Oe is 't? // Maart

instagram.com/chezmademoisellejulie

Een bescheiden streep zon, taartjes op zondag en een hoop fijne babbels: dankjewel maart, je hebt dat goed gedaan!

De details? Hieronder!

PLANKING


Ooit hebben we het plan opgevat om een nieuw terras te laten aanleggen, en ooit gaat dat plan ook helemaal uitgevoerd geraken. In welk jaar? Geen idee. Om maar te zeggen dat alle clichés aangaande aannemers en timing helemaal kloppen, maar dat we intussen toch al een half terras, verlichting, meubels, een luifel en bijna een robotmaaier hebben. De rest negeren we vakkundig. Beste lente, kom maar af!

DINNER WITH FRIENDS


Lang was het nog niet geleden dat we bij de Melchior in Tienen neerstreken, maar omdat we het daar zo naar onze zin hebben is elke gelegenheid om onze voetjes er onder tafel te schuiven goed. Met de vriendengroep afspreken en ondertussen de open keuken nauwlettend in de gaten houden (vind je niet dat de ober eruit ziet alsof ze op het punt staat een inbraak te plegen?): ik kan me slechtere vrijdagen inbeelden ;-)

VAARWEL PAPIER?


In maart kreeg ik een e-reader te leen, zodat ik kan testen of lezen op een scherm iets voor mij is. Voor grote conclusies is het nog te vroeg, maar dat een e-reader lichter en handiger is dan een dik boek is alvast duidelijk. Maar omdat ik dikke boeken juist zo leuk vind, wordt het nog een boeiende strijd. Ik schrijf er wel eens een blogpost over, nog even geduld.

INGEKADERD


Ken je dat, zo van die dagen die gewoon klóppen? Ik beleefde er laatst eentje in het fijne gezelschap van medeblogsters Josefien en Evi: brunchen bij Madam Bakster, kuieren door een sfeervol Gent en vollenbak genieten van een onverwachte lentezon, terwijl je het gevoel hebt dat je mekaar al jaren kent. Een dag om in te kaderen, echt.

OE IS 'T NOG OP 'T WERK?


Mijn baas schoof me dit prentje onlangs met een knipoog toe. En het vat mijn functioneren verdorie perfect samen :-) Dat ze niet vies zijn van enige humor op mijn werkplek kan ik alleen maar toejuichen, dat ik nog wat zit te ploeteren helaas iets minder. Blijven zwemmen, en dan komen we er wel zeker?

In april ga ik trouwens bootje varen en een ritje maken met de tram. Als iemand nu ook nog een huifkar in de aanbieding heeft kan ik er gelijk de maand der alternatieve vervoerswijzen van maken. En de rest? Het komt gelijk het komt, en da's helemaal prima zo.

0 Comments