol feestgedruis en vocale klanken. Die zijn uiteraard ook zeer fijn, maar 't is de balans die het 'm doet, weet je wel?

Daarom toon ik jullie mijn 5 favoriete plekken om even uit te waaien en wat stilte op te zuigen, plekken waar je kan genieten van dat heerlijke 'alleen op de wereld'-gevoel. Om na afloop een propvol café binnen te stappen, want zo ben ik dan wel weer :-)

1. DE ACHTERTUIN


Niets heerlijker dan wat velden in de nabije omgeving. Even het hoekje om en hop, ik waan me in niemandsland. Je kan zeggen wat je wil van provinciesteden en marginale driehoeken, maar voor mij bieden ze het beste van beide werelden: zowel stad (nou ja) als platteland binnen handbereik.

2. DE KESTERHEIDE IN GOOIK


Zeker de moeite waard als je in het Pajottenland bent. De Kesterheide is het hoogste punt van West-Brabant, en biedt je daardoor een mooi uitzicht over de regio. Wist je dat er zelfs een geweldige soundtrack over bestaat?

3. DE CITADEL VAN LUIK


Opnieuw een variant op de combinatie 'stad-platteland', en wel eentje met geweldig veel karakter. Vanop de Citadel kan je heel de Luikse binnenstad aanschouwen en volgen hoe de Maas zich een weg baant door het landschap. Wanneer je de afdaling inzet wandel je eerst door een stukje bos, om vervolgens midden op een pleintje met voetballende tieners uit te komen. Schitterend vind ik dat.

4. DE DUINEN IN WESTENDE


Een klassieker op mijn lijst, waar ik nog steeds met veel plezier naar terugkeer. De zee kan o zo lelijk zijn, maar tegelijk ook zo charmant. Wanneer ik mijn portie go-carts en pannenkoeken voor de dag gehad heb, kom ik hier nog wat zeelucht opsnuiven. Zen.

5. HET DAK VAN GEBOUW B OP DE VUB


Een beetje een atypische plek, want middenin de stad gelegen. Maar toch heb ik dit altijd een geweldige plaats gevonden om even te gaan brainstormen met mezelf wanneer ik ergens vastzat. Geen idee of het mijn output uiteindelijk ten goede is gekomen, maar het heeft me wel een aantal mooie foto's opgeleverd. VoilĂ , bekentenis van de dag: die rare op dat dak, dat was ik :-)

Ah, heerlijk, zo'n plekken! Waar gaan jullie zoal uitwaaien?

2 Comments