Moeder-kindjesweekend in Den Haag


Na een tripje naar Dusseldorf vorig jaar, boden mijn broer en ik onszelf opnieuw aan om met de mama op weekend te gaan. We hadden de lat in Dusseldorf hoog gelegd, dus wilden we dat niveau minstens evenaren. We pikten de hint 'een stad aan zee, in het buitenland, maar niet té ver' vlotjes op en zetten midden oktober koers richting Den Haag.

Was het daar de moeite? Absoluut!


We bouwden vrolijk verder op de aanpak van de vorige trip: stadswandeling, wat winkelen, occasionele koffiestop, proeven van lokale lekkernijen en op avond nummer 2 in een Aziatisch restaurant belanden. Dat laatste vooral bij toeval, maar volgens mij is de toon voor editie 2024 alvast gezet ;-)

De binnenstad van Den Haag oogt heel chique, met z'n vele ambassades en mooie gevels die het politieke centrum van het land vormen (hallo torenkamer van de minister-president). Tegelijk heb je ook een groot Chinatown en natuurlijk ook de zee, best gevarieerd dus. Heel tof dat je makkelijk met de tram naar Scheveningen-strand kan: geeft wat kusttramvibes, maar dan loodrecht op de zee in plaats van evenwijdig, als je begrijpt wat ik bedoel.

Helemaal op ons gemak in het Scheveningse reuzenrad ;-)

Zwaar zonnebaden was er evenwel niet bij, want midden oktober werd het opeens vrij herfstig weer. Er viel gelukkig nog een streep zon te bespeuren, maar intussen was goede vriend 'felle rukwind' z'n nieuwe seizoen gestart. Goed genoeg om met een warme jas rond te wandelen, maar koffies drinken op een terras voelde toch wat onstuimig. Of dat de pret heeft gedrukt? Tuurlijk niet! Enkel toen ons reuzenradbakje aan zee enthousiast heen en weer zwiepte bedacht ik mij dat een goede timing echt wel cruciaal is :-)

Hallo uit Delft!

Afsluiten deden we in het pittoreske Delft, waar ze naast massa's vaatwerk (Delfts blauw, ah ja) ook statige grachten en gezellige pleintjes hebben. Na een verrassend smakelijke middagkroket bolden we terug naar huis, al volop aan het nadenken over een nieuwe bestemming. Tips altijd welkom!

0 Comments