Belgique c'est chique // Mini-escape in Les Ardennes - met vlog!


Door het vele thuiswerken begon ik aan het einde van de winter de muren van mijn bureau op te lopen. Niet dat ik snakte naar opnieuw vijf dagen per week naar een 'echt' kantoor, maar een ander stel muren klonk opeens wel zeer aanlokkelijk. Dus haalde ik de digitale nomade in mezelf naar boven en boekte ik eind april een paar dagen workation in Center Parcs Les Ardennes in Vielsalm, wifi inbegrepen!

Een vakantiedomein als Center Parcs komt zelden in me op als bestemming (mijn vorige bezoek dateert van ruim 20 jaar geleden denk ik), want is het daar niet een tikje ouderwets en kunstmatig? Dat is het er inderdaad nog steeds, maar omdat ze er ecocheques als betaalmiddel aanvaarden en ik nog een heel saldo te spenderen had voor juni, was mijn keuze snel gemaakt.

Mijn verblijf in Center Parcs was best aangenaam, maar de optie 'betalen met ecocheques' raad ik absoluut af. Bij boeking moet je eerst je volledige verblijf voorschieten, om nadien aan de receptie datzelfde bedrag met ecocheques te betalen, waarna je het voorgeschoten bedrag binnen 5 à 7 werkdagen teruggestort krijgt. Alleen is dat een maand na datum nog steeds niet gebeurd, ondanks meerdere mails en pogingen om telefonisch binnen te geraken bij de klantendienst. Behoorlijk schandalig, beste Center Parcs.

Groeten uit mijn kabouterhuis!

Maar goed, toen ik er verbleef wist ik nog niet dat er een heuse nasleep zou volgen en had ik het best naar mijn zin in mijn kabouterhuis. De workation heb ik op de valreep trouwens omgevormd tot volwaardige vakantie: ik kreeg kort voor vertrek te horen dat ik een nieuwe job te pakken had en trakteerde mezelf op een weekje vrij om dat te vieren. Waardoor ik opeens een paar zalige lentedagen lang compleet mijn goesting kon doen. Wandelen dan maar zeker? :-)

DAG 1: BARAQUE DE FRAITURE

Afgelopen winter, toen er wekenlang sneeuw lag in de Ardennen, was Baraque de Fraiture samen met de Hoge Venen een hotspot van jewelste. Helemaal besneeuwd is het er ongetwijfeld prachtig, maar op een mooie lentedag vond ik het er ook dik in orde. Een tikje verlaten ook, maar ik had niet anders verwacht/gehoopt op een weekdag na de paasvakantie. De barak voor mij alleen, hoera!

Schaapkens with a view

Kerstboomspotten

Eindelijk eens op een skipiste in België geraakt ;-)

Den arrivée van de sleeplift

De skipiste van Baraque de Fraiture maakte op een gekke manier best wel indruk, vond ik. Steil of spectaculair is het er natuurlijk niet, maar de grote parking en netjes opgesmukte chalet geven wel aan dat ze er voorzien zijn op een massa volk. Wat het contrast met de verlaten site in april natuurlijk eens zo groot maakt. Ik hoorde enkel de pannenkoekenlift kletteren in de wind, verder niets. Een beetje griezelig zelfs.

DAG 2 - KREWINKEL: HET MEEST OOSTELIJKE PUNT VAN BELGIË

Dat ik af en toe gekke plaatsen opzoek in België, weten jullie intussen wel. Na het geografische middelpunt een paar zomers geleden vond ik het stilaan tijd om een andere 'extremiteit' op te zoeken. Hallo Krewinkel, meest oostelijke punt van België!

Ik wist op voorhand niet zeker of ik de grens wel zou 'herkennen', maar dankzij de Duitse windturbines wist ik perfect waar België eindigde en Duitsland begon. Nooit gedacht dat grensovergangen zo pittoresk konden zijn, met kiezelsteentjes en af en toe een bankje, en in de verste verte geen douane te bespeuren.

Dit kiezelpad was letterlijk de grens tussen Duitsland aan de linker- en België aan de rechterkant

Het exacte oostelijke punt heb ik niet aangeraakt, dat ligt een paar honderd meter achter mijn hoofd op de foto hieronder. Maar het meest oostelijke wandelknooppunt van het land heb ik wél gevonden. 't Is toch al iets!


Uiteraard stemden mijn oostelijke ontdekkingen mij zo lyrisch dat ik enkel stilstaand beeld ontoereikend vond. Omdat er toch geen kat in de buurt was, besloot ik me lekker te laten gaan in deze vlog:


DAG 3 - DE GRENS OVER: HALLO LUXEMBURG!

Flirten met de grens mag best leuk zijn, er los overgaan natuurlijk nog veel meer. Een evidentie is dat nog altijd niet, maar een klein beetje research leerde me dat een korte uitstap naar het Groothertdogdom Luxemburg perfect kon zonder sneltest of verplichte quarantaine. Dus koos ik een mooi bos in Boevange en genoot ik van de rust en uitgestrektheid ginderachter. Ik heb welgeteld twee keer een vriendelijke 'Moien' gehoord, voor de rest was het er all peace and quiet. Luxemburg, jij bent zo tof!
Het is wel duidelijk denk ik: die paar dagen vakantie deden enorm veel deugd! Ze waren de perfecte overgang tussen twee jobs, ze waren dat andere decor waar ik zo naar snakte en ze waren zo heerlijk qua weer. Zeker na een druilerige meimaand word ik haast nostalgisch als ik terugkijk naar mijn foto's van amper een maand geleden.

Beste zon en blauwe lucht, lossen jullie wind en regen dan nu even af? De firma dankt u!

0 Comments