Belgique, c'est chique // Geografisch middelpunt van België - met vlog!


Ik hou van tourism by numbers. Daarmee bedoel ik niet zozeer bestemmingen afvinken van een lijst met x items, maar me laten leiden door lokale statistieken om mijn bestemming te kiezen. Zo belandde ik op een mooie zomerdag in Nil-Saint-Vincent, deelgemeente van Walhain in Waals-Brabant, beter bekend als het geografisch middelpunt van België. Applaus!


Om dat punt te ontdekken volgde ik de Balade du Tiège, een tocht van zestal kilometer langs Nil-Saint-Vincent en Nil-Saint-Martin. Sympathieke dorpjes in een regio waar ik zelden kom, maar waarvoor ik nu toch een goede reden had gevonden om er eens te passeren. Neen, geen wereldschokkende landschappen daar, maar het was er best aardig. En de zon scheen, helemaal goed dus.


Hier zie je me wanneer ik het middelpunt eindelijk gevonden had. Het lijkt alsof de constructie een perfecte connectie maakt met mijn oor, maar dat was natuurlijk alleen maar voor de foto. Of misschien wel gewoon toeval, kan ook.


Omdat het niet altijd lyriek in ronkende volzinnen moet zijn, koos ik ervoor om mijn avontuur in bewegend beeld te gieten. In mijn allereerste vlog (jawel, primeur!) leg ik jullie uit hoe ik mijn bezoek aan het geografisch middelpunt van het land beleefde. Nog een klein beetje oefenen en ik word een ware vlogster, dat zie je zo. Laat die selfiesticks maar komen!


Je merkt het, een gigantische toeristische hotspot is het middelpunt van het land vooralsnog niet, maar toch gonst het er - als je de affiches mag geloven - van de activiteiten. Dat je achteraf je auto makkelijk terugvindt op de parking, vind ik trouwens een behoorlijke plus. Heerlijk jong, zo'n rustpunt in een meer dan hectisch land. Ik weet waarheen als ik nog een keer wil uitwaaien ;-)

0 Comments