Oe is 't? // November

Tijd voor een nieuwe Oe is't! December mag intussen al flink op dreef zijn, dat weerhoudt me er niet van om jullie alsnog een novemberoverzicht te presenteren. Aanschouw wat ik afgelopen maand allemaal heb gezien, gehoord, geproefd, geroken en gevoeld.

GEZIEN


Na m'n jaarlijkse auto-onderhoud stelde ik vast dat de garagist me via een nieuwe nummerplaathouder fijntjes met de neus op de feiten drukte: Julies standplaats is Tienen, daar is geen ontkomen meer aan. Inmiddels vierde ik zelfs al mijn tweejarige bestaan in sugar town, ondanks het feit dat ik nog steeds geen woord of zin in het lokale dialect geproduceerd krijg. Wat bij nader inzien misschien niet zo héél erg is. 't Gaat snel jong, echt.

GEHOORD


Een prima Richard Hawley, die een prima concert gaf in het Koninklijk Circus. Geniet gerust even mee van de mens zijn mooie muziekjes en zijn oog voor schone landschapen.

GEPROEFD


Heerlijke creaties bij Taratata in Hasselt. Omdat ik zo druk bezig was met schransen heb ik pas bij de koffie een foto genomen, maar kijk, zelfs de koekjes werden mooi gepresenteerd :-) Dank aan de collega's om een culinaire cadeaubon in mijn mandje te willen stoppen: bij deze de bevestiging dat ie goed werd gespendeerd!

GEROKEN


De eerste glühwein, waarna ik niet anders kan dan vaststellen dat het krokettenseizoen begonnen is. En omdat ik zelf te lui ben om een kerstboom te zetten, ga ik met plezier exemplaren spotten op een ander. Zoals deze schattigaard.

GEVOELD


Een bonzend hartje en klamme handjes, ten gevolge van een stevig pakske stress. Neen, ik studeer niet voor dokter en neen, ik ben niet neergevallen door een appelflauwte, maar ik probeer wel een klomp kennis in ronkende volzinnen op papier te krijgen. En dan bonk je af en toe al eens met je kop tegen de muur. Maar hee, this too shall pass, toch?

Daarom beslis ik dit jaar voluit mee te doen met elke vorm van kerstige gezelligheid. De warme sokken en wollen trui liggen klaar, de Disneyfilms staan geprogrammeerd en de wijn is besteld. Nu nog juist ergens een houten chalet vinden. December, bring it on!

2 Comments