Oe is 't? // April

instagram.com/chezmademoisellejulie

April maakte naar goede gewoonte gekke sprongen op weerkundig vlak: behoorlijk fris begonnen, om daarna te pieken tijdens twee mooie lenteweekends en opnieuw aan de onderkoelde kant te eindigen. En ik? Ik paste mijn activiteiten zoveel mogelijk aan de aprilse grillen aan. Met wisselend succes. Maar da's niet erg, want het was allemaal plezant.

NIEUWE PAASTRADITIES

Begin dit jaar bombardeerde ik mezelf met de vakantiekalender in de aanslag tot koningin van de lange weekends. Vroeger verzette ik me altijd tegen verlof op dagen dat iedereen thuis is omdat dat niet origineel is, maar van tegen de stroom inzwemmen word je uiteindelijk ook maar moe. En een beetje welgemikt verlof, bij voorkeur op een brugdag of na een lang weekend, is eigenlijk de beste uitvinding ooit. Beter tien minivakanties dan één grote, of zoiets.


Tijdens het Paasweekend zette ik dat voornemen middels twee extra verlofdagen in praktijk, en jawel, ik waande me binnen de kortste keren in paradijselijke oorden: de gelegenheidscafés in Hakendover, een deelgemeente van Tienen, die aan de vooravond van de jaarlijkse paardenprocessie op Paasmaandag het licht zien. Ik trok er voor burgerbeweging opgewekTienen op reportage en leerde met vallen en opstaan dat doseren een ware kunst is. En dat er een nieuwe traditie in de maak is :-)

LENTE LANGS DE LEIE


Ik schreef het hier al: het eerste echte lenteweekend werd uitermate zonnig ingezet! Bootje in Gent gereserveerd, frigobox mee aan boord, en dan maar varen, kijken en genieten. Perfecte timing die dag, echt.

TOERIST IN EIGEN LAND


Jullie weten dat ik onder het motto 'Belgique, c'est chique' graag de grenzen van het land aftast. Er zijn zoveel mooie dingen te zien in België dat ik er tijdens het weekend met plezier op uittrek, liefst in goed gezelschap. Dit mooie plaatje maakte ik in Sint-Martens-Voeren, waar ik me met een oud-collega aan de Altenbroek-Bovenhoutwandeling waagde. Bijkletsen terwijl je aan het bewegen bent: ideale combinatie, toch? Met een taartje na afloop natuurlijk ;-)

DEN BOS IN


Een ander voornemen dat ik begin dit jaar maakte: af en toe eens aan een jogging meedoen. Grote events zoals de 20 km door Brussel of de 10 miles zijn me te veel van het goede, maar de betere kermiskoers kan ik wel smaken. Net als mijn vader trouwens, met wie ik tijdens een bloedheet weekend in april deelnam aan de Hyacintenjogging in Halle. Een supermooi parcours langs de paarse bloemenpracht (helaas liep ik zo snel dat ik geen foto kon nemen, haha), maar ook behoorlijk pittig. Lichtjes afgepeigerd en oververhit namen we na afloop plaats in de lokale parochiezaal, waar ik tot mijn grote verbazing een gourmetstel in de wacht sleepte tijdens de tombola. Echt jong, het leven van een topsporter: dat kan niet anders dan glamour en glitter zijn.

Tijdens het Hemelvaartweekend gaan we trouwens herkansen tijdens de Denderloop in Liedekerke, een event dat zich spontaan tot half familiefeest aan het ontpoppen is. Hoe groot #teambadisco exact wordt zien we nog wel, maar dat het een fijn weerzien wordt met mijn neven en nichten weet ik nu al zeker. Good times en al!

MINI STAYCATION


Ook op 30 april had deze koningin van de lange weekends een verlofdag ingezet, waardoor ik vier heerlijke dagen zonder cookies en real users (nu ik in de internetbranche werk behoort dit tot mijn dagelijkse vocabulaire) in het vooruitzicht had. Telkens opnieuw een kleine verademing, want het vraagt best veel van mijn muizenbrein om op het werk alle aangereikte informatie vlot te verteren en de nodige verbanden te leggen.

Met als gevolg dat ik me een heel weekend lang verschans in mijn eigen universum en niet veel meer nodig heb dan een weekendkrant, filterkoffie en een doos Hello Fresh om vier dagen pret te maken.  Minutenlang naar de bewegingen onze nieuwe robotmaaier kijken vond ik trouwens ook helemaal top. Maar maak je geen zorgen: mijn wederhelft was op weekend, dus het was helemaal gepermitteerd. En al die uitstappen die ik dacht te maken? Ach ja, een andere keer dan maar.

En mei? Dat wordt iets met biertastings, joggings en een familieweekend in de Ardennen. Niet slecht, lang niet slecht!

0 Comments