#genieten


Hee ho, de paasvakantie zit er alweer op. Dat er een schoolvakantie aankomt vergeet ik doorgaans, maar wanneer het zo ver is wijzen de lege autostrades en treincoupés mij meestal op dat vakantionele feit. Waardoor ik spontaan een beetje blij word. Schoon he.

Maar dé manier om echt zeker te zijn dat het vakantie is? Facebookfoto's. Van op zonnige terrassen, steile kliffen of de dijk aan zee, maakt niet uit, de opties zijn eindeloos, maar anderzijds ook steeds dezelfde (want een verse bol ijskreem die net op de grond gedonderd is krijg je doorgaans niet te zien). Naast een zonnige Instagramfilter krijgen die geluksfoto's meestal ook een vracht hashtags mee, waarvan #genieten toch wel de meest frequente moet zijn (ja, ik ben dus zo'n vakidioot die in staat zou zijn om dat allemaal te beginnen turven, maar nee, voor u zich zorgen maakt, ik heb dat niet echt gedaan.).

Maar wat ik daar dan nooit aan snap: is #genieten gewoon het trefwoord dat het plaatje het best samenvat, of is het een duidelijk commando aan de idioot die niet op een zonnig terras zit te degusteren? 'Genieten, nu, ik zeg het u!' Dat moet ik maar eens vragen aan iemand die veel geniet, ik ben benieuwd naar het antwoord.

Verder geen reden tot paniek overigens. Ik beland ook al wel eens op een zonnig terras tijdens een leuke uitstap, en ik ga al wel eens lekker eten. Dat zit dus wel snor. En dat ik getuige mag zijn van mijn medemens die zich op een aangename manier bezig houdt en daar schijnbaar veel plezier aan beleeft, daar kan ik toch alleen maar blij om zijn? Veel beter dan een dagelijkse hoop kommer, kwel en krijsende baby's.

Maar één ding blijf ik me toch afvragen: ben ik nu écht de enige die naast al die gelukzalige activiteiten ook al eens ruiten moet staan kuisen (met gigantische strepen tot gevolg, zo blijkt dan doorgaans de dag nadien), af en toe staat te sukkelen met te volle winkeltassen of omver valt als ze probeert te telefoneren in de bus? Al die mensen die zich van gezellige barbecue naar zonovergoten terras naar fantastisch feest verplaatsen, die moeten toch ook al wel eens struikelen of op hun propere broek morsen? En zo een foto nemen van een heerlijk stuk pizza, hoe doet ge dat zonder dat dat koud wordt?

Nope, allemaal niet gemakkelijk. Julie heeft duidelijk nog een lange weg te gaan :-)


P.S.: Om het #genieten alvast wat te oefenen voeg ik graag bovenstaand prentje toe. Ben ik zo op goede weg? Misschien beter eentje met wat olijven of chips bij, niet?

0 Comments