Oe is 't? // Juli (maand van de #fmspad photochallenge)

instagram.com/chezmademoisellejulie

Soms maak ik het mezelf graag moeilijk. Of nee, ga ik graag een uitdaging aan, want je moet de dingen altijd positief benoemen :-) Corona + rare zomer + veel thuiswerken ≠ voedingsbodem voor massa's panoramafoto's, maar toch probeer ik heel de zomer elke dag één foto te maken, kwestie van deze gekke periode tot in de kleinste details te documenteren (en anders vind ik wel iets anders om mij mee bezig te houden, ha ha). In volle lockdown in april deed ik dat ook al (dat lees je hier), dus waarom niet op hetzelfde elan verdergaan in de zomer?

Als leidraad voor juli koos ik de #fmspad (= Fat Mum Slim Photo A Day) challenge van, jawel, @fatmumslim, een Australische Instagram-madam die niet vies is van een photo challenge hier en daar. Ideale inspiratiebron dus!

Dat het niet evident is om in deze periode elke dag met een spraakmakend beeld te komen is een understatement, maar dat neemt niet weg dat ik mij weer kostelijk geamuseerd heb. En - spoiler alert - ik doe gewoon netjes verder in augustus, binnen een paar weken laat ik dus een volgende update op jullie los. Maar laat ons beginnen met mijn favoriete beelden van juli.

DAY 1 || HAPPINESS IS...

Opnieuw een kapsel na vijf maanden coupe corona. Ik ben geen gigantische ijdeltuit, maar vind het toch aangenaam als mijn haar niet als een dode rat op mijn hoofd plakt. In mei en juni was het een grensgeval (gelukkig mochten we toen niet veel mensen zien :-)), maar in juli huppelde ik gelukkig weer fris geknipt de dagen door.

DAY 10 || LISTENING TO

After work tunes op het zonnigste terras van Leuven, in het fijne gezelschap van @caroliencba. Ik heb heel de lockdown van maart tot mei netjes uitgezeten zonder al te veel paniek of eenzaamheid, maar vond het toch verdomd fijn om terug op stap te kunnen toen de horeca opnieuw opstartte. Het deed enorm veel deugd om opnieuw andere gezichten te zien en hun verhalen te horen, terwijl de zomer volop op dreef kwam. Door de intussen verstrengde maatregelen heb ik mijn restaurantdates jammer genoeg opnieuw aan banden gelegd (of toch beperkt tot mijn bubbel van vijf), maar ik kijk met veel plezier terug op mijn glorieweken in juli :-)

DAY 12 || THIS IS MINE

Een paar inline skates, weer helemaal in dankzij corona. Blijkbaar was zowat elk paar skates uitverkocht dit voorjaar, maar gelukkig heb ik de mijne een aantal jaar geleden gekocht, vooruitziend als ik ben. Erg vaak ga ik niet skaten (het blijft ook altijd wat onwennig, wat o wee als ik moet remmen :-)), maar op milde zomerdagen vind ik het de perfecte manier om te bewegen. Het is soms wat zoeken naar routes die geschikt zijn voor kleine wielen, maar het jaagpad van Aarschot naar Werchter langs de Demer kan ik alvast warmpjes aanbevelen.

DAY 17 || PILE

Een stapeltje mosselen, de eerste van het seizoen. Jaarlijks terugkerende foto in mijn repertoire :-)

DAY 18 || SKY

En toen zag ik opeens kabouters vliegen ;-) Luchtballonnen zijn voor mij pure nostalgie, we zagen ze vroeger vaak toen we 's avonds in de zomer van mijn oma in Oost-Vlaanderen terug naar huis reden. Intussen weet ik dat je ze ook vaak in het Hageland ziet, altijd een fijn terugdenken aan vroeger dus als er eentje passeert. Ik zou zelf ook graag eens meevliegen, want ik heb dat nog nooit gedaan. Iemand ervaringen te delen op dat vlak?

DAY 19 || FLOWERS

Op dagen dat er florale thema's op het programma staan, is mijn tuin een handig toevluchtsoord. Omdat ik amper iets van bloemen en planten ken (de meeste stonden er al toen we het huis kochten), vraag ik met enig schaamrood op de wangen aan mijn volgers naar welke plant ik sta te kijken. Voor wie er even weinig van kent als ik: 't is een hibiscus!

DAY 22 || EVERY DAY

Tot een paar maanden geleden nam ik bijna elke dag de trein, tegenwoordig heel wat minder (op de foto zie je me terugkeren van een minivakantie aan zee). Soms mis ik het wel om boeken te lezen op weg naar het werk, maar doorgaans ben ik helemaal in mijn sas met het thuiswerken. In juli ben ik een paar keer naar kantoor gegaan, telkens met een mooi mondmasker uit mijn intussen omvangrijke collectie binnen handbereik. Ik vind dat het erg snel went om mondmaskers te dragen, maar interactie zonder blijft toch een pak makkelijker. Vandaar dat communiceren via een scherm in mijn thuisbubbel voorlopig mijn voorkeur blijft genieten, en ook gewoon veiliger aanvoelt. We zien wel hoe het verder loopt: ik probeer tegenwoordig zoveel mogelijk van dag tot dag te leven, en word er wonderwel steeds beter in.

Dan ga ik nu mijn voeten in een emmer water steken en wachten totdat de hittegolf voorbij is :-) Hou het allemaal koel en veilig he!

0 Comments