Oe is 't? // Juni

instagram.com/chezmademoisellejulie

Daar is het dan, het einde van het schooljaar. Niet dat ik nauw bij betrokken ben bij deze transitie, maar de grote hoeveelheid kleuters-met-diploma in mijn Instagramfeed deed me vandaag beseffen dat er een verdomd gekke maand opzit. Ik denk dat juni voor veel mensen een maand was van draden terug oppikken, maar tegelijk niet goed vooruit geraken omdat de handrem nog opstaat.

Dat was bij mij niet anders: ik genoot net als in mei van het mooie weer, mijn coronawandelingen en opnieuw aanzwengelend sociaal contact. Tegelijk begon ik voor het eerst in 71 dagen thuiswerken (ja, ik heb dat opgezocht) stilaan mijn muren op te lopen zonder aanwijsbare reden. Ik gok op een combinatie van de traditionele junidrukte op het werk, algemene videobelmoeheid en steeds vager wordende coronasituaties waarin iedereen de regels op zijn eigen manier interpreteert. Toch wat stressbronnen bij elkaar, nu ik er zo over denk.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen mooie momenten bijeengesprokkeld heb, wel integendeel. Geniet maar mee van mijn zomerse juniselectie, hier komt ie!


Wandelen, wandelen en nog eens wandelen, van Hoegaarden tot Tongeren, met af en toe een avondlijke omweg in Tienen. Ik weet dat je intussen al terug heel wat andere activiteiten kan gaan doen, maar ik blijf me kostelijk amuseren door rond te stappen in het betere hol van Pluto. Mijn mama trouwens ook, want die gaat vaak mee, wat dan weer een wekelijks telefoongesprek uitspaart ;-) En 't is nog goed voor de conditie ook!


Uiteraard was ik al langer fan van uitstapjes in eigen land, maar dankzij de coronacrisis is mijn drang naar lokaal avontuur alleen maar groter geworden. Een hele zomer op wereldreis met de Rail Pass (waar kan ik er eentje aanvragen?), dat gaat nog wat geven, haha.

En kijk, in De Kevie in Tongeren heb ik even een hond geleend om te poseren voor de foto. Dikke vriendjes geworden met Lily ;-)Geen zomerse avondwandeling zonder de betere zonsondergang natuurlijk. Ik heb het geluk aan de noordwestrand van Tienen te wonen, waardoor ik 's avonds maar even de velden in moet om een gouden shot te maken. Ideale momentjes om de werkdag van me af te schudden.


Nog een leuk moment in juni: kaartjes in de bus krijgen van een zeer getalenteerd fotograaf :-) Zoek je iemand om je personal branding tot in de puntjes te verzorgen met foto's die perfect uitstralen wie je bent en waar je voor staat? Ga dan zeker eens piepen bij Studio JeGe!


Bijna aan het einde van de blogpost en nog geen woord over eten? Kan niet, maak ik snel even goed!

Uiteraard was ik superblij dat de horeca terug kon opstarten, wat ik de voorbije drie weken met evenveel etentjes en twee terrasjes heb gevierd. Ik keek aanvankelijk wat op tegen de steriele en mogelijk ongezellige omgevingen, maar heb dat idee snel bijgesteld. Want eindelijk voldoende persoonlijke ruimte, altijd een menukaart bij de hand (mijn favoriet is de bedrukte papieren eetfestijnonderlegger) en een propere tafel en sanitair, terwijl ik opnieuw kan bijpraten met mijn favoriete mensen. Tof jong!


Maar goed, alle dagen op restaurant gaan was en is nu ook niet meteen de bedoeling. Naar goede gewoonte kookten we dus thuis gezellig verder, met op regelmatige basis assistentie van onze favoriete foodboxleverancier.Mijn conclusie van juni? Het deed geweldig veel deugd om opnieuw meer mensen te zien en hun verhalen te horen, een aspect van de lockdown dat ik toch wat onderschat heb. En ook al blijf ik grote fan van thuiswerken (ik hoop écht dat het een structurele plaats krijgt in ons arbeidsreglement), toch kijk ik er naar uit om mijn collega's in levende lijve terug te zien. Een dagje per week lijkt me wel mooi ;-)

Juli dient zich alvast veelbelovend aan, met een reeks fijne activiteiten in goed gezelschap op het programma, en wel ja, een etentje hier en daar. Ik voel wel dat het zoeken wordt naar een evenwicht: ik wil de draad van mijn sociaal leven terug oppikken, maar wil mijn agenda tegelijk niet té vol gooien. Herkenbaar? In elk geval, geniet van de zomer, kom uit uw kot, maar doe niet te zot :-)

0 Comments