Oe is 't? // Januari


Het begin van een nieuw jaar vind ik altijd een mooi moment om een photochallenge te doen. Een maand lang elke dag een foto posten op Instagram binnen een opgelegd thema (ik baseerde me op deze lijst), ook in januari kan dat.

Al vind ik het wel een van de moeilijkere maanden om tot een mooi resultaat te komen, want korte dagen en weinig daglicht. Gelukkig was er in het midden van de maand een week ski die veel goedmaakte ;-)

Mijn favorieten van afgelopen maand? Die vind je hieronder!

DAY 1 // ME, TODAY


De obligate nieuwjaarsselfie. Wat kan ik zeggen? :-)

DAY 2 // BLACK & WHITE


Zeer genoten van 'Small is beautiful', die expo vol miniatuurkunst die tot en met 11 februari post vat op de Brusselse Grote Markt. Heerlijk om alle details van de kunstwerken in me op te nemen, soms zelfs met vergrootglas erbij (voorzien door de organisatie, zo ver ging mijn voorbereiding nu ook weer niet). Groots zijn in iets kleins, ik vind dat echt een - bewonderenswaardig - vak apart.

DAY 6 // STREET FOOD


Sinds een aantal weken ga ik af en toe rondjes draaien op de Leuvense schaatsbaan, kwestie van toch iets van sport te doen tijdens de druilerige wintermaanden. Ik vind het veel leuker dan lopen of zwemmen en train er hopelijk mijn skills voor een zomer vol inline skaten mee, ideaal dus. Omdat het er vaak erg druk is, probeer ik meestal 's middags te gaan, lunchpakket in de aanslag.

DAY 16 // THE COLOUR YELLOW


En toen waren er opeens dagen vol licht, hoera! We skieden een aantal dagen rond in het Italiaanse Val Gardena, pal in de Dolomieten. Voor mijn part blijft Italië een fantastisch ski-land, want veel zon, mooie landschappen en Bombardino's. Dit drankje op basis van advocaat en slagroom blijft mijn favoriet om op te warmen langs de piste.

DAY 19 // BREATHTAKING


Ik zou mijn maandoverzicht gemakkelijk kunnen vullen met enkel foto's van de skivakantie, maar dat zou flauw zijn. Dus hou ik het bij twee exemplaren. We kozen voor het eerst voor een hotel op de piste, waar je enkel kon geraken als je de lift op de foto nam. 's Avonds zaten we er dus ietwat opgesloten, maar ik vond dat geweldig. Geen keuzestress over de avondactiviteit, ik kan het aanraden. En dit mooie uitzicht vanuit de bar: daar kan je toch van blijven genieten?

DAY 20 // IN THE KITCHEN


Ironisch genoeg heeft het tijdens onze week in de bergen ook België duchtig gesneeuwd, wat ik dankzij de socials zeer gedetailleerd kon volgen, waarvoor dank! Ik vond het heel tof dat er nog een dik pak sneeuw lag bij thuiskomst, dat maakte de overgang van vakantie naar werk net dat tikje makkelijker.

DAY 28 // STAIRS


Al was het aan het einde van de maand duidelijk over en uit met de sneeuw. Ik genoot van een korte wandeling in Tienen met de zon op mijn kop, en fotografeerde hier en daar wat trappen omdat dat het thema van de dag was. Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is.

Dankzij de ski en de sneeuw best een toffe januari dus, al lijkt dit een maand die je collectief moet haten als ik mijn omgeving hoor. Ik doe er niet aan mee, want eigenlijk vind ik die donkere dagen op een manier wel gezellig. Alleen jammer dat ze zich moeilijk laten fotograferen.

0 Comments