Oe is 't? // Mei

't Is gebeurd! De lente en zelfs al wat zomer hebben zich de afgelopen maand laten zien, waardoor mei als exemplaar om in te kaderen kan worden geklasseerd. Wat buitenactiviteiten, een barbecue hier of daar en sandalen die opnieuw uit de kast komen: mei blijft toch een van de aangenamere maanden van het jaar, vind ik.

Een aantal dingen in het bijzonder wil ik er graag voor jullie uitlichten. Volg maar mee wat mijn smaakmakers van afgelopen maand waren!

instagram.com/chezmademoisellejulie

1. Fijnproeverij in Leuven


Geen maand zonder fijnkost, dat zijn jullie inmiddels van mij gewoon. Een aangename ontdekking op dat vlak was Nosh in Leuven, een plek waar je kan ontbijten, brunchen en lunchen. En een taartje kan je er volgens mij ook wel krijgen. Een aantal jaar geleden ging ik er ook al eens eten, maar toen vond ik het een beetje 'willen maar niet kunnen'. Intussen zijn zowel de kaart (bagels!) als het interieur fel gepimpt, wat maakt dat je er op een zondagmiddag in mei over de koppen kan lopen.

2. Rust in het hoofd


Ik legde jullie al eerder uit dat ik mijn dagen vanaf nu slijt als ochtendmens. Dat dat de ene dag beter lukt dan de andere is uiteraard geen verrassing, maar de grote constante is wel dat ik de afgelopen tijd merkelijk meer rust in mijn hoofd heb gekregen. Een soort switch in mijn mentale huishouding, lijkt het wel. Sinds ik mijn vorige job vaarwel zegde besef ik pas hoe vaak ik gebukt ging onder vervelende stress, met als gevolg dat ik heel veel prikkels onbewust blokkeerde of gewoon niet meer voelde. De laatste tijd komt er terug veel meer binnen, wat uiteraard zowel ups als downs omvat (ook al valt het met dat laatste best mee hoor). Een boeiende gewaarwording, die me het gevoel geeft dat ik terug wakker word na een winterslaap of opnieuw onder de levenden kom na een lange reis. Laten we dat maar even zo houden, want ik vind dat wel aangenaam.

3. Ceremonieën troef


Nu ik terug in academische kringen vertoef, beland ik geregeld op een ceremonie hier of een receptie daar. Je moet er voor zijn natuurlijk, maar mij geeft zo'n evenement altijd weer een boost om er terug tegenaan te gaan. Je moet immers je overtuiging van de zaak af en toe wat verder kunnen cultiveren, zouden wijze sociologen hierover zeggen. En wie ben ik om hen tegen te spreken?

4. The night train


Pendelen met het openbaar vervoer betekent soms ook creatief zijn om op tijd terug thuis te geraken. De avond voor het Hemelvaartweekend rekende ik daarvoor op goede vriend MIVB, die zich uitstekend van z'n taak heeft gekweten. Je zou denken dat het vanaf een bepaald uur erg rustig wordt op de metro, maar deze wagons zaten een paar haltes verder goed vol. Wat me een gezellige discussie over pupiters opleverde met het meisje naast mij. Ah Brussel, altijd een beetje reizen :-)

5. Costa Loods


Twee jonge kerels die vorige zomer de geslaagde pop-upbar Costa Komma openhielden in Tienen (en dat deze zomer opnieuw doen, jeuj!), maken tijdens de pre-zomer het mooie weer in een leegstaande loods onder de ronkende noemer Costa Loods. Een mooie schare aan activiteiten op de kalender, een aantal lekkere streekbieren op de kaart en een heerlijk ontspannen sfeertje: ik kan het daar wel smaken ja.

En wat wordt het in juni? Familiefeesten, nog meer barbecues, plannen maken voor de zomer en misschien toch maar die bus zonnecrème eens bovenhalen. Niets moet, alles mag. En al.

Jullie al in zomerse sferen? Of keihard bezig met deadlines en/of examens?

0 Comments